Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2015

Tommasi (Amarone della Valpolicella)

35,50€ + 17,43€ Verzending (5 - 8 dagen)

213,00€ + 17,43€ Verzending (5 - 8 dagen)

426,00€ + 24,25€ Verzending (5 - 8 dagen)

35,50/stuk

Verzending: Xtrawine NL (Italië)

Je ontvangt 0.47 punten voor elk product dat je koopt

Bekijk alle producten in Xtrawine NL

Meer prijzen zien »

Tommasi heeft deze wijn Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2015 (35,50€) gecreëerd, een wijn rode uit Amarone della Valpolicella die corvina veronese, corvinone, rondinella en oseleta druiven bevat uit 2015 en die een alcoholgehalte van 15º heeft. Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2015 combineert perfect met harde kaas en parmezaan. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Amarone della Valpolicella (Veneto,Italië)
Wijnkelder: Tommasi
Volume: 75cl
Druiven: Oseleta (5%), Rondinella (30%), Corvinone (15%), Corvina Veronese
Combinatie: VoorgerechtenVleeseendkaasRood vleesWildGegrild vleesparmezaanharde kaas
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 15%
Serveertemperatuur: 16-18ºC
Meer zien »

Beschrijving · Tommasi

Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2015 (Oseleta, Rondinella, Corvinone en Corvina Veronese)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: diepe robijnrode, granaat tinten.
  • Neus: rijp, intens en zeer verfijnd. Kersen in drank, zeer rijpe pruimen, koffie en zoethout.
  • Mond: Complex, glad, full-bodied. Kersen en pruimen notities. zeer persistent.

APPELLATIE: Amarone della Valpolicella.

WIJNGAARD: Naam: The Groletta en Conca d'Oro crus.

DRUIVEN: 50% Corvina, 30% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Oseleta.

AGING: voor 3 jaar in het Sloveens eiken vaten. Rest wijn in de fles voor een jaar voor de release.

VOORBEREIDING: Handmatige oogst en de selectie van de druiven. Druiven direct in kleine open rekken geplaatst en gedragen door droogkamers, waar koele bries van de herfst en winter droog tot de volgende januari. Gedurende deze maanden de druiven blijven liggen, maar in hen te verrijken veranderingen die optreden, waardoor ze nieuwe aroma's en een diepe smaak, het verliezen van ongeveer 50% van het gewicht en het concentreren van het niveau van de natuurlijke suikers. Gisting in roestvrijstalen tanks gedurende 25 dagen

PAIRING: met sterke kazen, zoals Parmigiano Reggiano, Wagyu rundvlees, gekookt in balsamico-azijn en zeer smakelijke gerechten deeg eend.

TEMPERATUUR: 16-18 ° C

ALCOHOL: 15%

Tommasi

Tommasi Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2015

Gepubliceerd op 12.19

4/5

Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2015

Diep rood met paarse reflecties. Het boeket doet denken aan sappige kersen, gedroogd fruit, rozijnen, gekookt pruimen en wilde kruiden, maar ook witte peper, mokka en zoethout. Full, complex en fluweelzacht in de mond, fijn en rond, met zachte tannines en lange persistentie.

Meer meningen over Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2015

Gepubliceerd op 16.13

4 /5

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: diepe robijnrode, granaat tinten.
  • Neus: rijp, intens en zeer verfijnd, kersen in likeur, rijpe pruimen, koffie en zoethout.
  • Mond: complex, glad, full-bodied, noten van kersen en pruimen. zeer persistent.

APPELLATIE: Valpolicella.

WIJNGAARD: Naam: The Groletta en Conca d'Oro crus.

DRUIVEN: 50% Corvina, 30% Corvinone, 15% Rondinella 5% Oseleta.

AGING: Na de gisting in roestvrijstalen tanks gedurende 25 dagen, een rijpingsperiode 3 jaar in het Sloveens eiken vaten.

