Trends:

Bekaa

Château Musar Jeune Rosso 2016

75cl

19,95€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Bekaa (Libanon)
Wijnkelder: Château Musar
Volume: 75cl
Druiven: Cabernet Sauvignon, Syrah, Cinsault
Allergenen: Bevat Sulfieten
Château Musar levert ons Château Musar Jeune Rosso 2016 , een wijn rode met herkomstaanduiding Bekaa op basis van cinsault, syrah en cabernet sauvignon druiven uit 2016. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 3,8 punten uit 5 verdient.

Bereiding van Château Musar Jeune Rosso 2016

Château Musar Jeune Rosso 2016 (Cabernet Sauvignon, Syrah en Cinsault)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: donkere robijnrode.
 • Neus: Solar en omhult de olfactorische profiel wordt gekenmerkt door fruitige noten van kersen en pruimen in evenwicht, versterkt door kruidige tonen.
 • Mond: In de mond opent zo cool, diep, harmonisch en evenwichtig. Met zijdeachtige tannines, die wordt afgesloten met een lange afdronk.

APPELLATIE: Bekaa

WIJNGAARD: Château Musar is gevestigd in Libanon, een paar kilometer ten oosten van Beiroet, de hoofdstad. De wijngaarden bedekken 180 hectare en ligt op 1000 meter boven zeeniveau. Het gebied is bijzonder geschikt voor de productie van fijne wijnen, is het genie van Gaston Hochar in 1930, toen hij terugkeerde na een lange reis in de Franse regio Bordeaux, voelde hij dat de klimatologische en geografische omstandigheden van het land, u zou even belangrijk wijnen te produceren. Vandaag de dag worden de wijnen bekend over de hele wereld en zijn werk wordt voortgezet door zijn zonen, met inbegrip van Serge Hochar, die erin slaagde om Libanon de geboorteplaats van de hedendaagse wijn land te maken.

GRAPES: Cinsault, Syrah, Cabernet Sauvignon.

AGING: 9 maanden op de droesem in beton vaten en 12 maanden in de fles.

VOORBEREIDING: spontane gisting tijdens malolactische gisting in cement tanks. Zonder filtratie, wordt hij toevoeging minimaal sulfieten.

PAIRING: een volledige maaltijd, het gaat goed met gebraad en grills. Probeer ook een felafel.

TEMPERATUUR: 16 ° -18 °C

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Het wijnhuis

Château Musar

Château Musar

De legendarische wijnmakerij van Château Musar is een verhaal dat zijn wortels heeft in de bakermat van de wijnbouw, dat wil zeggen in de Libanese Bekaa-vallei, waar de oudste getuigenissen van de wijnproductie elkaar ontmoeten en ons terugbrengen naar de wijnen van bijna zesduizend jaar geleden. We zijn precies in Libanon, enkele tientallen kilometers ten oosten van Beiroet, de hoofdstad. Het scenario is dat van een plek die bijzonder geschikt is voor de productie van grote wijnen, ontdekt en op de een of andere manier "gebouwd" dankzij het intuïtieve genie van Gaston Hochar. De laatste, in 1930, na een lange reis in de Franse regio Bordeaux naar de ontdekking van de prestigieuze Bordeaux-etiketten, keerde terug met de overtuiging dat in Libanon de klimatologische omstandigheden en de composities van het land hem in staat zouden stellen even belangrijke wijnen te produceren

Meer over het wijnhuis

Reviews van Château Musar Jeune Rosso 2016

3.8

5 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  5
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Château Musar Jeune Rosso 2016:Waarderen Château Musar Jeune Rosso 2016:

Andere producten van hetzelfde wijnhuis