Milieu voetafdruk: hoe duurzaam is wijn?

Sinds enkele jaren introduceert de Europese Unie de voetafdruk in het milieu van producten, een methode die de berekening, evaluatie, validatie door derden en de communicatie over de voetafdruk in het milieu van de producten en diensten reguleert.

Dit is een reeks milieu-indicatoren (PEFCR, Product Environmental Footprint Category Rules) waarmee de belangrijkste categorieën milieueffecten kunnen worden geconstateerd, zoals broeikasgasemissies, het efficiënt gebruik van hulpbronnen en respect voor watervoorraden.

Dit alles is nodig als men er rekening mee houdt dat een glas wijn vandaag een gemiddelde (wereld) watervoetafdruk heeft van 108 liter water.

Wat is de ecologische voetafdruk?

De zogenaamde ecologische voetafdruk is een waarde die berekent hoeveel natuurlijke hulpbronnen de mens nodig heeft om een ​​goed of een dienst te produceren, en vergelijkt deze met het vermogen van de aarde om diezelfde hulpbronnen te regenereren.

Om te beoordelen of uw activiteit het milieu respecteert, moet u rekening houden met verschillende factoren, met name de uitstoot van broeikasgassen en het verbruik van watervoorraden.

De CO2-voetafdruk is een parameter die wordt gebruikt om de uitstoot van broeikasgassen te schatten die wordt veroorzaakt door een product, service, organisatie, evenement of individu. Het wordt uitgedrukt in ton CO2-equivalent. De watervoetafdruk berekent daarentegen het verbruik van zoet water dat wordt gebruikt om een ​​product of dienst te produceren.

Hoe wordt de ecologische voetafdruk geëvalueerd?

In het geval van wijn moet de evaluatie zich uitstrekken van de gehele levenscyclus van de plant (verkrijgen van grondstoffen, transformatieprocessen, afval en afvalbehandeling, enz.), de productie van wijn (wijnbereiding, flessenproductie , etc.), tot distributie en consumptie (transport, recycling van gebruikte flessen, etc.).

Ecologische voetafdruk en wijn

Er zijn al verschillende wijnhuizen die hun ecologische voetafdruk constant meten en er wordt met name aandacht besteed aan de CO2-voetafdruk en de uitstoot van broeikasgassen. De middelen die worden gebruikt om de indicatie te verminderen, zijn heel divers: van de invoering van organische of biodynamische landbouw  tot het gebruik van landbouwmachines met een laag verbruik; van de installatie van geothermische of zonnesystemen tot het gebruik van gerecycled papier voor etiketten; van het gebruik van bio-ethanol voor flesdoppen tot het gebruik van recyclebare verpakkingsmaterialen.

De resultaten kunnen het bedrijf helpen zijn productieproces te verbeteren, zowel in de wijngaard als in de wijnmakerij, en, waarom niet, het milieubeleid te gebruiken als een marketing- en communicatie-instrument.

De beste aanbiedingen vindt u in Drinks&Co.

Hoe beïnvloedt drank je huid?

Als we praten over wijn en huidverzorging, worden we ongetwijfeld herinnerd aan de druif polyfenolen, die in werkelijkheid anti-oxidanten zijn en zorgen voor onze huid in het algemeen om te verjongen. Nu goed, drankjes kunnen enigszins negatieve effecten hebben als u niet met mate drinkt, te beginnen met uitdroging die het lichaam en ook de huid beïnvloedt. Wij vertellen u hoe drank uw huid beïnvloedt.

Effecten van drank op de huid

Volgens de Wine Spectator publicatie drogen sommige dranken, zoals wijn, het lichaam en de huid uit. Dus als het wordt misbruikt, ziet de huid er meer gerimpeld en droog uit. En het komt doordat alcohol een vasodilatator is, wat betekent dat uw bloedvaten groter worden als u drinkt. Dit, in combinatie met vochtretentie als gevolg van uitdroging, kan in bepaalde delen van het lichaam zwelling veroorzaken.

