Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2006 |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Barbaresco (Piemonte, Italië) |
Wijnkelder: | Cigliuti |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Nebbiolo |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Beschrijving van Vie Erte Barbaresco 2006
Vie Erte Barbaresco 2006 (Nebbiolo)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: intens robijn rood, neigt naar oranje met envecimiento.
- Neus: etherische en bestaat voornamelijk uit geurige viooltjes.
- Mond: droge smaak, rond, glad en elegant.
APPELLATIE: Barbaresco.
GRAPES: 100% Nebbiolo.
AGING: de leeftijd van 20 maanden in eiken vaten.
WIJNSUGGESTIE: Rood vlees geroosterd en gestoofd, spel, truffel gerechten en gerijpte kazen.
TEMPERATUUR: 18-20 ° C
ALCOHOL: 14,5%
GESCHIEDENIS
Eigendom van de familie Cigliuti vier generaties, werd de bedrijfsnaam Cigliuti Brothers gegeven door de vader en oom van Renato, die tot 1964 werden druiven en bulk wijn verkopen aan een lokale klantenkring.
Zij waren de grootvader, de Leeuw vader en oom Romualdo, die tot aan de huidige eigenaar Renato met zijn vrouw Dina en dochters Claudia en Silvia, de boer kunst van de productie van wijn overhandigd.
Renato Cigliuti, begon te werken in het bedrijf toen het was weinig meer dan een kind en een grote besloten om het familiebedrijf voort te zetten. Sterker nog, hij heeft altijd geloofd dat in Langa land zou de wijnen van grote kwaliteit en duurzaamheid te geven.
In de loop der jaren is het niet erg te verhogen zijn bedrijf gebied als Renato geloofde niet dat haar twee dochters belang kan koesteren in het werken de campagne: want hij was zeer mannelijke activiteit.
In plaats daarvan Claudia en Silvia begon om ouders te helpen in de wijngaard tijdens de schoolvakantie in de zomer en na een paar jaar werd het natuurlijk voor hen om hetzelfde werk en dezelfde passie met hun ouders te cultiveren.
Het bedrijf is een familiebedrijf waar zij werken 4: Renato, zijn vrouw Dina en dochters Claudia en Silvia die rechtstreeks alle productiewerk zorg van begin tot eind van het proces.
Het grootste deel van hun tijd te besteden in de wijngaard, want voor hen is het de wijngaard dat de grote wijnen met hun eigen persoonlijkheid en in staat als gevolg van de uitstekende eigenschappen en de identiteit van de streek waar zij worden geteeld.
DE WIJN
kleur
Diepe robijnrode met granaat
parfum
Het drukt een goede persoonlijkheid, is zacht, rond, vlezig en niet scherp. Het is ook goed zuur frisheid die het ondersteunt. In volharding ontstaan prettige, bloemige noten.
Gusto
rijpe rode vruchten worden gecombineerd met lichte en aangename hints van tabak
pairings
gebraad en gestoofde rood vlees, wild, truffelgerechten, oude kazen