Torre d'Orti Amarone Della Valpolicella 2016

Torre D'Orti (Amarone della Valpolicella)

32,50€ + 17,43€ Verzending (5 - 8 dagen)

195,00€ + 17,43€ Verzending (5 - 8 dagen)

390,00€ + 24,25€ Verzending (5 - 8 dagen)

32,50/stuk

Verzending: Xtrawine NL (Italië)

Je ontvangt 0.43 punten voor elk product dat je koopt

Bekijk alle producten in Xtrawine NL

Torre D'Orti levert ons Torre d'Orti Amarone Della Valpolicella 2016 (32,50€), een wijn rode met herkomstaanduiding Amarone della Valpolicella op basis van een selectie corvinone, rondinella, oseleta en corvina druiven uit 2016 en die een alcoholgehalte van 17º heeft.

Kenmerken · Torre d'Orti Amarone Della Valpolicella

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Amarone della Valpolicella (Veneto,Italië)
Wijnkelder: Torre D'Orti
Volume: 75cl
Druiven: Corvina (60%), Oseleta (5%), Rondinella (15%), Corvinone (10%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 17%

Beschrijving · Torre D'Orti

Torre d'Orti Amarone Della Valpolicella 2016 (Corvina, Oseleta, Rondinella en Corvinone)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: droge rode wijn.
  • Neus: zacht geroosterde en gerookte geur.
  • Mond: Intense smaak.

APPELLATIE: Amarone della Valpolicella, Italië.

WIJNGAARD: Azienda Agricola Torre d'Orti.

GRAPES: Corvina, Rondinella, Corvinone, Oseleta.

AGING: De druiven worden strikt geoogst in begin oktober, de verfijning duurt ongeveer 12 maanden in kleine barriques voorverhuizen naar een groot vat, om zijn verfijning voltooien

VOORVOORBEREIDING: Na een handmatige oogst worden de druiven gedroogd op 300 meter boven de zeespiegel, waar de gunstige klimatologische omstandigheden zorgen voor een natuurlijke droging volgens de oude traditie genaamd "appassimento". Na drogen wordt de traditionele fermentatie met een mengsel van extractiepomp uitgevoerd en vertraagde gedurende ongeveer 15-20 dagen.

PAIRING: lam, rund, blauwe kaas.

ALCOHOL: 17%

Torre D'Orti

Torre D'Orti Wijn kopen:

Dit product heeft Beoordelingen nog. Wees de eerste om te beoordelen.

Samenvatting van beoordelingen

(0 meningen)
  • 5 sterren
    0
  • 4 sterren
    0
  • 3 sterren
    0
  • 2 sterren
    0
  • 1 sterr
    0

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Torre d'Orti Amarone Della Valpolicella 2017

Vanderpool Shiebel
Vanderpool Shiebel

4/5

Net als tussen de maaltijden kon ik niet koppelen. Ik dronk het met mijn ex.
Heeft een erg sterke kleur. In deze Torre D'Orti zijn aanwezig aroma's van bessen. Ik heb ervan genoten voor een lange tijd.

Meningen over Torre d'Orti Amarone Della Valpolicella 2011

Katelijn Venter
Katelijn Venter

4/5

Het stond tegenvoer het voedsel. Vrienden, praten, Torre D'Orti Amarone Della Valpolicella . Uitstekend.
Diep rood van kleur en violete reflecties. De geur was een beetje te sterk. De zachtere Amarone della Valpolicella .
Barend Jewell
Barend Jewell

4/5

PROEFNOTITIES VAN Torre D'Orti Amarone Della Valpolicella 2011:
- Uitzicht: diep, trillend rood.
- Neus: intens kruidige aroma's, peper, cherry notities.
- Mond: goede structuur en tannines, goed geïntegreerd alcohol, verfijnde en evenwichtige wijn.

APPELLATIE: Amarone della Valpolicella.
WIJNGAARD: Torre D'Orti
DRUIVEN: 60% Corvina, 15% Rondinella, 10% Corvinone 5% Oseleta.

WIJNSUGGESTIE: vaza vlees, wild en kaas.
SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C
ALCOHOL: 16%

Meningen over Torre d'Orti Amarone Della Valpolicella 2010

Ruud Meijer
Ruud Meijer

4/5

Ik opende het met mijn beste vriend.
Rode wijn met violete schakering. Meestal ruikt men aan de framboos. De smaak van de Torre D'Orti was naar hout.
Goede wijn, maar ik zou het niet met vis hebben gebruikt.

Meningen over Torre d'Orti Amarone Della Valpolicella 2015

Food Explore
Food Explore

4/5

Amarone Della Valpolicella Torre d'Orti 2015
Amarone Torre d'Orti komt uit de wijngaarden gelegen op het hoogste punt van het landgoed, precies rond de beroemde Torre di Montorio, dat ook de naam geeft aan het gebied. In deze omstandigheden kan de Corvina, Corvinone, Rondinella en Oseleta rassen een grote mate van rijpheid dankzij de continue ventilatie en het lage niveau van de vochtigheid die de druiven gezond te houden te bereiken. De oogst vindt plaats in oktober; de druiven in kleine houten dozen voor het uitdrogen en vervolgens in een bepaalde ruimte 350 m boven zeeniveau met gecontroleerde mate van ventilatie en de vochtigheid ter mallen of verrotting waarbij alle hard werken kan vernietigen voorkomen. De uitdroging, in het ideale omstandigheden, meestal duren tot half januari waarbij de druiven gevinifieerd in geïsoleerde stalen tanks. De gisting vindt plaats in 15-20 dagen met reguliere 'rimontaggio' en 'DeLastage', terwijl de maceratie op de huid duurt ongeveer een maand in totaal. Daarna wordt de wijn wordt gescheiden van de schillen en in Frans eiken barriques van de eerste doorgang voor 12 maanden voor het mengen en in grote vaten voor het bottelen. De flessen rusten in de kelder voor 6 maanden voordat ze worden vrijgegeven.