In elk geval is vastgesteld dat als u met mate drinkt, het niet vaak voorkomt dat u veel bijwerkingen op de huid ziet, vooral bij gezonde mensen: mensen die elke dag voldoende water drinken, zuiver eten, sporten …

Gedistilleerde dranken

De meeste gedistilleerde dranken zoals rum, tequila of wodka, verminderen meestal de niveaus van zuurstof in het bloed en dit kan de productie van collageen in de huid verstoren. Dientengevolge wordt de epidermis glansloos en enigszins dof.

De consumptie van alcohol verhoogt op zijn beurt het aantal zwarte puntjes, mee-eters en puistjes op de huid, en veroorzaakt uitdroging omdat het de afgifte van de hoeveelheid zuurstofrijk bloed van de aderen vermindert. Hierbij wordt de zwelling opgeteld die door het meer dan normaal alcohol drinken wordt veroorzaakt en omdat ze veel suiker bevatten en vocht vasthouden. Daarom is matig drinken de oplossing zodat uw huid niet wordt aangetast.

Bier en huid

Alles wat te veel wordt gedronken, heeft negatieve effecten op het organisme. Bier bevat zout en is misschien niet zo heilzaam als werd aangenomen voor het lichaam. Aan de andere kant, als het met mate gedronken wordt, biedt het zachtheid en hydratatie in gezicht, lichaam en haar, en versterkt het ze. In feite zijn er maskers van bier en een spa met behandelingen met deze drank die behoorlijk succesvol zijn.

De polyfenolen van rode wijn

Zoals aangekondigd in het begin van het artikel, heeft rode wijn anti-aging eigenschappen, grotendeels te danken aan resveratrol, het polyfenol gevonden in druivenschillen. Resveratrol wordt gekenmerkt door het vermogen om vrije radicalen te bestrijden, instabiele moleculen die afkomstig zijn van dingen zoals vervuiling en schade door de zon.

Resveratrol kan oxidatieve stress bestrijden en de schade in het lichaam verzachten. Hoewel een glas wijn per dag niet het natuurlijke verouderingsproces van uw lichaam op zichzelf tegenwerkt, kan het helpen in combinatie met een gezonde levensstijl.

De beste combinaties met sherry’s

Sherry’s hebben zintuiglijke waarden waarvan variaties en nuances zelden overeenkomen met die in andere delen van de wereld van wijn. Ze variëren in kleur, van de lichtste, de helderste groenachtig gele kleur van biologisch verouderde wijnen tot de donkerste. Ze zijn echt speciaal en het is de moeite waard om veel meer over ze te weten als het gaat om het combineren ervan. Ontdek de beste combinaties voor de Sherry.

Enige tapas met Manzanilla

De Sherry’s omvatten verschillende types. In dit geval, als we de gebruikelijke tapas willen nemen, iets wat we zeker in de zomer zullen doen, zullen we de Manzanilla kiezen. Het gaat goed met elk voorgerecht. Zoals olijven, ansjovis, vis beignets … hoewel we het ook kunnen drinken met rijstgerechten met zeevruchten en vis. Een delicatesse!

Stomen van vlees en gerechten met Oloroso

El Oloroso is een sherry van enorme aromatische complexiteit. Zijn sterke persoonlijkheid betekent dat hij kan worden gecombineerd met sterke gerechten die karakter hebben. Hij combineert bijvoorbeeld goed met ossenhaas, stierstaart en met stoofschotels van vlees of braadschotels, en vooral met gelatine-achtig vlees zoals de ossenstaart of de carrillada, zoals aangegeven in het Sherry-portaal.

De beste combinaties voor Jerry-wijnen

Voorgerechten en eerste gangen: Amontillado

De waarheid is dat de smaak van Amontillado de voorkeur heeft bij voorgerechten, maar veel andere wijnen uit Jerez ook. Opvallend is, dat geitenkaas datgene is dat het meest wordt geïdentificeerd met deze drank, naast dat het wordt aangeraden als we noten nemen, omdat het de smaken van het eten kracht geeft.

