Oddero Barbaresco Gallina 2011

Oddero (Barbaresco)

39,00€ (Richtprijs)

Het is niet mogelijk Oddero Barbaresco Gallina 2011 te kopen op dit moment.

Wijn rode Oddero Barbaresco Gallina 2011 is een Barbaresco uit de wijnkelders van Oddero met een selectie van nebbiolo druiven uit het wijnjaar 2011 en met 13º alcoholgraad. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Kenmerken · Oddero Barbaresco Gallina

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2011 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Barbaresco (Piemonte,Italië)
Wijnkelder: Oddero
Volume: 75cl
Druiven: Nebbiolo (100%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13%

Beschrijving · Oddero

Oddero Barbaresco Gallina 2011 (Nebbiolo)

Producent: Oddero

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Barbaresco

druiven: Nebbiolo

Oddero Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Oddero Barbaresco Gallina 2011

Gepubliceerd op 04.49

4/5

Poderi E Cantine Oddero Barbaresco Gallina Oddero 2011

Barbaresco Gallina 2011 Oddero groot belang aan de teelt van de wijngaard, strenge handmatige selectie van de druiven in de wijngaard en in de wijnmakerij, ontstelen inklemming, fermentatie en maceratie in roestvrij staal voor 25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28-29 C. Na de malolactische gisting in december . Veroudering in vaten 20-30 Hl van de Franse en Oostenrijkse eik. De duur van de veroudering van ongeveer 24 maanden; de wijn wordt gebotteld in de late zomer, gevolgd door een verdere rijping op fles voordat zij voor een periode van zes maanden. robijnrode kleur met licht granaat tinten. Bijzonder fijne neus, balans en complexiteit, geuren van rijpe rode vruchten, kruiden, violet, typisch Nebbiolo. omhullende tannines, goede lengte in de mond

Meer meningen over Oddero Barbaresco Gallina 2011

Gepubliceerd op 20.05

4 /5

Deze is aangenaam op het oog. In deze Oddero ruikt de koffie. Deze 2011 is een beetje vettig in de mond.
Beter met groenten.
Ik gebruikte het met een kenner van wijnen.

Samenvatting van beoordelingen

(2 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  2
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 2 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Oddero Barbaresco Gallina 2013

Wevers Spijkers
Wevers Spijkers

4/5

Ik raad niet aan het met dit rode van Oddero met vlees te gebruiken. Wijn om een vriend aan te geven.
Hij had een zeer diepe kleur. Ruikt meestal naar rode rozen. Zoals het smaakt me niet deze rode, merkte ik het smakeloos in de mond op.

Meningen over Oddero Barbaresco Gallina 2010

Jetta Van Biesbrouck
Jetta Van Biesbrouck

4/5

Ze hadden het op verkoop in Uvinum Privee.
Bordeaux rode toon. Deze 2010 ruikt naar viooltjes . Fris en zacht.

Meningen over Oddero Barbaresco Gallina 2016

Wine Must
Wine Must

4/5

Zoals voor alle wijngaarden van Nebbiolo, veel aandacht voor de teelt van de wijngaard, stijve handmatige selectie van de druiven in de wijngaard, zowel in de kelder van de transportband waarop de cassettes morsen van ongeveer 18 kg per; voortvloeien en pletten met een zeer delicate sgranellatrice, alcoholische gisting en maceratie gedurende ongeveer 25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28º C. Na de malolactische gisting in december. Gerijpt in eiken voor 40H. Aging werkingsduur is ongeveer 24 maanden; Het wordt gebotteld in de late zomer, gevolgd door verdere rijping op fles voor release voor een periode van zes mesi.La typische Barbaresco Gallina wordt uitgedrukt in de elegantie, finesse in de neus en gehemelte en de verticaliteit van tannine sensaties. Expressie van een mergel bodem in goede verhouding van fijn zand, het heeft een robijnrode kleur met licht granaat tinten. Bijzondere finesse op de neus, de balans en de complexiteit, geuren van rijpe rode vruchten, kruiden, violet, typisch Nebbiolo. Tannine allesomvattend goede lengte in de mond.
Fons Vinum
Fons Vinum

4/5

Barbaresco Gallina 2016 Oddero
Oddero Cantina

Als een natuurlijk terras, de heuvels van Piemonte Langhe met uitzicht op de Estates en Zolders Oddero bedrijf dat altijd maakt wijn alleen druiven uit hun eigen wijngaarden.
De eigendom van de wijngaarden en boerderijen Oddero behoort tot de familie sinds vóór 1700. Vandaag is het historische merk onder Barolo producenten.
Na te hebben verbleven voor de komende generaties mensen handenwerk zijn toevertrouwd, wordt de wijnmakerij momenteel beheerd door en eigendom van mariacristina en Mariavittoria, dochters van James Oddero, beroemd persoon in de Langhe en daarbuiten. In deze plaatsen, het combineert oude wijsheid met moderne technieken. Bovendien volgt met geduld en vasthoudendheid elke productiestap.
De eigenschap wordt gevormd door 35 hectare wijngaarden, waarvan meer dan 16 gekweekt met Nebbiolo uit Barolo. Deze geven gebruikte druiven zijn enkele van de beste wijnen van Langa, geboren meer dan twee eeuwen geschiedenis verkregen: een voorbeeld van hoe het verleden koesteren het heden te bouwen en de basis leggen voor de toekomst, thanks de tradities en de extreme gewijd aan wijngaarden en wijn zorg en aandacht te respecteren.

Wijnbouw en Aging

Het geeft veel belang aan de teelt van de wijnstok. Bovendien duurt het een rigide handmatige selectie van druiven in de wijngaard en in de kelder,
ontstelen inklemming, alcoholische gisting en maceratie roestvrij staal voor 25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur 28-29º C.
Na de malolactische gisting in december.

Gerijpt in vaten 20-30 hl met Franse en Oostenrijkse eik. Aging werkingsduur is ongeveer 24 maanden; Het wordt gebotteld in de late zomer. Het volgende is een verdere verfijning van zes maanden in de fles voor de release.
Proefnotities
Robijnrode kleur met licht granaat tinten.
Bijzondere finesse op de neus, de balans en de complexiteit, geuren van rijpe rode vruchten, kruiden, violet, typisch Nebbiolo.
omhullende tannines, uitstekende lengte in de mond
Vinopuro
Vinopuro

4/5

De Barbaresco Gallina is afkomstig van wijngaarden gelegen in de beste wijnstreken van de Langhe. In de plaats van La Morra, in de provincie Cuneo, in feite is het Oddero bedrijf, met de ervaring van een familie van wijnmakers voor meer dan 2 generaties, van 'het leven van deze typische rode wijn van Piemonte. Elegant en toegewijd aan het ouder worden, het komt van druiven Nebbiolo 100%, is in eiken vaten gedurende 24 maanden en wordt geperfectioneerd voor nog eens 6 maanden in de fles. Een perfecte uitdrukking van een streek in het bijzonder in staat is het geven van uitstekende wijnen, Barbaresco Gallina verteld met precisie en trots de eigenaardigheden van de prestigieuze denominatie waartoe hij behoort: de zoon van schroeven zowel jong en oud, tussen de rijen 50 jaar geleden en anderen geplant meer recent, het voedt op een mergel bodem rijk aan fijn zand. De druiven, verwend door het milde klimaat van het gebied ten oosten van Alba, het creëren van een goed glas wijn met een goede structuur en een goede balans tussen zuren en tannines.

Top aanbiedingen Barbaresco