Blue Hawaiian, de blauwe cocktail

 TAGS:

Blue Hawaiian is een heerlijke cocktail die wordt beschouwd als de blauwe versie van de tropische piña colada. De opvallende felblauwe kleur maakt nieuwsgierig. Hoofdingrediënt is rum (wit of añejo) en de kleur maken deze cocktail spectaculair en origineel.

De Blue Hawaiian wordt op twee verschillende manieren bereidt, met een blender of geschudt:

Blue Hawaiian

Ingrediënten:

 • 2 delen ananassap
 • 1 deel rum
 • 1 deel Blue Curaçao
 • 1 deel kokoscrème
 • Marrasquinkers ter decoratie
 • Schijf ananas ter decoratie

Bereiding van een Blue Hawaiian uit de blender

 • Stap 1:
 • Doe alle ingrediënten in een blender met voldoende ijs en meng het geheel tot er een samenhangende en romige vloeistof ontstaat.
 • Stap 2:
 • Decoreer met de kers en de schijf ananas.

Bereiding van een Blue Hawaiian met een cocktailshaker

 • Stap 1:
 • Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schudt goed.
 • Stap 2:
 • Serveer in een hoog, vooraf met ijs gekoeld glas en versier met de ananasschijf en marrasquinkersen.

Soms wordt wodka toegevoegd in plaats van rum. Deze variant werd uitgevonden in 1975 door de Hawaiiaanse bartender Harry Yee, die een cocktail wilde maken met de karakteristieke kleur van Blue Curaçao.

Deze cocktail wordt vaak geassocieerd met de gelijknamige film met Elvis Presley uit 1961. Vanwege de eenvoudige en goedkope bereiding wordt deze cocktail soms als punch geserveerd als het een graadje warmer is, zoals zoveel tropische cocktails.

Vandaag bevelen we je een aantal rumvarianten aan waarmee je de beste Blue Hawaiian maakt:

 

De 9 meest gedronken drankjes ter wereld

De 9 meest gedronken drankjes ter wereld

De 9 meest gedronken drankjes ter wereld

Marketing4food heeft recent een telling uitgevoerd van de meest gedronken dranken ter wereld. Het resultaat: een aantal bekende namen en andere waar je misschien nog nooit van gehoord hebt.

 1. Absolut: Leider van de lijst en meest gedronken wodka ter wereld. Deze drank uit Zweden heeft nog altijd hetzelfde uiterlijk als toen het op de markt kwam. Er bestaan versies met andere smaken als alternatief voor de klassieke variant.
 2. Jack Daniel’s: De tweede in de lijst. Een populaire whiskey vanwege zijn unieke smaak en aroma. De jaarlijkse verkoop van dit merk heeft een waarde van meer dan 2,38 miljoen dollar.
 3. Baileys: Vooral populair bij vrouwen overal ter wereld. De eerste combinatie in deze lijst van likeur en crème die zowel puur als in een mix wordt gedronken.
 4. Jägermeister Mast: Een likeur gemaakt van kruiden met een alcoholpercentage van 35%. Als logo een hertenhoofd met een christelijk kruis tussen de hoorns.
 5. San Miguel: De meest verkochte jenever ter wereld, met jaarlijks 23,8 miljoen dozen. Het huis werd opgericht in 1902 door Carlos Palanca.
 6. Captain Morgan: De meest gedronken rum ter wereld. Geproduceerd door Diageo en vernoemd naar een piraat uit de XVII. De jaarlijkse verkoop bedraagt meer dan 10,5 miljoen dozen.
 7. Emperador: Deze brandy van Filipijnse origine staat bekend om de zachte smaak en is mede daarom zo geliefd. De verkoop is in minder dan een jaar verdubbeld tot 10,1 miljoen verkochte dozen.
 8. Red Star Er Guo: Een baijiu-soort gemaakt met sorgo, maar wordt vaak Chineze wodka genoemd. Het merk Red Star beschikt over verschillende merken met een verschillend alcoholgehalte tot maximaal 56%.
 9. Soju Chum Churum:
  Soju is een Koreaanse drank die al eeuwen bestaat en een Aziatische favoriet is. Jaarlijks verkoopt het bedrijf ongeveer 24 miljoen dozen.

