Kenmerken
Beschrijving van Michele Chiarlo Barolo Cannubi 2015
Michele Chiarlo Barolo Cannubi 2015
Producent: Michele Chiarlo
abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Barolo
Het wijnhuis
Michele Chiarlo
Het bedrijf Michele Chiarlo werd in 1956 opgericht door Michele Chiarlo in Calamandrana, in het hart van Asti, en produceerde het eerste wijnjaar van Barolo in 1958. In de daaropvolgende jaren groeide het wijnbedrijf, strikt door familie gerund, aanzienlijk dankzij belangrijke aankopen in de beste gebieden van de Langhe, winnend land in Cerequio en Cannubi in 1987 en 1989. Vandaag is het bedrijf verspreid over ongeveer 110 hectare aan wijngaarden, waarvan er 60 eigendom zijn en de resterende 50 met langlopende huurcontracten, wat aanleiding geeft tot iets meer dan een miljoen flessen. Het management is toevertrouwd aan de zonen van Michele, Alberto en Stefano: de eerste gaat over commerciële ontwikkeling, terwijl de tweede wijnmaker is. In de wijngaarden worden alleen inheemse druiven geteeld die zich concentreren op nebbiolo, barbera, cortese en muscat; in het wijnhuis streeft de filosofie ernaar de eigenschappen te verbeteren die de wijnstok in een bepaald terroir in een context plaatsen, proberen rode wijnen matig het hout te gebruiken, de verschillende crus volgens de traditionele methode verfijnen, in grote vaten of tonneaux.
Meer over het wijnhuisReviews van Michele Chiarlo Barolo Cannubi 2015
Erg intens robijnrood. Geur van roze en witte bloemen. Het deed me denken aan zoethout.
Het was niet goed met het vlees.
Ik had plezier aan het te gebruiken op een barbecue.
De beste onder de Michele Chiarlo met vrienden te drinken.
Helder rood. Ingewikkelde geuren van chocolade en toffee. Fruitige smaak.