Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2010 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Alentejo (Alentejo, Portugal) |
Wijnkelder: | Quinta de São José de Pêramanca |
Volume: | 75cl |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Bereiding van Pêra Grave 2010
Pêra Grave 2010
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Pêra Grave 2010 is kastanjebruin
- Neus: rijp rood fruit en zwarte peper
- Mond: Het heeft een gladde textuur, ronde tannines, en bevestigt de rode vruchten en kruiden. Final Zeer mooi, zacht en met een beetje doorzettingsvermogen.
KELDER: Quinta São Jose de Peramanca
DRUIVEN: Aragonês, Alicante Bouschet en Cabernet Sauvignon
ALCOHOL: 13,5%
Reviews van Pêra Grave 2010
goede prijs / prijs
Meer zienEen rode voor elke gelegenheid. Een rode die ruikt naar kersen en zoethout.Slechte smaak naar lucifer.
De beste wijn voor een goede stoofpot vis, zoals tonijn.
Ik dronk het met mijn beste vriend.
Meer zienDe beste wijn voor een goede stoofpot vis, zoals tonijn.
Ik dronk het met mijn beste vriend.
PROEFNOTITIES VAN Pêra Grave 2015:
- Uitzicht: donker robijn.
- Neus: Zeer rijp zwart fruit, mokka en geroosterde aroma's van grote complexiteit, gevoel van rijp zwart fruit en chocolade complexiteit van hout.
- Mond: zacht maar aanwezig tannines, een fluwelen lichaam. Lang aanhoudende nasmaak.
APPELLATIE: Alentejo.
VINES: Quinta de São José de Pêramanca
DRUIVEN: Cabernet Sauvignon, Aragonez, Syrah, Alicante Bouschet.
Rijping: 12 maanden in nieuwe Franse en Amerikaanse eik.
Bereiding: Fermentatie gedurende 8 dagen bij 24 °C met pompen.
Bijpassende wijn: wildgerechten of gekruid rood vlees.
SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C
ALCOHOL: 14%
Meer zien- Uitzicht: donker robijn.
- Neus: Zeer rijp zwart fruit, mokka en geroosterde aroma's van grote complexiteit, gevoel van rijp zwart fruit en chocolade complexiteit van hout.
- Mond: zacht maar aanwezig tannines, een fluwelen lichaam. Lang aanhoudende nasmaak.
APPELLATIE: Alentejo.
VINES: Quinta de São José de Pêramanca
DRUIVEN: Cabernet Sauvignon, Aragonez, Syrah, Alicante Bouschet.
Rijping: 12 maanden in nieuwe Franse en Amerikaanse eik.
Bereiding: Fermentatie gedurende 8 dagen bij 24 °C met pompen.
Bijpassende wijn: wildgerechten of gekruid rood vlees.
SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C
ALCOHOL: 14%
- Uitzicht: Pêra Grave Reserva 2010 is donker rood
- Neus: gekenmerkt door rijp zwart fruit en zwarte pruimen en bramen.
- Mond: Bevestigt donker fruit goed getrouwd met de elegantie van hout, maar ronde tannines, goede mondgevoel. Zeer mooi, elegant en zeer persistent set.
KELDER: Quinta São Jose de Peramanca
DRUIVEN: Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional, Syrah (Shiraz)
ALCOHOL: 14,5%