Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella 2012

Romano Dal Forno (Amarone della Valpolicella)

Product niet beschikbaar in Nederland

298,66€ 268,79€ + 8,90€ Verzending (48 uren)

298,66€ 268,79/stuk

Bespaar 29,87€! (-10%)

Verzending: Italian Wine Lovers (Italië)

Je ontvangt 3.58 punten voor elk product dat je koopt

Romano Dal Forno vervaardigt Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella 2012 (268,79€), een wijn rode met de herkomstaanduiding Amarone della Valpolicella die oseleta, croatina, rondinella en corvina druiven bevat uit 2012 en die een alcoholgraad van 13º bevat. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2012 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Amarone della Valpolicella (Veneto,Italië)
Wijnkelder: Romano Dal Forno
Volume: 75cl
Druiven: Corvina (60%), Rondinella (20%), Croatina (10%), Oseleta (10%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13%

Beschrijving · Romano Dal Forno

Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella 2012 (Corvina, Rondinella, Croatina en Oseleta)

Producent: Romano Dal Forno

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Amarone della Valpolicella

druiven: Corvina, Rondinella, Croatina en Oseleta

Romano Dal Forno

Romano Dal Forno Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella 2012

Food Explore

Gepubliceerd op 04.31

4/5

Amarone Della Valpolicella Dal Forno 2012

Amarone Dal Forno is een legendarisch en indrukwekkende wijn, geproduceerd met native druiven Corvina, Rondinella Oseleta en Croatina. Deze druivensoorten in eind september en begin oktober worden handmatig voor een strenge kwalitatieve selectie in de wijngaard zijn geoogst, worden druiven geplaatst in dozen voor het drogen, zorg ervoor dat de afstand tussen de clusters in de doos zelf is handig voor het drogen. Deze dozen zijn gemaakt van hout en het drogen van groenten kelders waarmee elke druif tot water verliezen en het suikergehalte, poliphenols en geurstoffen concentraat worden geplaatst. Na een periode die laatste 100-120 dagen Dal Forno verder naar ontstelen en pletten de druiven die in geconditioneerd roestvrijstalen tanks zijn gemaakt fermentatie plaatsvindt bij 28 ° C Daarbij maceratie kan de vrijlating van alle verbindingen die zijn geconcentreerd te spreiden wijn en verrijken sterk. Na deze werkwijze de wijn wordt gescheiden van de huid en in eiken vaten gedurende 60 maanden, waarbij de wijn wordt verouderd en wordt afgesloten van de aromatische en structureel oogpunt. Later werd de vaten worden geassembleerd en gebotteld, de nieuwe Amarone blijft in de kelder 24 maanden voor het vrijgeven.

Samenvatting van beoordelingen

(1 meningen)
  • 5 sterren
    0
  • 4 sterren
    1
  • 3 sterren
    0
  • 2 sterren
    0
  • 1 sterr
    0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 1 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella 2009

Krisoijn Van Kortrijk
Krisoijn Van Kortrijk

4/5

Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella – 2009
Het was erg duur.
Rode kleuren en dan dakpan van kleur. Klaarblijkelijke geur van aalbessen. Zeer evenwichtig.
Arabella Druppers
Arabella Druppers

4/5

Amarone Della Valpolicella 2009
Deze Cent'anni was goed met voedsel. Ik proefde het op een cursus.
Intense robijnrode kleur met een hoge intensiteit. Het heeft een zeer sterke geur van witte rozen. Ik weet niet waarnaar het moest ruiken.
Vanderpool Vink
Vanderpool Vink

4/5

PROEFNOTITIES VAN Romano Dal Forno Amarone Della Valpolicella 2009:
- Uitzicht: heldere karmozijnrode.
- Neus: aroma's van jam, steenslag, mineralen, viooltjes, nieuwe leer en donkere chocolade.
- Mond: rijp fruit smaken, hints van truffel, leer snuiftabak en opnieuw in de finale.

APPELLATIE: Amarone della Valpolicella.
WIJNGAARD: Romano Dal Forno
DRUIVEN: 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Oseleta, 10% Croatina.