Welkom bij Drinks&Co

Je moet ouder zijn dan 18 jaar om deze website te bezoeken.

Voer alsjeblieft je geboortejaar in.

Drink met mate

Je account is nu klaar voor gebruik.

Jouw gegevens worden correct opgeslagen

Spanje

Anís Del Mono Dulce

70cl

Anís Del Mono Dulce

14,49€
14,49€
Winkel: whiskysite Prijzen in andere winkels Geschatte levering: 2 - 3 dagen (weekdagen)
Verzendkosten: 6,95€

Mooi om te weten...

Anís Del Mono Dulce is een van de meer klassieke dranken uit Spaanse bars en restaurants. Het is ontstaan in de late negentiende eeuw en kende veel anekdotes die het tot een populaire en mythische brandewijn maken in de populaire verbeelding van het land.

Van de fles - geïnspireerd op het Parijse parfumontwerp dat de maker van de beroemde anijs, Vicente Bosch, eens aan zijn vrouw gaf - tot zelfs het etiket - waarop we een aap zien met een sterke gelijkenis met Charles Darwin, met een knipoog naar de Evolutietheorie, waarvan de postulaten toen werden besproken, alles in Anis del Mono is geschiedenis, gratie, kunst en kennis.

En hoewel de tijden zijn veranderd en daarmee de smaak van de consument, is Anís del Mono nog steeds een referentiepunt in destillaten. Of het nu op een "net als altijd" manier wordt gedaan of in originele cocktails zoals "Li-monada" of anijs "Anis del Mono Sweet & Dry", genieten van deze cognac is een van de leukste genoegens.

Meer zien

Kenmerken

Categorie:Anijs (Gedistilleerd)
Producent: Anís del Mono
Inhoud: 70cl Andere volumes
1L en Magnum
Alcoholpercentage: 35%
Land: Spanje

Beschrijving

Anís Del Mono Dulce

PROEFNOTITIES:

 • Kleur: Kristalhelder, helder en transparant.
 • Neus: anijs aroma Soave.
 • Smaak: aangenaam, zoet en persistent.

PRODUCER: Drinks Osborne.

LAND: Spanje.

DETAILS VAN DE PRODUCTIE: Anis del Mono. Dat "anijs monkey". Een naam die is zo nieuwsgierig interpretatie, onder anderen. Het verhaal gaat dat de Bosch-familie en de eigenaar van de distilleerderij in Badalona, ​​Spanje, eigendom boerderijen in het buitenland. Eén van hen op een dag voer hij een schip met een aap gevonden zijn huis in de fabriek. Mensen geïntrigeerd en geamuseerd door dat dier, zodat die de vloeistof geproduceerd in de distilleerderij als mono anijs, "Anis del Mono" inderdaad. Vandaag de dag, als een eeuw en een half, de drank plaatsvindt nadat het originele recept: alleen suikerriet, gedestilleerd water, zuivere alcohol en, natuurlijk, de anijs met de toevoeging van een aantal kruiden. Het productieproces bestaat uit de alcohol gemacereerd ingrediënten, gefiltreerd koperen ketels, de oorspronkelijke negentiende eeuw. Volgende enigszins geschud bewegen de deeltjes in suspensie gehouden en vervolgens gefiltreerd voor het bottelen. Het resultaat is een likeur met een aangenaam boeket, perfect voor pure na een maaltijd, of met water en ijs, in de klassieke "vliegt", of citroensap en ijs. Er zijn vele variaties op een drankje in het lage alcoholpercentage en vol van smaak te krijgen.

ALCOHOL 35%

Meer zien

De producent

Anís del Mono

Anís del Mono

Het bedrijf was Anis del Mono (1868 of) 1870 opgericht door de broers Jose en Vicente Bosch in Badalona. Ongebruikelijk is het etiket, zijn geschiedenis, zijn er verschillende tradities. Deze fles label toont een aap-mensch, die de gelaatstrekken van een man, maar heeft een volledig behaard lichaam en een aap staart - en respectievelijk in zijn rechter poot. Hand houdt een boekrol geschreven op de staat: "Hij is de beste, de wetenschap zegt dat, en ik niet liegen", en houdt in zijn linker een fles. Een wetsgeschiedenis verwacht dat dit ontwerp is gekozen omdat de familie Bosch een aap als huisdier was, die ook in de liquor fabriek, een andere traditie, wilde de broers Bosch populaire karikatuur op dat moment uitzicht van Charles Darwin provocerende na de evolutie van de mens afstamt van de apen, of het geloof in de wetenschap als geheel moet worden belachelijk gemaakt door het label.

Meer over de producent

Reviews van Anís Del Mono Dulce

9 klantbeoordelingen
 • 5
  4
 • 4
  5
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Anís Del Mono Dulce:Waarderen Anís Del Mono Dulce:

5/5

Best Anis tasted but very expensive.
Meer zien,

Anís Del Mono Dulce

0 /5

E, anche se i tempi sono cambiati e con loro i gusti del consumatore, Anís del Mono è ancora un riferimento nei distillati . Bevuto in un modo "classico" o in cocktail originali come "Li-monada" o anice "Anis del Mono Sweet & Dry", gustare questo brandy è uno dei più grandi piaceri.
Meer zien
,

Anís del Mono

5 /5

Livraison rapide et impécable
Meer zien
,

5 /5

muy bien gracias
Meer zien
,

Andere producten van dezelfde distilleerderij