Medium en Cream voor zoetigheid en meer

De variëteiten van sherry Medium en Cream zijn zoet en dit is een goede reden om ze te combineren met de zoetste recepten die deel uitmaken van het dessert. Bijvoorbeeld: compote van fruit, chocolaatjes en cakes … maar verder kunnen die wijnen ook worden gedronken met blauwe kaas of foie.

Jerez-wijnen

We beëindigen het diner met Muscat

De bovengenoemde variëteiten zijn niet de enige die met desserts samengaan. Er is Muscat, waarmee je een diner op de beste manier kunt afsluiten. Zijn zoetheid en fruitige smaak, elegant en met karakter, maakt het uitzonderlijk voor bepaalde desserts, zoals fruit, noten, ijs, cakes … kies het voor het einde en het zal je verrassen.

6 wijnmakerijen die een bezoek waard zijn in de buurt van Barcelona

De wijnsector van Catalonië groeit. Barcelona is de spil in het wijntoerisme, omdat veel toeristen die de stad bezoeken en er verblijven, meestal wijnroutes doen naar de wijngaarden in de buurt van Barcelona. We bekijken er enkele.

1. Agustí Torelló

Agustí Torelló ligt in Sant Sadurní d’Anoia, een van de belangrijkste enclaves van cava en wijn uit de hele wereld, en heeft wijnen uit de regio Penedès. De cava’s zijn het resultaat van de bereiding en productie door het persen van de inheemse druiven van het gebied, zoals de Xarel·lo of de Macabeo. U kunt de wijnkelders bezoeken, hun producten proeven en proeverijen doen.

2. Alella Vinícola Can Jonc

De DO Alella is sterk geworteld in de zone. Ze produceert, bewerkt en bottelt wijnen en cava’s van deze DO, die wijngaarden heeft op slechts 15 km van Barcelona. In dit gebied zijn vele moderne wijnkelders met superieure architectuur die niet alleen kwaliteit aan hun wijnen biedt, maar ook grote schoonheid aan hun bedrijf. Hier kunt u rondleidingen krijgen, activiteiten in de wijngaarden en de omgeving volgen, de wijnmakerij leren kennen, proeverijen doen en eten in de nabijgelegen restaurants.

3. Freixenet-wijnhuizen

Het is een van de meest traditionele wijngaarden ter wereld. Zijn geschiedenis is geworteld in de Penedès en markeert een voor en na in de geschiedenis van de wijnstok. Bezoekers genieten van een geweldige ervaring bij het bezoeken van Freixenet omdat men ontdekt hoe de cava wordt gemaakt, naast het proeven. Een bezoek om te onthouden.

4. Pinord-wijnhuizen

Het is een geluk om nabij Barcelona zo’n grote uitbreiding van wijnbouw te hebben. U kunt de meest populaire smaken genieten met een bezoek aan deze wijnhuizen omdat het traditie en moderniteit biedt. In Vilafranca del Penedès presenteert Bodegas Pinord 150 jaar traditie van wijn maken. In hun fabrieken produceren ze meer dan vijf miljoen flessen per jaar. De wijnen zijn krachtig en het heeft alle kunst en traditie van het Penedès-gebied.

5. Parés Baltà Wijnhuis

In Parcs del Penedès bevindt zich de Masia Can Baltà die mogelijk maakt dat u de wijngaarden van dit belangrijke wijngebied kunt ontdekken, naast dat u de aarde kunt zien en aanraken en de ecologische en biodynamische wijnen kunt proeven.

6. Can Calopa-L’Olivera Cooperativa

In het Collserola Park van Barcelona staat een landelijk wijnhuis dat bijna tegen de grote stad ligt. U geniet van het uitzicht als u door de wijngaard wandelt, evenals van het kunnen ontdekken van het proces van biologische wijnbouw.

