Tsantalis Retsina 2006

Tsantali (Attica)

6,68€ (Richtprijs)

Het is niet mogelijk Tsantalis Retsina 2006 te kopen op dit moment.

Tsantali heeft deze Tsantalis Retsina 2006 bereidt, een wijn witte uit Attica van de oogst uit 2006. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Tsantalis Retsina

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2006
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Attica (Central Greece,Griekenland)
Wijnkelder: Tsantali
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten

Beschrijving · Tsantali

Tsantalis Retsina 2006

Meer dan een eeuw geleden, in 1890, de familie Tsantalis begonnen met het maken van wijn en destilleren ouzo tsipouro in Oost-Thracië en. Een van zijn nakomelingen, Evangelos Tsantalis, richtte zijn wijnmakerij gebaseerd op een diep respect voor de schoonheid van het land en een sterke toewijding aan kwaliteit.

Evangelos pioniersgeest en hun nakomelingen heeft geconsolideerd een trotse erfenis wijn evolueert voorbij tijd en generaties. Voor zijn innovativiteit, de wijnmakerij Tsantalis geniet vandaag een onmiskenbare leiderschap in de Griekse wijn scene.

In 1970, Evangelos Tsantsalis redt uit de vergetelheid de rijke wijntraditie van de regio van de berg Athos en was de eerste om wijn te exporteren uit deze regio aan de wereld. In 1973 maakte hij zijn eerste uitvoer van Griekse wijnen. De lancering van wijnen uit de regio Agioritikos in 1975, is een belangrijke commercieel succes voor dit huis. Tot slot, in 1991, Tsantalis verwerft Rapsani wijnhuis gelegen op de mythische berg Olympus, tot nu toe in handen van het ministerie van Landbouw, en schrijf een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de wijn in Griekenland.

Op dit moment, Tsantalis is in handen van de derde generatie van deze familie en blijft de innovatieve traditie van zijn voorgangers te behouden.

Tsantali

Tsantali Wijn kopen:

Meer meningen over Tsantalis Retsina 2006

Annelien Hulswit

Gepubliceerd op 02.11

4 /5

Goede noordelijke schaal-en schelpdieren om mee te garneren. Ik gebruikte het thuis met een paar goede vrienden.
Ik denk dat de wijnmakerij Tsantalis een paar zeer donker van kleur witten wijnen maakt. Het heeft aroma's van honing. Zeer frisse smaak.

Samenvatting van beoordelingen

(1 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  1
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 1 comments »