Product niet beschikbaar in Nederland

16,00€ + 9,90€ Verzending (48u - 3 dagen)

16,00/stuk

Verzending: Wine Must (Italië)

Je ontvangt 0.21 punten voor elk product dat je koopt

Oddero vervaardigt deze Oddero Barbera d'Asti Superiore Nizza 2015 (16,00€), een wijn rode met de herkomstaanduiding Barbera d'Asti die een selectie barbera druiven uit het wijnjaar 2015 bevat en met een alcoholgraad van 13.5º. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Kenmerken · Oddero Barbera d'Asti Superiore Nizza

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
2016 en 2014
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Barbera d'Asti (Piemonte,Italië)
Wijnkelder: Oddero
Volume: 75cl
Druiven: Barbera
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13.5%

Beschrijving · Oddero

Oddero Barbera d'Asti Superiore Nizza 2015 (Barbera)

Producent: Oddero

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Barbera d'Asti

druiven: Barbera

Oddero

Oddero Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Oddero Barbera d'Asti Superiore Nizza 2015

Gepubliceerd op 04.57

4/5

Oddero Barbera d'Asti Superiore Nizza 2015

Selectie van druiven in de wijngaard door middel van handmatige oogst, fermentatie en maceratie gedurende ongeveer 15 dagen in roestvrij stalen tanks, gevolgd door malolactische gisting in november. In eiken vaten 30, 40 Hl van 50% tot 40% in kleine vaten van 225 liter. Veroudering duur is 18 maanden, in het verenpakket, het bottelen in de zomer. Diep robijnrode kleur, het neemt in de loop van de tijd de elegante granaat; aroma van rood fruit, cacao en koffie, die, met elk voorbijgaand maand, is meer kruidig, met "wilde" notes, typisch voor zanderige-kalkhoudende grond van Vinchio. De smaak is droog, heeft een mooi lichaam, gemarkeerd door krachtige en dichte stof, vol van karakter.

Meer meningen over Oddero Barbera d'Asti Superiore Nizza 2015

Gepubliceerd op 04.39

4 /5

De Barbera d'Asti Superiore Nizza geboren door historici Oddero wijngaarden, gelegen in de gemeente van Vinchio d'Asti, in Piemonte.È uitsluitend uit Barbera druiven, uitsluitend met de hand geplukt tijdens de derde week van september. De fermentatie wordt gedurende ongeveer 15 dagen in roestvrij stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens wordt de wijn wordt gerijpt in eiken vaten voor 18 maanden voordat ze imbottigliato.Presenta een robijnrode kleur met granaat te bekijken. De neus opent met hints van rode vruchten, verrijkt met kruidige tonen van bittere koffie en cacao. De smaak is droog, maar vol carattere.Perfetto tot gegrild rood vlees en wild te begeleiden, is ideaal in combinatie met kazen.

Samenvatting van beoordelingen

(2 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  2
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 2 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Oddero Barbera d'Asti Superiore Nizza 2016

Neske Vedder
Neske Vedder

4/5

De vrienden gaven het mij om te proeven.
Rood bijna violet. Sterke aroma's van eik en ceder. De Oddero Barbera d'Asti Superiore Nizza heeft een zeer goede body.
Met geroosterde lam iets ontbrak.

Meningen over Oddero Barbera d'Asti Superiore Nizza 2014

VINO75
VINO75

4/5

De Barbera d'Asti Superiore Nizza geboren door historici Oddero wijngaarden, gelegen in de gemeente van Vinchio d'Asti, in de regio Piemonte. Het wordt uitsluitend met Barbera druiven, alleen met de hand geplukt tijdens de derde decade van september. De fermentatie wordt gedurende ongeveer 15 dagen in roestvrij stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens wordt de wijn wordt gerijpt in vaten gedurende 18 maanden alvorens te worden gebotteld. Het presenteert voor het oog van een robijnrode kleur met granaat. De neus opent met hints van rode vruchten, verrijkt met kruidige tonen van bittere koffie en cacao. De smaak is droog, maar vol karakter. Perfect om gegrild rood vlees en wild te begeleiden, is het ideaal in combinatie met kazen.

Top aanbiedingen Barbera d'Asti