 

 TAGS:Freixenet Ice

Freixenet Ice

Freixenet Ice is de nieuwe cava, ontworpen om te worden genoten in een bolglas met grote ijsblokjes

 TAGS:Freixenet Malvasía Dulce

Freixenet Malvasía Dulce

Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een mousserende die een beoordeling van 4,3 punten uit 5 verdient

Dit is wat je moet weten wat restauranttrends betreft

We hebben geen toverstokje om te beslissen wat er gaat komen in de gastronomie, maar volgens de trends en wat we opmerken in restaurants, kunnen we een idee krijgen van wat er zal komen in termen van trends in restaurants. Ontdekken we het?

Restauranttrends

Zet in op de lokale

Het is een actuele trend en we zullen deze daarom de komende jaren vaak zien. De voorkeur voor het ecologische beweegt zich naar dat wat het dichtst in de buurt is. Dat wil zeggen, dat we door producten te consumeren van het land, de regio, het veld ernaast en, indien van de producent die we ons hele leven al kennen, het ons veel beter smaakt. We eten gezonder en daarbij stimuleren we ook de economie van het gebied.

Flexitarianisme

Het is een trend die is vastgesteld door diegenen die verantwoordelijk zijn voor de Internationale Beurs van Catering, Gastvrijheid en Voedsel, Sirha, die van 26 tot 30 januari in Lyon wordt gehouden, waarin andere invloeden zijn vastgesteld op basis van vier verschillende begrippen: Bewustzijn, Welzijn, Territorialiteiten en Verhoogde ervaring. Welnu, het flexitarianisme wordt opgelegd door deze trend voor het gezonde, maar niet tot in het  extreme. Dat wil zeggen, men vraagt om groenten, maar ook om verse vis van de dag. Het lijkt erop dat dit fenomeen groter zal gaan worden.

Gezond

Het is gelinkt aan het bovenstaande, en misschien ook aan het eerste punt. Welnu, nu komen veel gelegenheden op waar men de vegetarische en veganistische keuken aanbiedt, en in de rest van de restaurants zijn er gerechten voor veganisten, zodat iedereen, als ze als groep of als koppel gaan dineren, diversiteit kan vinden, vooral gelinkt aan gezondheid. Bij wijn groeit deze trend ook hand in hand met veganistische en ecologische wijnen.

Verantwoordelijkheid

Zoals we zien, is dit een andere trend die is vastgesteld door de eigenaren van Sirha. Wanneer we het over restaurants hebben, krijgt dit idee vorm omdat het gebaseerd is op hoe het wordt geproduceerd, geconserveerd, getransporteerd en geconsumeerd, altijd zonder de omgeving te beschadigen. Restaurantprofessionals pleiten in toenemende mate voor ecologische en duurzame oplossingen.

Ervaringen

Consumenten hebben al geruime tijd niet alleen gezocht naar lunchen of dineren, en daarmee uit. Ze willen dat wat wordt aangeboden (het product, het menu, de omgeving …) deel uitmaakt van een ritueel van emoties dat een ervaring genereert. En dit blijft in opmars. De eigenaren van de restaurants moeten bedenken hoe hun gebouwen plaatsen van emotie worden.

 

Uitvoerbaarheid

Deze trend verklaart het digitale tijdperk waarin we leven. De online boekingen en bestellingen van thuis uit zijn al elke dag normaal en het restaurant moet hoe dan ook in dit circuit binnengaan om de omzet te verhogen. Hiervoor is het noodzakelijk om een ​​praktische website te hebben zodat reserveringen direct kunnen worden gemaakt, in een enkele klik en vanaf de gsm.

Een reis langs de Afrikaanse wijnen

                                          

 

In de afgelopen jaren is Afrika het beloofde land van wijn geworden. De reputatie en kwaliteit van de wijngaarden van Zuid-Afrika zijn bekend, maar het continent als geheel ervaart een ware wijnrevolutie.

Als we het echter over Afrika en wijn hebben, is het goed om te onthouden dat in veel gebieden van het continent alcoholische dranken verboden zijn door religie, en om deze reden heeft de productie en handel van wijn zich nooit zo ontwikkeld als in andere delen van de wereld.

Stap aan boord en reis met ons mee naar het Afrikaanse continent … Net op tijd om dit artikel te lezen!