VOORBEREIDING: druiven direct in kleine open rekken geplaatst en naar droogkamers wanneer frisse wind van de herfst en winter droog tot de volgende januari. Gedurende deze maanden de druiven blijven liggen, maar in hen te verrijken veranderingen die optreden, waardoor ze nieuwe aroma's en een diepe smaak, het verliezen van ongeveer 50% van het gewicht en het concentreren van het niveau van de natuurlijke suikers.

PAIRING: Sterke Parmigiano Reggiano kazen, zoals, Wagyu rundvlees, gekookt in balsamico-azijn en zeer smakelijke gerechten deeg eend.

TEMPERATUUR: 16-18 °C

ALCOHOL: 15%

Gepubliceerd op 20.04

4 /5

We gebruiken het met een taart. Ik kan me niet voorstellen deze Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2015 alleen te drinken.
Jonge wijn van kleur, violet rood. Rode geeft geuren van rook. Het smaakte me niet, smaakte naar verbrand.

Gepubliceerd op 04.34

4 /5

Amarone Della Valpolicella Tommasi 2015

Tommasi Amarone della Valpolicella wordt gemaakt van inheemse druiven van de Valpolicella, zoals Corvina, Corvinone, Rondinella en Oseleta. De wijngaarden van waaruit deze druiven worden geselecteerd zijn allen gelegen in de hoge heuvels in het Valpolicella is de wijngaarden Groletta en Conca d'Oro ligt op de heuvels van Saint Ambrogio, in de klassieke-historische gebied van Valpolicella. De druiven die Tommasi Amarone della Valpolicella te worden handmatig geoogst na een 'zorgvuldige selectie en geplaatst in houten dozen voor dehydratatie die optreedt in open geventileerde ruimte met gecontroleerde vochtigheid genoemd fruttai" Dit droogproces kan de druiven hun inhoud te concentreren in suikers en polyfenolen. tegen het einde van januari de druiven geplet en de fermentatie met maceratie plaatsvindt thermisch gecontroleerde roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer 15 dagen bij een temperatuur van ongeveer 28 ° C. Vervolgens Tommasi Amarone della Valpolicella wordt gescheiden van de schillen en overgebracht in vaten van 35 Hl Sloveens eiken, waar het rust gedurende 3 jaar na de oogst. Vervolgens Tommasi Amarone della Valpolicella wordt gemengd en gebotteld."

Gepubliceerd op 04.30

4 /5

Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico Docg 2015

Karakteristiek, rijp en fruitig

Gepubliceerd op 04.51

4 /5

Tommasi Amarone della Valpolicella Classico komt in de wijngaarden en Groletta La Conca d'Oro gelegen op de heuvels van Sint Ambrosius, in het historische gedeelte van Valpolicella.È geproduceerd uit Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella en Oseleta. Van de oogst in oktober en vervolgens aangebracht op rekken in grote fruttai waarbij verwelken gedurende 3 maanden. De most wordt gerijpt in Sloveens eiken vaten bij een gecontroleerde temperatuur, voordat ze Tommasi Classic imbottigliato.L'Amarone wordt gekenmerkt door een intense robijnrode kleur, met paarse tinten. De neus toont intense en met veel finesse, versterkt door aangename aroma's van rijpe kersen en pruimen. De smaak is complex en fluweelzacht, full-bodied, met aangename aroma's van druiven appassita.Perfetto aan rood vlees en wild te begeleiden, is het ideaal in combinatie met kazen.

Gepubliceerd op 09.57

4 /5

Tommasi Amarone della Valpolicella Classico komt in de wijngaarden en Groletta La Conca d'Oro gelegen op de heuvels van Sint Ambrosius, in het historische gedeelte van Valpolicella.È geproduceerd uit Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella en Oseleta. Van de oogst in oktober en vervolgens aangebracht op rekken in grote fruttai waarbij verwelken gedurende 3 maanden. De most wordt gerijpt in Sloveens eiken vaten bij een gecontroleerde temperatuur, voordat ze Tommasi Classic imbottigliato.L'Amarone wordt gekenmerkt door een intense robijnrode kleur, met paarse tinten. De neus toont intense en met veel finesse, versterkt door aangename aroma's van rijpe kersen en pruimen. De smaak is complex en fluweelzacht, full-bodied, met aangename aroma's van druiven appassita.Perfetto aan rood vlees en wild te begeleiden, is het ideaal in combinatie met kazen.

