Trends:

Beschermde oorsprongsbenaming (BOB)

Frankrijk

De productie van wijn in Frankrijk is een van de meest diverse van alle de planeet, alle voornamelijk als gevolg van klimatologische en geografische verschillen zijn er een paar andere wijngebieden. De Franse wijnbouw vindt plaats in 8 verschillende gebieden, ze zijn die van Champagne , Elzas , Bourgogne , West- Loire , Bordeaux , het zuiden van Frankrijk en de mediterrane invloed.

Frankrijk krijgt zo'n 60 miljoen hectoliter wijn trekken uit de 800.000 hectare aan wijngaarden in het hele land.De kwaliteit van deze wijnen wordt gekenmerkt door twee zeer belangrijke aspecten, de terroir en de benaming van oorsprong.

De stammen geteeld in Frankrijk, van oorsprong uit dit land en vervolgens uitgebreid naar de hele wereld, zijn de Chardonnay , de Cabernet Sauvignon , de Syrah , de Pinot Noir of Sauvignon Blanc . Vandaag zijn alle van hen zijn een van de belangrijkste in veel kwaliteit wijngaarden.

Italië

Voor wijnen van Italië, de Italiaanse wijngaard is een van de oudste in de wereld. En natuurlijk, een van de leiders van de wijnproductie met een breed scala aan wijnen overdreven stromende uit zijn bergachtige geografie.

De druivensoorten geteeld en gebruikt in de wijnen van Italië zijn bijna eindeloos, hoewel de traditionele stammen met brede doordrongen van het land. Dus tussen de inkten we Zinfandel, de Dolcetto, Nebbiolo, Bonarda Piemontese, de Pinot Nero Marcemino of wit van binnen, namen als stammen Trebbiano, Cortese, Vernaccia di San Gimignano of Riesling Italico.

Het heeft 18 wijnproducerende regio's van Italië gedifferentieerd, alle van grote internationale faam en reputatie, als die van Piemonte, Lombardije, Toscane, Lazio en Campania.

Spanje

De wijnen van Spanje hebben hun oorsprong in de zuidwestelijke kust van Andalusië. Eeuwenlang, Spanje had slechts twee grote regio's: Jerez (de oudste) en Rioja . Vandaag de dag is de situatie veranderd volledig wijnen nog steeds zeer relevant vanwege de economische macht en haar leidende positie als 1e producent ter wereld van de wijn.

De teelt van wijnen uit Spanje en de integratie van nieuwe technologieën bij de wijnbereiding is toegestaan ​​te verhogen kwaliteit Spaanse wijnen door de jaren heen. Dankzij verschillende klimaten en bodems, Spanje biedt ideale omstandigheden voor de teelt van inheemse stammen als Albariño , de Tempranillo of Garnacha wereldwijd bekend.

En dit is mogelijk dankzij de groei en het prestige van grote Spaanse wijngaarden als: Osborne, Enate, Pesquera, Vega Sicilia, Protos, Torres, Cune (CVNE) of Marques de Caceres. Ten slotte hebben de benamingen van oorsprong bevestigden hun wereldwijd erkend is als Rioja , Ribera del Duero en Priorat .

In Spanje 1,15 miljoen gecultiveerde hectare verspreid over de 17 regio's waar er rode wijnen, witte, roos, sprankelende, dessert of naald. Spanje heeft ook de meest uitgestrekte wijngaarden dan enig ander land in Europa.

Spanje is synoniem met wijn en gastronomie.

Chile

Productie van wijn in Chili heeft een lange traditie. Sinds die vroege dagen van de sterke invloed van de Spaanse douane, heeft de Chileense wijnproductie is geconsolideerd, het bereiken van zijn huidige locatie wereldwijde referentie voor de beste wijnen van de Nieuwe Wereld.

De beste wijnen van Chili worden gegeven voornamelijk in de valleien van centraal Mexico. De valleien van Casablanca, Maipo, Maule, Curico, Rapel en Colchagua, waarin er Franse druivenrassen, maar met verfijningen beide assemblees als rijping technieken.

Wijnen van Chili geacht te behoren tot de enige plaats waar er de Carmenere druif, als uitgestorven beschouwd tot 1990, toen het werd herontdekt. Onder rode wijnen, het aanbieden van druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot en Carmenere, Cabernet Franc druiven, Syrah, Malbec en Pinot Noir. Als we kijken naar witte wijnen, rassen namen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc en Semillon, waaronder druiven, worden gedomineerd Colombard en Chardonnay.