Oddero Barolo 2015

Oddero (Barolo)

Product niet beschikbaar in Nederland

38,81€ + 11,90€ Verzending (4 - 8 dagen)

38,81/stuk

Verzending: Fons Vinum (Italië)

Je ontvangt 0.52 punten voor elk product dat je koopt

Bekijk alle producten in Fons Vinum

Oddero Barolo 2015 (38,81€) is een wijn rode met herkomstaanduiding Barolo uit de wijnkelders van Oddero die nebbiolo druiven bevat uit 2015 en met 14.5º alcohol. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Oddero Barolo

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Barolo (Piemonte,Italië)
Wijnkelder: Oddero
Volume: 75cl
Druiven: Nebbiolo
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14.5%

Beschrijving · Oddero

Oddero Barolo 2015 (Nebbiolo)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: heldere granaat rood, warmer kleurstoffen met de tijd.
  • Neus: onmiskenbaar boeket, zeer mooi, intense en etherisch, zeer persistent, soms kruidig, met aroma's van truffels, zoethout en gedroogde bloemen.
  • Mond: droge smaak, met volledige tannines belangrijk.

APPELLATIE: Barolo.

WIJNGAARD: Oddero Barolo wijngaarden bevinden zich in La Morra, Santa Maria Bricco Chiesa en Castiglione Falleto Bricco Fiasco. Ze bevinden zich ongeveer 200-250 meter boven de zeespiegel en worden blootgesteld aan het zuidoosten. Gemiddeld plantdichtheid is 4.000 planten per hectare en alle percelen van in totaal 5,2 hectare. De wijnstokken tot 60 jaar en de productie van ongeveer 7.000 kg / ha.

DRUIVEN: Nebbiolo.

AGING: Na de malolactische gisting de wijn rijpt in verschillende capaciteit Foudres van de Oostenrijkse en Slavische eiken voor ongeveer 30 maanden. Tot slot brengt 6 maanden in de fles voordat ze op de markt, zodat het in goede staat.

VOORBEREIDING: Vintage handmatig gedaan om de beste druiven in het veld te selecteren. Gefermenteerde maceratie met de schillen in roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur.

PAIRING: Rood vlees, wild vogels en kazen.

TEMPERATUUR: 16-18 ° C

ALCOHOL: 14%

Oddero

Oddero Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Oddero Barolo 2015

Gepubliceerd op 12.41

4/5

Oddero Barolo 2015

Barolo Oddero 2015
Oddero Cantina

Als een natuurlijk terras, de heuvels van Piemonte Langhe met uitzicht op de Estates en Zolders Oddero bedrijf dat altijd maakt wijn alleen druiven uit hun eigen wijngaarden.
De eigendom van de wijngaarden en boerderijen Oddero behoort tot de familie sinds vóór 1700. Vandaag is het historische merk onder Barolo producenten.
Na te hebben verbleven voor de komende generaties mensen handenwerk zijn toevertrouwd, wordt de wijnmakerij momenteel beheerd door en eigendom van mariacristina en Mariavittoria, dochters van James Oddero, beroemd persoon in de Langhe en daarbuiten. In deze plaatsen, het combineert oude wijsheid met moderne technieken. Bovendien volgt met geduld en vasthoudendheid elke productiestap.
De eigenschap wordt gevormd door 35 hectare wijngaarden, waarvan meer dan 16 gekweekt met Nebbiolo uit Barolo. Deze geven gebruikte druiven zijn enkele van de beste wijnen van Langa, geboren meer dan twee eeuwen geschiedenis verkregen: een voorbeeld van hoe het verleden koesteren het heden te bouwen en de basis leggen voor de toekomst, thanks de tradities en de extreme gewijd aan wijngaarden en wijn zorg en aandacht te respecteren.

wijnmaken
Rigid handmatige selectie van druiven in de wijngaard. De fermentatie en maceratie roestvrij staal voor 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28-29º C afzonderlijk plaats voordat de twee wijngaarden, evenals de malolactische.
raffinage
Afzonderlijke veroudering van Barolo afkomstig uit verschillende wijngaarden in vaten van de Oostenrijkse en Sloveens eiken, 40 -60 en 75 hl, voor een periode van 30 maanden. veersamenstel, limbottigliamento treedt in de late zomer, en een verdere flesrijping vóór vrijgave, het duurt voor een periode van zes maanden.
Proefnotities
Brilliant granaat-rode kleur, met warmere tinten met het verstrijken van de tijd.

onmiskenbaar, zeer aangenaam aroma, intense en etherisch, very persistent, soms kruidig, met hints van truffel, zoethout, gedroogde bloemen.

Droog, met belangrijke tannines en vol.