 

 TAGS:Jack Daniel's Sinatra Select 1LJack Daniel’s Sinatra Select 1L

Jack Daniel’s Sinatra Select 1L

 

 

 TAGS:Baileys 1LBaileys 1L

Baileys 1L

 

 

Spanje, een aanrader voor wijntoerisme uit het buitenland

Dat Spanje een toeristisch land is, is duidelijk. Maar dat het daarbij ook het aantal wijntoeristen verhoogt, is niet zo duidelijk. Ja, dankzij de groeiende verspreiding van de wijnen uit dit land over de hele wereld en naar regio’s van groot belang, neemt het een plaats in als een favoriete plek voor wijntoeristen uit het buitenland.

De Spaanse Vereniging van Toerisme en Gastronomisch Toerisme geeft hierover enkele cijfers: de gemiddelde uitgaven door buitenlands wijntoerisme in Spanje bedragen gemiddeld 500 euro per dag. Een aanzienlijk bedrag waarmee wijnhuizen en vertegenwoordigers in de sector rekening moeten houden om uiteindelijk  het wijntoerisme veel meer te stimuleren.

 

 

De vereniging zelf legt uit dat dergelijke toeristen uit verschillende landen komen, waarvan een meerderheid uit de Verenigde Staten en Canada, gevolgd door Australië en het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en Nederland, en ook bezoekers uit Aziatische landen. Omdat een groot deel van de toeristen van ver komt, is het gemiddelde verblijf meestal een week. Behalve een bezoek aan de wijngaarden, kan men ook ervan profiteren om steden als Madrid of Barcelona te bezoeken.

Wat van Spanje gewaardeerd wordt door deze buitenlandse wijntoeristen is natuurlijk de wijn, toegevoegd aan de gastronomie, waarmee het land vele jaren pronkt. Ze waarderen ook de geschiedenis en cultuur. In tegenstelling tot andere landen, legt de Spaanse vereniging van Wijntoeristen en Gastronomisch Toerisme uit dat het wijntoerisme een enorm potentieel heeft, omdat het geen massatoerisme is of seizoensgebonden.

wijntoerisme

De vereniging beveelt aan dat het toeristische product aan de bezoeker wordt uitgelegd, aangezien het meestal mensen betreft die willen weten, onderzoeken en proberen.

Er zijn meer gegevens die deze positie van Spanje als wijnbestemming bevestigen. De Spaanse vereniging van Wijnsteden stelt dat het wijntoerisme in 2018 met 28% is toegenomen in ons land. Dit geeft een economisch effect van  67 miljoen euro in slechts één jaar.

Bronnen van deze vereniging verklaren dat meer dan 3 miljoen mensen jaarlijks wijnhuizen en wijnmusea bezoeken. De verantwoordelijken van de vereniging geloven dat de wijntraditie in Spanje zeer wijdverspreid is, en dat dit tegelijkertijd een positief effect genereert in vele sectoren, zowel op toeristisch als cultureel vlak. Onder de plaatsen die door het toeristische vennootschap genoemd worden als favorieten van de toeristen, zijn de Rutas de Vino en de Brandy del Marco de Jerez en de Wijnroute en het Cava del Penedès Enoturisme Penedès.

 TAGS:Corazón Loco Blanco 2017

Corazón Loco Blanco 2017

Vanuit de droom van de familie Iniesta Lujan, in het hart van Manchuela, wordt Bodega Iniesta geboren in de provincie Albacete

 TAGS:Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Een niet-traditionele wijn is de nieuwkomer op de Nederlandse wijnmarkt.

5 trends in de wijnconsumptie tegen het einde van het decennium

Er blijven nog maar twee jaar over om 2020 te bereiken en een nieuw decennium te beginnen. Daarom stellen de experts hun wijnentrends tegen het einde van het decennium vast. Het rapport “Wine Trade Monitor 2018″, uitgevoerd door Sopexa, volgens reacties van professionals, heeft betrekking op verschillende aspecten, zoals hoe en welke wijn het meest gewaardeerd wordt en welke soorten onder andere favorieten van consumenten zijn.

