Trends:

Bier

Double Enghien Blonde

330ml

2,36€ (Richtprijs)

Kenmerken

Categorie:Bier
Producent: Enghien
Volume: 33cl
Alcoholpercentage: 7%
Biersoort: Ambachtsman
Land: België
Double Enghien Blonde : een bier ambachtsman van de bierbrouwerij Enghien geproduceerd in België die 7º ABV heeft. 4 punten over 5 is de gemiddelde beoordeling van Double Enghien Blonde volgens de klanten van Drinks&Co.

Bereiding van Double Enghien Blonde

Double Enghien Blonde

PROEFNOTITIES:

 • Kleur: Double Enghien Blonde heeft een bruinrood bijna als een bloedsinaasappel.
 • Geur: Zeer sterke tonen van rozijnen en dadels. Bready gist, mout en koekjes.
 • Mond: Subtiele tonen van rozijnen en andere donkere vruchten. Het heeft een zeer subtiele zoetheid. Gevoel in de mond: Medium body en middelhoge koolzuur. Een beetje boter.

ABV: 7.5% Vol

Biersoort: Craft

Meer zien

Reviews van Double Enghien Blonde

4

2 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Double Enghien Blonde:Waarderen Double Enghien Blonde:

4 /5

De originele Double Enghien dat werd gebrouwen door Tennstedt-Decroes, in Edingen, was een amber saison. Bij Brasserie de Silly de brouwerij kocht, veranderden ze het in een rechte blond bier, omdat ze al een saison gehad - de Saison de Silly. Verschillende varianten van de Double zijn inmiddels geïntroduceerd.
De hoge gisting, regionale stijl bier heeft pittig en hoppig aroma's die voor het eerst met een schouderophalen van de zuurgraad op de tong en een mooie droge bittere nasmaak toeslaan. Het is een goed uitgebalanceerde blond bier, waarin geen ingrediënt is overweldigend.
Meer zien
,

4 /5

La Brasserie de Silly, opgericht in 1850, de Silly Brouwerij is een ambachtelijke brouwerij gevestigd in Silly, België, in de provincie Henegouwen. In 1947, de activiteit van de brouwerij neemt de boerderij. Het produceert een hoge gisting bieren zoals Grisette, Saison en Scotch. In 1950 verkoopt zijn eerste pils. In 1975 kocht ze de brouwerij Tennstedt Decroes in Enghien, waardoor het Double Enghien aan haar assortiment aan bieren toe te voegen. De onderzoeksinspanningen van deze onafhankelijke familiebedrijf dan leiden tot de oprichting van het witbier Titje (1990) en Groen en Pink Killer bieren Killer.Une Belgische eeuwenoude traditie vandaag bestendigd door de 5e generatie en unaniem geprezen voor zijn bieren hoge kwaliteit. BELGISCH BIER en evenwichtige FRESH
Meer zien
,

Andere producten van hetzelfde merk