Zuid-Afrika

De staat Zuid-Afrika is ongetwijfeld het beroemdste – en meest gewaardeerde – gebied van het continent voor zijn wijnen. Wijnbouw wordt hier al sinds 1600 beoefend, toen het werd geïntroduceerd door de Nederlanders die zich bezig hielden met de handel tussen Europa en het Oosten. Het waren toen de Franse en Nederlandse Hugenoten – die Europa ontvluchtten na de herroeping van het Edict van Nantes door de Franse soeverein Louis XIV – die in 1680 wijngaarden en boomgaarden tot de belangrijkste hoofdrolspelers van de economie van het land maakte.

Er zijn in Zuid-Afrika drie zeer belangrijke wijngebieden, die tegenwoordig de wereldmarkten veroveren. De eerste, de oudste, is Constantia, gelegen aan de Kaap de Goede Hoop, waar de eerste Zuid-Afrikaanse wijnmakerij werd opgericht in 1685. deze wordt opgevolgd door Stellenbosch, ook beroemd om zijn versterkte wijnen, enPaarl, waar mousserende wijnen en brandewijnen worden geproduceerd.

Tegenwoordig is de wijnstok in de meeste gecultiveerde wijnen van Zuid Afrika de Chenin Blanco, hier Steen genoemd, die gewonnen wordt voor Chardonnay, Sauvignon, Riesling, Colombard en Cape Riesling, die het meest bekend is als Muscat of Alexandria. Onder de rode, daarentegen, vallen Cabernet Sauvignon, Cinsault, Merlot en Shiraz op. Pinotage is ook erg belangrijk, een lokale variëteit die wordt verkregen door Cinsault en Pinot Noir te kruisen.

Tanzania

Tanzania is recentelijk de wijnsector binnengetreden. In 2002 besloot een ingenieur uit Verona, Fiorenzo Chesini, aanzienlijke middelen te investeren in een project ter bevordering van lokale producenten. Dankzij de investeringen van Chesini zijn avant-garde magazijnen gebouwd in het hart van de regio Dodoma, gelegen op een plateau tussen 1.100 en 1.200 m hoog in het midden van het land.

Van de wijnhuizen van de stad Hombolo ontvangen we kwaliteitswijnen, intens en exotisch die niets te min zijn ten opzichte van die andere landen en continenten. De Tanzaniaanse wijngaarden bevatten voornamelijk Marzemino-, Teroldego-, Aglianico- en Syrah-druiven, rassen die eerder werden geïntroduceerd door Europese missionarissen.

Kenia

Kenia blijft koploper in de wijnproductie. Momenteel zijn die, gemaakt met Colombard- druiven geproduceerd in het gebied van Lake Naivasha, ten noordwesten van Nairobi, de beste.

Als je iets heel typisch wilt proberen, dan moet je mnazi proberen, een witachtige wijn gemaakt van kokospalm. Kokoswijn wordt gemaakt door het sap van de palm te fermenteren en heeft een vrij zure smaak. We moeten u echter waarschuwen: mnazi lijkt niet te voldoen aan de smaak van de meeste Europese reizigers!

Ethiopië

Helaas is de oorsprong van de wijnbouw in Ethiopië gekoppeld aan een zwarte pagina in de geschiedenis, die van het Italiaanse kolonialisme in Abessinië. De Italiaanse bezettingstroepen begonnen in feite de wijngaard bij de hoofdstad Addis Abeba te cultiveren om lokaal wijn te produceren. Na de onafhankelijkheid van Italië (1947) werd de wijnproductie genationaliseerd en stagneerde gedurende meerdere jaren.

Dit was tot 2012, toen de Franse reus Castel, op uitnodiging van voormalig president Meles Zenawi, besloot te investeren in de ontwikkeling van de wijnbouw in Ethiopië. Uit Frankrijk kwamen de druiven Syrah, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon, die hun ideale omgeving lijken te hebben gevonden in de Ethiopische hooglanden en groene valleien.