1. Franse wijnen worden nog steeds het meest gewaardeerd

Er zijn geen verrassingen in deze afdeling. Hoewel diverse wijnen uit verschillende plaatsen posities winnen, vinden negen van de tien geïnterviewde professionals Franse wijnen nog steeds onontbeerlijk. Degene uit Chili, Australië en de Verenigde Staten zijn  stijgend.

trends wijn

2. Verpakking en formaten

Aziatische landen blijven volgens het onderzoek een speciale voorkeur hebben voor gebottelde wijn en 66% van de marktdeelnemers in het gebied voorspelt de grootste groei van kleinere volumeflessen en andere kleine formaten. De “intelligente” en interactieve verpakkingen en labels worden goed ontvangen in Aziatische landen, maar minder in andere westerse landen.

3. Hoogconjunctuur in ecologische wijnen

Ecologische wijnen plaatsen zich op de eerste drie posities van de meest veelbelovende categorieën bij meer dan 35% van de handelaren (behalve China en Hong Kong). Terwijl de betrokkenheid bij de lokale bevolking steeds belangrijker wordt, zoals we enkele jaren geleden zagen, zowel in eten als drinken. Dat wil zeggen dat de “regionale benaming” goed verkoopt en tot het einde van het decennium zal doorgaan.

4. Oorsprongsbenamingen

Ze zijn altijd vooraanstaand geweest. En aan het einde van het decennium zullen ze niet minder zijn. De studie toont aan dat de meeste ondervraagde professionals in de eerste plaats Franse oorsprongsbenamingen in rode wijnen noemen. Met vier toonaangevende regio’s: Bordeaux, Languedoc, Côtes du Rhône en Bourgondië. Bij witte wijnen worden die van Marlborough (Nieuw-Zeeland) overal aanbevolen behalve in België, terwijl de Franse witte van de Loire-vallei leiders zijn onder de Europese.

wijn trends

Rioja en Rueda zijn de Spaanse oorsprongsbenamingen die respectievelijk de eerste posities van de ranglijst innemen in rood en wit.

5. Soorten druiven

De indeling van de vier klassieke stammen blijft stabiel (Cabernet Sauvignon,Chardonnay, Pinot Noir en Merlot), we moeten het succes van de Chenin Blanc in de Verenigde Staten benadrukken, een duidelijke tendens om rekening mee te houden.

In het onderzoek van Sopexa hebben 781 professionals (importeurs, groothandelaren, distributeurs en “pure players” van e-commerce)  gereageerd, dat zijn  77% van de  belangrijkste mensen in de besluitvorming.

Foto’s: Uvinum en Lukáš Jirovský

 TAGS:Quinta Apolonia 2017

Quinta Apolonia 2017

Belondrade y Lurton is de bereider van deze Quinta Apolonia

 TAGS:Luis Cañas Crianza 2015

Luis Cañas Crianza 2015

Er is niet zoveel meer dat we kunnen toevoegen dat nog niet gezegd is over Luis Cañas Crianza.

Uvinum is nu Drinks&Co

Wij hebben wat te vieren: Uvinum is nu Drinks&Co, ons nieuwe merk waarmee we jou het beste assortiment wijnen en sterke drank blijven bieden.

Bijna tien jaar geleden begonnen we met deze nieuwe uitdaging: het opzetten van een platform voor online kopen van wijnen, sterke drank, bier en gourmetproducten. De onlinemarkt van de sector was nog niet erg ontwikkeld en dit project was een schot in de roos en we hebben nog diverse doelen te bereiken.

Drinks&Co, een nieuwe etappe

Daarom heet Uvinum vanaf vandaag Drinks&Co, ons nieuwe merk waarmee we je het beste assortiment wijnen en sterke drank blijven aanbieden.

We beginnen deze nieuwe fase met evenveel enthousiasme, maar aangevuld met de opgebouwde ervaring en al het nodige om jouw een premium catalogus te kunnen bieden, gericht op jouw voorkeuren en met exclusieve aanbiedingen om alle speciale momenten te delen.

Wij veranderen van afbeelding, met dezelfde spirit

De verandering van afbeelding op Drinks&Co is eem symbool van innovatie en onze constante drang naar verbetering. Maar achter deze verandering blijft hetzelfde team, met hetzelfde enthousiasme om jou de beste service en koopervaring te bieden.

Ons assortiment en service zijn nu nog beter maar je kunt blijven kopen zoals je gewend was en de bestellingen worden op dezelfde manier verwerkt. Het enige wat jij hoeft te doen is te profiteren van ons ruime aanbod en onze service!

Uiteraard staan we telefonisch en per e-mail tot je beschikking. En we delen nieuwtjes, nieuwe producten, aanbiedingen, promoties en alles wat jou interreseert in onze newsletters en sociale netwerken. Vragen? Stuur een bericht naar support@uvinum.com en we staan je graag te woord.

Herontdek ons met een speciale openingsaanbieding

Deze verandering moet worden gevierd. Tot 27 juni geven we daarom €10 korting en GRATIS verzending. Ga naar www.drinksco.nl/promos/extra10 en gebruik de code 10NLJUN19 voor bestellingen vanaf €150*.

We hopen dat je blij word van ons nieuwe afbeelding en bedanken je voor het vertrouwen. Dank u wel!

Combineren met de Arabische keuken

Arabisch eten en combinaties

De Arabische keuken wordt gekenmerkt door zijn licht kruidige en overweldigende smaak. In tegenstelling tot andere gerechten is het geen lichte kost, maar bepaalde gerechten hebben dit zwaarte-effect minder. Natuurlijk, als we meer dan nodig eten, kunnen we spijsverteringsproblemen krijgen. Laten we eens zien wat de combinaties zijn in de Arabische keuken.

Hoe combineert men met de Arabische kost

Het is noodzakelijk om de ietwat zoetzure, zoute, zoete en pittige aroma’s van deze recepten met wijnen, die deze smaken verzachten, tegen te gaan, maar niet te verwijderen, omdat het echt een grote veelheid van smaak biedt in de mond. Ook moet worden opgemerkt dat, traditioneel, deze kost  oorspronkelijk niet gepaard gaat met wijn om religieuze redenen.

Witte wijnen

Als het gaat om het combineren met een aantal sauzen en crèmes, zoals het traditionele hummus, dan is het beter om te kiezen voor een witte wijn, omdat de frisheid van de wijn bij het gerecht, dat meestal gegeten wordt met een speciaal brood, deze lichter zal maken. In dit geval wordt een type witte Chardonnay-wijn aanbevolen.

Arabisch eten en combinaties

Een ander type witte wijn om met deze gerechten te combineren is de Sauvignon Blanc. Het is de keuze voor bij rijst, bulgur, tabulé of salades met kruiden. Maar het zijn niet de enige witte wijnen die goed samengaan met zowel de eerste als de tweede gang aan tafel. Een fruitige Verdejo en Rueda worden ook aanbevolen.

Rode wijn

In dit geval zou de wijn voor bij vleesgerechten zijn. En de beste wijnen die bij Arabisch eten passen, zijn Merlot, Malbec of Riojas.  Deze rode wijnen zijn duidelijke alternatieven in deze keuken zonder dat het de pittige tonen of specerijenaroma’s verwijdert die zo goed smaken. Bovendien hebben ze de voorkeur bij lamsvlees.

Arabisch eten en koppelen

Aandacht voor de Carménère, een Franse soort wijn, die een fijn aroma van kruiden, vleugjes fruit en tonen van groene en rode paprika vertoont. Daarom wordt deze door veel specialisten aanbevolen om duidelijk te maken dat specerijen hoofdrolspelers zijn in dergelijke gerechten. Op deze manier worden zowel jonge als andere rijpere rode wijnen aanbevolen, met smaken en geuren van gedroogd fruit zoals kersen en nuances van vanille.

Rosé’s

Bij sommige soorten rijstgerechten, met name die met groenten of fruit, is het niet slecht om rosé-wijnen te schenken.

Sherry

Deze wijn biedt een optimaal tegenwicht aan vele oosterse gerechten en vooral aan de Arabische. Het gaat goed samen met kip curry, zoals bij de traditionele tajín die meestal groenten, vis, kip, rijst en andere ingrediënten bevat.

Bier

Sommige gerechten zoals kebab worden meestal niet gecombineerd met wijn. Voor deze en andere gerechten, iets sneller om te koken en te eten, adviseert men meestal  bier. Omdat zijn frisheid verschillende nuances aan de gehemelte geeft.

