Trends:

Banyuls

M. Chapoutier Banyuls Rimage 50cl 2016

50cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: versterkt Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Banyuls (Languedoc Roussillon, Frankrijk)
Wijnkelder: M. Chapoutier
Volume: 50cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 17%
M. Chapoutier presenteert ons deze M. Chapoutier Banyuls Rimage 50cl 2016 (151,14€), een wijn versterkte uit het gekwalificeerd wijngebied Banyuls met de beste druiven uit 2016 en die een alcoholgraad van 17º bevat. Een wijn versterkte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Beschrijving van M. Chapoutier Banyuls Rimage 50cl 2016

M. Chapoutier Banyuls Rimage 50cl 2016

Producent: M. Chapoutier

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Banyuls

Meer zien

Het wijnhuis

M. Chapoutier

M. Chapoutier

M. Chapoutier Het huis heeft vandaag de grootste eigenschap wijn Hermitage met 34 hectare van de 115 hectare van de appellation. De goedkeuring van de biologisch-dynamische landbouw in alle culturen verenigt traditie met innovatie, met de uitzonderlijke kwaliteit van zijn wijnen, hebben dit huis uitgezet in het kader van een van de historische namen van Frankrijk.

Meer over het wijnhuis

Reviews van M. Chapoutier Banyuls Rimage 50cl 2016

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor M. Chapoutier Banyuls Rimage 50cl 2016:Waarderen M. Chapoutier Banyuls Rimage 50cl 2016:

4 /5

Van granaat rood op mahonie volgens de wijnen leeftijd. Een krachtige neus, met een mix van zwart fruit en gestoofde groenten op subtiele wijze bij elkaar gebracht door cacao-aroma's. Weelderige mondgevoel, is er evenwicht tussen de sterkte van de wijn en de fijnheid van de tannines. Het heeft een grote persistentie met zoetheid die zich blijft ontwikkelen.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van M. Chapoutier Banyuls Rimage 50cl 20162017

4/5

Michel Chapoutier is de pionier van de biodynamie in de wijnbouw. Hij wordt gezien als één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij een levende legende genoemd. Bij de productie van Banyuls worden druiven gebruikt van oude stokken. Michel Chapoutier geeft de voorkeur aan het gebruik van 90% grenache, de overige 10% bestaat uit diverse andere variëteiten. De wijn heeft impressie van zwart maar ook gestoofd fruit en cacao. De smaak is zondoorstoofd en met fijne tannines. Blijft mooi na door het weelderige zoet.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis