Kenmerken
Bereiding van Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2015
Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2015 (Nebbiolo)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Ruby Red, granaat reflecties.
- Neus: elegant bloemen, intens, verwelkt, Menthol beschikt, licht balsamico, kruidige nuances en kleine rijpe rode vruchten.
- Mond: gestructureerd, evenwichtig, expressief, met subtiele tannines, zeer vers en grote harmonie.
APPELLATIE: Barolo.
WIJNGAARD: 30-40 jaar wijngaarden gelegen in kalkrijke bodems met mergel op 320 meter boven het niveau van de zee. Op het zuid-zuidoosten.
DRUIVEN: Nebbiolo 100%.
VEROUDERING: de leeftijd van 24 maanden in eiken vaten en in de fles voor 12 maanden.
VOORVOORBEREIDING: alcoholische gisting in eiken vaten met maceratie gedurende 20 dagen.
PAREN WIJN: Aged kazen, risotto met champignons, vlees geroosterd of gegrild, wild vlees en gestoofde rood vlees.
TEMPERATUUR: 18-20 ° C
ALCOHOL: 14%
Het wijnhuis
Michele Chiarlo
Het bedrijf Michele Chiarlo werd in 1956 opgericht door Michele Chiarlo in Calamandrana, in het hart van Asti, en produceerde het eerste wijnjaar van Barolo in 1958. In de daaropvolgende jaren groeide het wijnbedrijf, strikt door familie gerund, aanzienlijk dankzij belangrijke aankopen in de beste gebieden van de Langhe, winnend land in Cerequio en Cannubi in 1987 en 1989. Vandaag is het bedrijf verspreid over ongeveer 110 hectare aan wijngaarden, waarvan er 60 eigendom zijn en de resterende 50 met langlopende huurcontracten, wat aanleiding geeft tot iets meer dan een miljoen flessen. Het management is toevertrouwd aan de zonen van Michele, Alberto en Stefano: de eerste gaat over commerciële ontwikkeling, terwijl de tweede wijnmaker is. In de wijngaarden worden alleen inheemse druiven geteeld die zich concentreren op nebbiolo, barbera, cortese en muscat; in het wijnhuis streeft de filosofie ernaar de eigenschappen te verbeteren die de wijnstok in een bepaald terroir in een context plaatsen, proberen rode wijnen matig het hout te gebruiken, de verschillende crus volgens de traditionele methode verfijnen, in grote vaten of tonneaux.
Meer over het wijnhuisReviews van Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2015
Om ervan tussen de maaltijden te genieten.
Met mijn baas hebben we het meer dan eens gedeeld.
Deze rode van Michele Chiarlo heeft karakter.
Bruinrood. Ik rook aan eiken. Een uiterste notitie van zoetheid.