 TAGS:Argiolas Costamolino Vermentino di Sardegna 2018

Argiolas Costamolino Vermentino di Sardegna 2018

Volgens de klanten van Uvinum is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

 TAGS:Argiolas Cannonau Di Sardegna Costera 2015

Argiolas Cannonau Di Sardegna Costera 2015

Het gaat om een wijn rode uit Cannonau di Sardegna op basis van een selectie carignan, cannonau en bovale druiven uit 2015 en die een alcoholgraad van 14º heeft

Wijn en Yoga: een stijgende trend

En yoga en bier en pilates en vele andere drankjes. Hoewel het een excentriek idee lijkt, is de realiteit dat steeds meer centra en lessen zich  aansluiten bij de trend van wijn en yoga. En dit is omdat beide concepten erg gezond zijn.

De voordelen van yoga zijn bekend, maar wijn brengt ook een wereld van sensaties en voordelen met zich mee om voor het lichaam te zorgen. Dus als we het een en het ander verenigen, is het resultaat magisch.

Yoga in de wijngaarden

Het is een nieuwe trend die op twee manieren kan worden geïnterpreteerd. Aan de ene kant; plaatsen waar je yoga kunt beoefenen en dan drink je een glas heerlijke wijn, en aan de andere kant; verschillende wijnhuizen die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan, bieden naast het tonen van de omgeving van de wijngaarden, ook  het kunnen beoefenen van yoga.

Oefening met een glas wijn

Maar het lijkt erop dat de trend zich uitbreidt. Dat wil zeggen, wat in is, is niet om alleen naar wijnhuizen te gaan om te ontspannen, maar ook om oefeningen te doen en houdingen aan te nemen (asana’s zoals ze in de yogawereld worden genoemd) met een glas wijn in de hand.

Het is bijvoorbeeld op veel plaatsen in New York populair en zoals we al zeiden in onze inleiding, breidt dit zich ook uit met andere dranken zoals bier.

Eigenlijk vinden degenen die van yoga houden het een vreemd iets. Want er kan niet veel yoga worden gedaan als we tegelijkertijd proberen het glas vast te houden en te drinken. Het gaat over iets anders, origineels en leuks doen. In werkelijkheid dient het om met anderen om te gaan en te zeggen dat je aan het sporten bent terwijl je een glas wijn drinkt of bier van de tap.

Voordelen van yoga

Het is interessant om te zien hoe een les van dit type wordt uitgevoerd, omdat sommige mensen zeggen dat sommige vrij gecompliceerde houdingen van yoga niet goed tot een einde te brengen zijn zonder een slok wijn.

Het verbeteren van lichaam en geest in een enkele discipline. Het zou een definitie van yoga kunnen zijn, want onder de voordelen vinden we de cardiovasculaire, naast het weten van hoe om te gaan met stress en angst dankzij mediteren en het weten hoe correct te ademen. Een studie van het American College of Cardiology in Dubai toonde aan dat patiënten met hartziekten die yoga beoefenen, naast aërobe oefening, de bloeddruk en de body mass index en het cholesterolgehalte tot wel twee keer zo veel verlagen.

 TAGS:Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde

Een wijn witte beoordeeld met 4,2 punten uit 5 volgens de klanten van Uvinum.

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2009

Viña Ardanza Reserva 2009

Een van de meest emblematische wijnen uit de Alta Rioja

Chocolade en wijn vertragen het ouder worden

Twee van de meest waardevolle genoegens in het leven, chocolade en wijn, kunnen ons beschermen tegen veroudering. Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift BMC Cell Biology laat zien dat menselijke cellen verjongd kunnen worden, als we beide eten en drinken (altijd met mate). We ontdekken waarom.

Resveratrol, antioxidant tegen veroudering

Hoewel er al studies zijn verricht die zich richten op deze bevestiging, toont dit nieuwe onderzoek aan dat chemicaliën vergelijkbaar met resveratrol, dat een antioxidant is dat gevonden wordt in verschillende planten en voedingsmiddelen, zoals cacao of druiven, bijdragen aan het verjongen van  de huid.