Gepubliceerd op 04.15

4 /5

Tommasi Amarone Classico 2015

- Geconcentreerde granaat
- Fijn kruidige aroma's van ingeblikte pruimen, gedroogde bessen, rozijnen, koffie, tabak en vanille, plus een vleugje donkere chocolade
- Grote vruchtenvulling in de mond, zachte tannines, sappig, complex en geconcentreerd, langdurige, complexe afwerking
- decanteren aanbevolen
- Bij 18 graden Celsius met pittige konijn of haas gerechten, gestoofd hertenvlees, gegrilde steaks en oude kazen
- Wij raden deze wijn te genieten tot 2022+
- Allergenen: sulfieten bevat

Samenvatting van beoordelingen

(8 meningen)
  • 5 sterren
    0
  • 4 sterren
    8
  • 3 sterren
    0
  • 2 sterren
    0
  • 1 sterr
    0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 8 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2012

Anoniem
Anoniem

4/5

- Kleur - Diep robijnrood.
- Geur - Warm, rijp op de neus, intense en van grote verfijning.
- Taste - Complex, glad, krachtig, veel kersen nuances en pruimen.
- Aanbevolen met - Rood vlees, wild, oude kazen.
- Uitstekende after-dinner wijn.
- 75% Corvina Veronese, 15% Corvinone, 10% Rondinella.

Meningen over Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2013

Coba Hoogveld
Coba Hoogveld

4/5

Tommasi Viticoltori Amarone Classico 2013
Deze Tommasi Viticoltori Amarone Classico had niet nodig voedsel mee te gebruiken. De beste familie wijn van Tommasi .
Hij had een zeer diepe kleur. Meestal aroma's van framboos. Een Veneto met zeer goede zuurgraad.
Wevers Spijkers
Wevers Spijkers

4/5

Tommasi Amarone Classico 2013
PROEFNOTITIES VAN Tommasi Amarone Classico 2013:
- Uitzicht: diepe robijnrode, granaat tinten.
- Neus: rijp, intens en zeer verfijnd.
- Mond: complex, glad, vol en veel noten van kersen en pruimen.

APPELLATIE: Amarone della Valpolicella.
VINES: Tommasi
DRUIVEN: 50% Corvina, 30% Rondinella, 15% Corvinone, 5% Oseleta.

OUDER WORDEN: 30 maanden in eiken vaten van 35 hectoliter Slavisch.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C
ALCOHOL: 15%
Verbrugge Skindstad
Verbrugge Skindstad

4/5

PROEFNOTITIES VAN Amarone Della Valpolicella Tommasi 2013:
- Uitzicht: diepe robijnrode, granaat tinten.
- Neus: rijp, intens en zeer verfijnd.
- Mond: complex, glad, vol en met veel noten van kersen en pruimen.

APPELLATIE: Amarone della Valpolicella.
VINES: Tommasi
DRUIVEN: 50% Corvina, 30% Rondinella, 15% Corvinone, 5% Oseleta.

OUDER WORDEN: 30 maanden in eiken vaten van 35 hectoliter Slavische, een jaar in de fles voor de release.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C
ALCOHOL: 15%
Cilla Klooster
Cilla Klooster

4/5

PROEFNOTITIES VAN Tommasi Amarone Classico 2013:
- Uitzicht: Diep robijnrood, granaat tinten.
- Neus: warm, rijpe, intense en van grote verfijning.
- Mond: complexe smaak, zacht, full-bodied, veel noten van kersen en pruimen.

APPELLATIE: Amarone Classico della Valoplicella.
VINES: Tommasi
DRUIVEN: 50% Corvina, 30% Rondinella, 15% Corvinone 5% Oseleta.

VERGRIJZING: de leeftijd van 30 maanden in eiken vaten van 35 hectoliter Slovenië.

Bijpassende wijn: Rood vlees, wild en kaas.
SERVEERTEMPERATUUR: 18-20 °C
ALCOHOL: 15%