Noord-Afrika

De Marokkaanse wijnen zijn meestal rood. Het meest gecultiveerde gebied met wijngaarden is dat van de Meknes-vallei, ten westen van Fez en ligt ongeveer 600 m boven de zeespiegel. Andere wijngaarden zijn te vinden aan de kust, in de steden Rabat en Casablanca, en in de bergen van de Atlas-keten.

Tunesië is zelf ondertussen gespecialiseerd in witte wijnen van hoge kwaliteit. Tunesië is een van de weinige Afrikaanse landen waar de wijnbouw een diepe oorsprong heeft: muscat werd hier al verbouwd en er werd wijn geproduceerd door de Feniciërs.

Egypte was een must tijdens onze tour. De teelt en productie van Egyptische wijn heeft een lange traditie, zoals blijkt uit de hiërogliefen die de graven van de farao’s sieren en de schriftelijke documenten die zijn gevonden door archeologen. De Nijldelta werd door de oude Egyptenaren intensief met wijngaarden gecultiveerd en wijn was de nobele drank van de edelen. Volgens de legende was het God Osiris zelf die de mens leerde om wijn te produceren.

Mettertijd is de Egyptische wijnbouw echter gestopt (ongeveer 90% van de bevolking is moslim). Tegenwoordig lijkt er bij sommige lokale producenten de bereidheid te zijn om te investeren in de productie en export van wijnen – wit, rood en rosé – om Egypte op een internationale concurrentiepositie te brengen.

Goed, bent u niet nieuwsgierig? Breng het “Afrika” van Toto tot het uiterste en begin dit geweldige continent te ontdekken via het wijnglas!

 

 TAGS:Vergelegen Merlot Reserve 2013

Vergelegen Merlot Reserve 2013

Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

4 tips voor een gezond leven door wijn te drinken

4 tips voor een gezond leven door wijn te drinken

Van tijd tot tijd verschijnen er nieuwe studies over de voordelen van wijn voor de gezondheid, en kort daarna publiceert men een andere studie die de ziektes met betrekking tot frequente wijnconsumptie opsomt.

Vermindering van cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes aan de kant van de voordelen van het dagelijks drinken van een glas wijn; mogelijke ontwikkeling van kanker en leverproblemen aan de andere kant. Vanuit dit perspectief is het normaal om zich af te vragen: kun je een gezond leven leiden en wijn drinken? Het antwoord is ja. In wijn zijn elementen aanwezig waarvan men weet dat ze de gezondheid ten goede komen, dus is het aan te raden een glas wijn per dag te nemen.

4 tips voor een gezond leven door wijn te drinken

De consumptie van wijn op een gematigde manier heeft geen reden om schadelijk te zijn voor de gezondheid, het kan zelfs voordelig zijn, als het wordt opgenomen als deel van een levensstijl met gezonde gewoonten.

 1. Volg een gezond en uitgebalanceerd dieet. De belangrijkste gewoonte om een gezonde levensstijl te behouden, is een uitgebalanceerd dieet waarin groenten en fruit een hoofdrol hebben en waarin vezels niet ontbreken. Er zijn talloze wijnen die perfect samengaan met salades en stoofschotels. Vlees en vis zijn belangrijk in het dieet, maar u moet mager vlees kiezen en de inname van dierlijke vetten verminderen.
 2. Leid een actief leven. Regelmatig sporten, draagt ook bij aan de gezondheid. Het hoeft geen inspannende sport te zijn, maar wat wel bijdraagt aan de verbetering van de gezondheid is om het regelmatig in praktijk te brengen.
 3. Beperk de stress in het leven. Even belangrijk als eten en sporten is ontspannen zijn en stress vermijden. Een goede manier om dit te doen is om zo nu en dan te genieten van ontmoetingen met vrienden, en ze laten samengaan met een fles goede wijn.
 4. Drink op verantwoorde wijze wijn. Wijn kan deel uitmaken van een gezonde levensstijl en kan zelfs het perfecte excuus zijn om vrienden te ontmoeten of te genieten van een maaltijd in een aangenaam gezelschap. Hoewel u altijd bewust moet zijn van hoeveel u drinkt-  er wordt een glas van 125 ml. per dag aanbevolen – en niet te drinken op een lege maag.