Uit de studie, uitgevoerd door onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton in het Verenigd Koninkrijk, en geleid door professoren van de moleculaire genetica, bleek dat het toevoegen van substanties vergelijkbaar met resveratrol aan de verouderende menselijke cellen, niet alleen maakte dat de oude cellen jonger leken, maar ze begonnen opnieuw weer te delen. Dit zou in feite het gebruikelijke gedrag van jonge cellen zijn.

De verantwoordelijken voor de studie legden uit dat ze de experimenten verschillende keren hadden herhaald. In alle gevallen werden de cellen verjongd. Dus het onderzoek bevestigt opnieuw dat zowel cacao als wijn krachtige antioxidanten zijn die onze cellen regenereren en de veroudering van de huid vertragen.

Voordelen van chocolade

Zoals we kunnen zien, transformeert chocolade dankzij antioxidanten de huid en maakt deze jonger en gladder. Het is daarom bekend dat esthetische behandelingen van chocotherapie voor het lichaam een grote verbetering van de opperhuid mogelijk maken.

Maar daarnaast is chocolade goed voor het hart. De Spaanse Society of Dietetics and Food Sciences, Sedca, vertelt ons dat pure chocolade ons de meeste voedingsstoffen geeft en de bloeddruk verlaagt.

Op hun beurt, op psychologisch niveau, stellen artsen vast dat een normale portie chocolade een hoge psycho-farmacologische activiteit heeft. Daarom is chocolade aanbevolen om depressie of ontmoediging te bestrijden omdat het het gelukshormoon activeert en ons energie en welzijn geeft. Zoals we zeggen, zwarte cacao is het beste voor de gezondheid, hoewel we het ook niet mogen misbruiken.

Eigenschappen van wijn

Vooral rode wijn bezit een grote hoeveelheid eigenschappen. Aan de ene kant, omdat druiven antioxidante pollenolen bevatten, brengen ze jeugd naar onze huid. Maar het helpt ook om te strijden tegen vrije radicalen,  en verhoogt het goede cholesterol, beschermt het hart en ontspant ons. En, net als chocolade, geeft het energie door endorfines vrij te maken.

wijn envjecimiento

De wijn moet met mate worden gedronken, oké, het mediterrane dieet  bevat één glas wijn en het is raadzaam om een ​​glas wijn per dag te nemen.

 TAGS:Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Een niet-traditionele wijn is de nieuwkomer op de Nederlandse wijnmarkt

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2009

Viña Ardanza Reserva 2009

Viña Ardanza Reserva, een van de meest emblematische wijnen uit de Alta Rioja, presenteert de nieuwe wijn van druiven uit oogstjaar 2009. /small>

Wodka is niet alleen om te drinken!

We kennen wodka allemaal als een drankje, het is te gebruiken om te mixen met vele andere ingrediënten om de beste cocktails te krijgen. Maar u wist zeker nog niet de verdere verschillende gebruiken van wodka buiten dat van een drankje. We gaan leren waarvoor wodka te gebruiken is, bij de meest alledaagse toepassingen.

Het voorkomen dat de kleur van  kledingstukken verbleekt

We gaan er van uit dat u een aantal kunsten heeft geprobeerd toen u de kleding waste en de kleur bleef  toch verbleken. Om de kleur te behouden, mengen we wodka en water en we wrijven het mengsel op de kledingstukken voordat ze worden gewassen. Op deze manier zal het langer duren voordat de kleur verbleekt.

Glazenwassen

Er zijn veel producten om de ramen schoon te maken. Maar misschien zijn ze minder vuil als we dit drankje op de doek aanbrengen om op een eenvoudige manier af te rekenen met het vet dat zich gewoonlijk op de keukenruiten verzamelt.

Tegen de beet van insecten

In de zomer kunnen insectenbeten verschillende problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld de tijgermug die een deuk in onze huid maakt en er echt een niet te negeren insectenbeet ontstaat, waarvan sommige bij de eerste hulp eindigen. Om te voorkomen dat we gebeten worden door insecten, kunnen we een mengsel van wodka en water op onze benen en armen aanbrengen. Misschien bedenken ze zich voordat ze ons willen bijten.

