Trends:

Bier

Bekijk alle producten in Bier

Bier is de naam van een alcoholische drank gebrouwen uit gegiste granen, en meestal op smaak gebracht met hop. De wereld van het bier is net zo groot en divers als die van de wijn. Hoewel er veel minder bier producenten zijn is de verscheidenheid aan bieren en brouwerijen zo breed dat het onmogelijk is om een ​​enkele indeling te maken voor alle soorten bier.

Hoe dan ook, de basiskenmerken van bier zijn, kleur, dat kunnen geel tinten zijn die variëren van lichtgeel tot donkerbruin (bijna zwart), of zelfs een rode kleur in sommige gevallen. Een ander basiskenmerk van bier is het schuim, de laag schuim kan er verschillen per land, in Engeland houd men van weinig schuim terwijl men in Nederland ongeveer 2 vingers dik schuim wilt. Dee bittere smaak, die door de hop word veroorzaakt word ook gezien als kenmerkend voor bieren en het alcoholgehalte van een gemiddeld biertje bevind zich meestal tussen de 3 en de 9% hoewel er ook genoeg alcoholvrij bier te vinden is.

Bier begon te ontwikkelen in de Middeleeuwen, toen deed de gewoonte van het koken met gefermenteerde gerst en hop bloemen zich veel voor. Bier werd gemaakt door het weken van mout en vooral door het toevoegen van hop aan het proces.

Je kunt bieren onderscheiden aan de hand van:

  • Het land waar het is gebrouwen: Duits, Belgisch, Brits, Mexicaans, Spaans, ...
  • Het type gisting van het bier: hoge gisting, gisting, spontane gisting, hergisting, ...
  • Bijzondere kenmerken, of een combinatie van de bovenstaande kenmerken (bv. soort van gisting in een land): Kriek, Stout, Pale Ale, Lager, Bitter, Weissbier, ...
  • Het type graan dat word gebruikt in de gisting: gerst, tarwe, haver, maïs, ...
  • Oorsprong: abdijbieren, trappistenbieren (of trappisten), ...

Koop Beers online.

Meer zien

Bier: België

alle zien

Bier: Duitsland

alle zien