Dus ja, het is mogelijk om een gezond leven te leiden door wijn te drinken. En trouwens, hoewel altijd gedacht wordt dat rode wijn het meeste voordeel oplevert, heeft witte wijn precies dezelfde positieve effecten op de gezondheid als rode wijn.

 

 

Blue Hawaiian, de blauwe cocktail

 TAGS:

Blue Hawaiian is een heerlijke cocktail die wordt beschouwd als de blauwe versie van de tropische piña colada. De opvallende felblauwe kleur maakt nieuwsgierig. Hoofdingrediënt is rum (wit of añejo) en de kleur maken deze cocktail spectaculair en origineel.

De Blue Hawaiian wordt op twee verschillende manieren bereidt, met een blender of geschudt:

Blue Hawaiian

Ingrediënten:

 • 2 delen ananassap
 • 1 deel rum
 • 1 deel Blue Curaçao
 • 1 deel kokoscrème
 • Marrasquinkers ter decoratie
 • Schijf ananas ter decoratie

Bereiding van een Blue Hawaiian uit de blender

 • Stap 1:
 • Doe alle ingrediënten in een blender met voldoende ijs en meng het geheel tot er een samenhangende en romige vloeistof ontstaat.
 • Stap 2:
 • Decoreer met de kers en de schijf ananas.

Bereiding van een Blue Hawaiian met een cocktailshaker

 • Stap 1:
 • Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schudt goed.
 • Stap 2:
 • Serveer in een hoog, vooraf met ijs gekoeld glas en versier met de ananasschijf en marrasquinkersen.

Soms wordt wodka toegevoegd in plaats van rum. Deze variant werd uitgevonden in 1975 door de Hawaiiaanse bartender Harry Yee, die een cocktail wilde maken met de karakteristieke kleur van Blue Curaçao.

Deze cocktail wordt vaak geassocieerd met de gelijknamige film met Elvis Presley uit 1961. Vanwege de eenvoudige en goedkope bereiding wordt deze cocktail soms als punch geserveerd als het een graadje warmer is, zoals zoveel tropische cocktails.

Vandaag bevelen we je een aantal rumvarianten aan waarmee je de beste Blue Hawaiian maakt:

 

De 9 meest gedronken drankjes ter wereld

De 9 meest gedronken drankjes ter wereld

De 9 meest gedronken drankjes ter wereld

Marketing4food heeft recent een telling uitgevoerd van de meest gedronken dranken ter wereld. Het resultaat: een aantal bekende namen en andere waar je misschien nog nooit van gehoord hebt.

 1. Absolut: Leider van de lijst en meest gedronken wodka ter wereld. Deze drank uit Zweden heeft nog altijd hetzelfde uiterlijk als toen het op de markt kwam. Er bestaan versies met andere smaken als alternatief voor de klassieke variant.
 2. Jack Daniel’s: De tweede in de lijst. Een populaire whiskey vanwege zijn unieke smaak en aroma. De jaarlijkse verkoop van dit merk heeft een waarde van meer dan 2,38 miljoen dollar.
 3. Baileys: Vooral populair bij vrouwen overal ter wereld. De eerste combinatie in deze lijst van likeur en crème die zowel puur als in een mix wordt gedronken.
 4. Jägermeister Mast: Een likeur gemaakt van kruiden met een alcoholpercentage van 35%. Als logo een hertenhoofd met een christelijk kruis tussen de hoorns.
 5. San Miguel: De meest verkochte jenever ter wereld, met jaarlijks 23,8 miljoen dozen. Het huis werd opgericht in 1902 door Carlos Palanca.
 6. Captain Morgan: De meest gedronken rum ter wereld. Geproduceerd door Diageo en vernoemd naar een piraat uit de XVII. De jaarlijkse verkoop bedraagt meer dan 10,5 miljoen dozen.
 7. Emperador: Deze brandy van Filipijnse origine staat bekend om de zachte smaak en is mede daarom zo geliefd. De verkoop is in minder dan een jaar verdubbeld tot 10,1 miljoen verkochte dozen.
 8. Red Star Er Guo: Een baijiu-soort gemaakt met sorgo, maar wordt vaak Chineze wodka genoemd. Het merk Red Star beschikt over verschillende merken met een verschillend alcoholgehalte tot maximaal 56%.
 9. Soju Chum Churum:
  Soju is een Koreaanse drank die al eeuwen bestaat en een Aziatische favoriet is. Jaarlijks verkoopt het bedrijf ongeveer 24 miljoen dozen.