Minder geur van voeten

Als je voeten meer ruiken dan normaal, zijn er enkele producten om het te verzachten, maar je kunt altijd een zelfgemaakte mix thuis maken en de voeten in dit drankje weken en zo de geur van voeten wegnemen.

Verlengen van de levensduur van snijbloemen

We weten al dat, wanneer we bloemen plukken om onze woonkamer te versieren, ze meestal niet lang goed blijven. Nou, blijkbaar als we een paar druppels wodka aan de vaas toevoegen, kunnen we ze wat langer laten meegaan.

snij bloemen

Zorg voor helderder haar

Als u meestal vrij ruw haar heeft en weinig zijdezacht, zijn de conditioner en het masker prima, maar een andere manier om  wodka te gebruiken is om het haar te laten glanzen. Het is voldoende om het haar met een beetje wodka te wassen dat u samen met shampoo aanbrengt.

Geeft meer glans aan zilver

Niet alleen zal het haar glanzender zijn. Wodka kan ook een uitstekende remedie zijn om oude voorwerpen van zilver die er beschadigd uitzien, ook al is dat niet zo, op te poetsen en te laten blinken.

 TAGS:Vodka Finlandia

Vodka Finlandia

Finlandia Vodka vervaardigt deze Vodka Finlandia.

 

 TAGS:Vodka Nemiroff Original 1L

Vodka Nemiroff Original 1L

De klanten van Uvinum beoordelen deze Vodka Nemiroff Original 1L met 4 punten over 5.

Hamburger en wijn?

Traditioneel gaat de hamburger samen met frisdranken. Maar er is niets vastgelegd en ze combineert perfect met vele andere drankjes. Ja, en ook met wijn, want rundvlees is een van de beste producten die met rode wijn samengaat . We ontdekten met welke drankjes we een hamburger kunnen genieten.

De wijn en hamburger gaan al heel lang samen. Als we zoals in dit geval kiezen voor deze traditionele broodjes gevuld met kip of kalkoen, dan gaan de rosé en witte wijnen goed daarmee samen, iets gekoeld. Zo wordt een fijne en zachte smaak geboden, die ook wordt geaccentueerd door alles wat de hamburger nog kan hebben, of het nu tomaat of ui is.

Terwijl nieuwe vegetarische hamburgerspecialiteiten ook de voorkeur hebben voor iets zachtere wijnen, zoals witte wijnen. Vergeet ook de natuurlijke en biologische wijnen niet om een ​​veel completere natuurlijke ervaring te bieden.

Voor hamburgers van rundvlees en voor meer speciale hamburgers , die kunnen variëren met kaas tot spek tot ei, hebben rode wijnen met een beetje body de voorkeur. Een voorbeeld is om ze te combineren met Spaanse grenache of Cannonau di Sardegna: een wijn met een “gerookte” stijl.

Bovendien is dit een perfecte match zoals te zien was in de Ruta Vino & Burguer van de DO van Navarra, in Pamplona in november 2018. De gastronomische hamburgers staan open voor betere kwaliteitswijnen die goed passen bij die speciale smaken die men vindt in deze gerechten, met iets meer bewerking..

Wanneer we hamburgers met kaas willen combineren, geven we de voorkeur aan oude wijnen, zoals  Reseva de la Rioja , Chianti Classico of Montalcino Rosso.

Met cava

Het wordt steeds minder vreemd om hamburgers samen te zien met champagne. Dus als u een durfal bent, en krachtige smaken en kiest, zal het met cava heel goed samen gaan omdat het mogelijk maakt de mond schoon  voor te bereiden bij het proeven van de iets andere exotische smaken.

Het traditionele bier

Bij de  wijn,  is een  andere drank  steeds meer geaccepteerd  bij het publiek als het gaat om het proeven van een goede hamburger: bier. Als we kiezen voor  lekker eten in de specialiteitencategorie dan kunnen we ook vragen om een ambachtelijk bier, het zal meer smaak geven en we zullen ook veel  meer genieten van de ervaring.

hamburger bier

Indien u meer van het klassieke bent, 85% van het geconsumeerde bier in de wereld is Lager, zodat u elke keus kunt maken van de verschillende merken die wij wij op de markt hebben.