Meer meningen over Oddero Barolo 2015

Gepubliceerd op 04.38

4 /5

De Oddero Barolo werd geboren in wijngaarden gelegen in de gemeente La Morra, in het hart van Piemonte. Het wordt uitsluitend gemaakt van Nebbiolo druiven, met de hand gedurende de eerste tien dagen van oktober geoogst. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 20 dagen. Vervolgens wordt de wijn wordt gerijpt in eiken vaten gedurende 30 maanden alvorens te worden gebotteld. Deze Barolo wordt gekenmerkt door een heldere granaat rood. De neus opent met intense kruidige aroma's met hints van truffel, zoethout en gedroogde bloemen. De smaak is droog, vol en belangrijke tannines. Perfect om gegrild rood vlees en wild te begeleiden, is het ideaal in combinatie met kaas.

Samenvatting van beoordelingen

(2 meningen)
  • 5 sterren
    0
  • 4 sterren
    2
  • 3 sterren
    0
  • 2 sterren
    0
  • 1 sterr
    0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 2 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Oddero Barolo 2010

Koenraad Pukstys
Koenraad Pukstys

4/5

We hebben het met vrienden geendet.
Robijnrode kleur met dakpan randen. Het ruikt naar banaan. In vergelijking met andere Barolo was het ruw.
Serveer met een goede aardappel stoofpot.

Meningen over Oddero Barolo 2014

VINO75
VINO75

4/5

De Oddero Barolo werd geboren in wijngaarden gelegen in de gemeente La Morra, in het hart van Piemonte. Het wordt uitsluitend gemaakt van Nebbiolo druiven, met de hand gedurende de eerste tien dagen van oktober geoogst. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 20 dagen. Vervolgens wordt de wijn wordt gerijpt in eiken vaten gedurende 30 maanden alvorens te worden gebotteld. Deze Barolo wordt gekenmerkt door een heldere granaat rood. De neus opent met intense kruidige aroma's met hints van truffel, zoethout en gedroogde bloemen. De smaak is droog, vol en belangrijke tannines. Perfect om gegrild rood vlees en wild te begeleiden, is het ideaal in combinatie met kaas.

Meningen over Oddero Barolo 2013

Tannico
Tannico

4/5

Oorsprong van de naam: Barolo DOCG
IDEAL Verbruik: 2019/2031
Druiven: Nebbiolo 100%
VINO75
VINO75

4/5

De Oddero Barolo werd geboren in wijngaarden gelegen in de gemeente La Morra, in het hart van Piemonte. Het wordt uitsluitend gemaakt van Nebbiolo druiven, met de hand gedurende de eerste tien dagen van oktober geoogst. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 20 dagen. Vervolgens wordt de wijn wordt gerijpt in eiken vaten gedurende 30 maanden alvorens te worden gebotteld. Deze Barolo wordt gekenmerkt door een heldere granaat rood. De neus opent met intense kruidige aroma's met hints van truffel, zoethout en gedroogde bloemen. De smaak is droog, vol en belangrijke tannines. Perfect om gegrild rood vlees en wild te begeleiden, is het ideaal in combinatie met kaas.
Fons Vinum
Fons Vinum

4/5

Poderi e Cantine Oddero Barolo Oddero 2013
Barolo Oddero 2013 Kelder Oddero Als een natuurlijk terras, de heuvels van Piemonte Langhe met uitzicht op het bedrijf Farms en Zolders Oddero dat altijd maakt wijn alleen druiven uit hun eigen wijngaarden. De eigenschappen van de wijngaarden en boerderijen Oddero behoort tot de familie sinds vóór 1700. Vandaag het historische merk onder de producenten van Barolo. Na te hebben verbleven voor de komende generaties mensenhanden toevertrouwd, de wijnmakerij momenteel geleid door en eigendom van mariacristina en Mariavittoria, dochters van James Oddero, beroemd persoon in de Langhe en daarbuiten. In deze plaatsen, het combineert oude wijsheid met moderne technieken. Bovendien volgt met geduld en vasthoudendheid elke productiestap. Het pand bestaat uit 35 hectare wijngaarden, waarvan meer dan 16 gekweekt met Nebbiolo uit Barolo. Deze geven gebruikte druiven zijn enkele van de beste wijnen van Langa, geboren meer dan twee eeuwen geschiedenis verkregen: een voorbeeld van hoe het verleden koesteren het heden te bouwen en de basis leggen voor de toekomst, thanks de tradities en alle extreme zorg en aandacht besteed aan de wijngaarden en wijnen te respecteren. Wijnmaken Rigid handmatige selectie van druiven in de wijngaard. De fermentatie en maceratie roestvrij staal voor 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28-29 C afzonderlijk plaats voordat de twee wijngaarden, evenals de malolactische. Aging afzonderlijke veroudering Barolo afkomstig van verschillende wijngaarden in vaten Oostenrijkse Sloveens eiken, 40 -60 en 75 Hl, gedurende 30 maanden. veersamenstel, limbottigliamento treedt in de late zomer, en een verdere flesrijping vóór vrijgave, het duurt voor een periode van zes maanden. Proefnotities Brilliant granaat-rode kleur, met warmere tinten met het verstrijken van de tijd. onmiskenbaar, zeer aangenaam aroma, intense en etherisch, very persistent, soms kruidig, met hints van truffel, zoethout, gedroogde bloemen. Droog, met belangrijke tannines en vol.

Top aanbiedingen Barolo