 

 TAGS:Jack Daniel's Sinatra Select 1LJack Daniel’s Sinatra Select 1L

Jack Daniel’s Sinatra Select 1L

 

 

 TAGS:Baileys 1LBaileys 1L

Baileys 1L

 

 

Spanje, een aanrader voor wijntoerisme uit het buitenland

Dat Spanje een toeristisch land is, is duidelijk. Maar dat het daarbij ook het aantal wijntoeristen verhoogt, is niet zo duidelijk. Ja, dankzij de groeiende verspreiding van de wijnen uit dit land over de hele wereld en naar regio’s van groot belang, neemt het een plaats in als een favoriete plek voor wijntoeristen uit het buitenland.

De Spaanse Vereniging van Toerisme en Gastronomisch Toerisme geeft hierover enkele cijfers: de gemiddelde uitgaven door buitenlands wijntoerisme in Spanje bedragen gemiddeld 500 euro per dag. Een aanzienlijk bedrag waarmee wijnhuizen en vertegenwoordigers in de sector rekening moeten houden om uiteindelijk  het wijntoerisme veel meer te stimuleren.

 

 

De vereniging zelf legt uit dat dergelijke toeristen uit verschillende landen komen, waarvan een meerderheid uit de Verenigde Staten en Canada, gevolgd door Australië en het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en Nederland, en ook bezoekers uit Aziatische landen. Omdat een groot deel van de toeristen van ver komt, is het gemiddelde verblijf meestal een week. Behalve een bezoek aan de wijngaarden, kan men ook ervan profiteren om steden als Madrid of Barcelona te bezoeken.

Wat van Spanje gewaardeerd wordt door deze buitenlandse wijntoeristen is natuurlijk de wijn, toegevoegd aan de gastronomie, waarmee het land vele jaren pronkt. Ze waarderen ook de geschiedenis en cultuur. In tegenstelling tot andere landen, legt de Spaanse vereniging van Wijntoeristen en Gastronomisch Toerisme uit dat het wijntoerisme een enorm potentieel heeft, omdat het geen massatoerisme is of seizoensgebonden.

wijntoerisme

De vereniging beveelt aan dat het toeristische product aan de bezoeker wordt uitgelegd, aangezien het meestal mensen betreft die willen weten, onderzoeken en proberen.

Er zijn meer gegevens die deze positie van Spanje als wijnbestemming bevestigen. De Spaanse vereniging van Wijnsteden stelt dat het wijntoerisme in 2018 met 28% is toegenomen in ons land. Dit geeft een economisch effect van  67 miljoen euro in slechts één jaar.

Bronnen van deze vereniging verklaren dat meer dan 3 miljoen mensen jaarlijks wijnhuizen en wijnmusea bezoeken. De verantwoordelijken van de vereniging geloven dat de wijntraditie in Spanje zeer wijdverspreid is, en dat dit tegelijkertijd een positief effect genereert in vele sectoren, zowel op toeristisch als cultureel vlak. Onder de plaatsen die door het toeristische vennootschap genoemd worden als favorieten van de toeristen, zijn de Rutas de Vino en de Brandy del Marco de Jerez en de Wijnroute en het Cava del Penedès Enoturisme Penedès.

 TAGS:Corazón Loco Blanco 2017

Corazón Loco Blanco 2017

Vanuit de droom van de familie Iniesta Lujan, in het hart van Manchuela, wordt Bodega Iniesta geboren in de provincie Albacete

 TAGS:Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Een niet-traditionele wijn is de nieuwkomer op de Nederlandse wijnmarkt.