De beste combinaties met sherry’s

Sherry’s hebben zintuiglijke waarden waarvan variaties en nuances zelden overeenkomen met die in andere delen van de wereld van wijn. Ze variëren in kleur, van de lichtste, de helderste groenachtig gele kleur van biologisch verouderde wijnen tot de donkerste. Ze zijn echt speciaal en het is de moeite waard om veel meer over ze te weten als het gaat om het combineren ervan. Ontdek de beste combinaties voor de Sherry.

Enige tapas met Manzanilla

De Sherry’s omvatten verschillende types. In dit geval, als we de gebruikelijke tapas willen nemen, iets wat we zeker in de zomer zullen doen, zullen we de Manzanilla kiezen. Het gaat goed met elk voorgerecht. Zoals olijven, ansjovis, vis beignets … hoewel we het ook kunnen drinken met rijstgerechten met zeevruchten en vis. Een delicatesse!

Stomen van vlees en gerechten met Oloroso

El Oloroso is een sherry van enorme aromatische complexiteit. Zijn sterke persoonlijkheid betekent dat hij kan worden gecombineerd met sterke gerechten die karakter hebben. Hij combineert bijvoorbeeld goed met ossenhaas, stierstaart en met stoofschotels van vlees of braadschotels, en vooral met gelatine-achtig vlees zoals de ossenstaart of de carrillada, zoals aangegeven in het Sherry-portaal.

De beste combinaties voor Jerry-wijnen

Voorgerechten en eerste gangen: Amontillado

De waarheid is dat de smaak van Amontillado de voorkeur heeft bij voorgerechten, maar veel andere wijnen uit Jerez ook. Opvallend is, dat geitenkaas datgene is dat het meest wordt geïdentificeerd met deze drank, naast dat het wordt aangeraden als we noten nemen, omdat het de smaken van het eten kracht geeft.

Medium en Cream voor zoetigheid en meer

De variëteiten van sherry Medium en Cream zijn zoet en dit is een goede reden om ze te combineren met de zoetste recepten die deel uitmaken van het dessert. Bijvoorbeeld: compote van fruit, chocolaatjes en cakes … maar verder kunnen die wijnen ook worden gedronken met blauwe kaas of foie.

Jerez-wijnen

We beëindigen het diner met Muscat

De bovengenoemde variëteiten zijn niet de enige die met desserts samengaan. Er is Muscat, waarmee je een diner op de beste manier kunt afsluiten. Zijn zoetheid en fruitige smaak, elegant en met karakter, maakt het uitzonderlijk voor bepaalde desserts, zoals fruit, noten, ijs, cakes … kies het voor het einde en het zal je verrassen.

6 wijnmakerijen die een bezoek waard zijn in de buurt van Barcelona

De wijnsector van Catalonië groeit. Barcelona is de spil in het wijntoerisme, omdat veel toeristen die de stad bezoeken en er verblijven, meestal wijnroutes doen naar de wijngaarden in de buurt van Barcelona. We bekijken er enkele.

1. Agustí Torelló

Agustí Torelló ligt in Sant Sadurní d’Anoia, een van de belangrijkste enclaves van cava en wijn uit de hele wereld, en heeft wijnen uit de regio Penedès. De cava’s zijn het resultaat van de bereiding en productie door het persen van de inheemse druiven van het gebied, zoals de Xarel·lo of de Macabeo. U kunt de wijnkelders bezoeken, hun producten proeven en proeverijen doen.

2. Alella Vinícola Can Jonc

De DO Alella is sterk geworteld in de zone. Ze produceert, bewerkt en bottelt wijnen en cava’s van deze DO, die wijngaarden heeft op slechts 15 km van Barcelona. In dit gebied zijn vele moderne wijnkelders met superieure architectuur die niet alleen kwaliteit aan hun wijnen biedt, maar ook grote schoonheid aan hun bedrijf. Hier kunt u rondleidingen krijgen, activiteiten in de wijngaarden en de omgeving volgen, de wijnmakerij leren kennen, proeverijen doen en eten in de nabijgelegen restaurants.

3. Freixenet-wijnhuizen

Het is een van de meest traditionele wijngaarden ter wereld. Zijn geschiedenis is geworteld in de Penedès en markeert een voor en na in de geschiedenis van de wijnstok. Bezoekers genieten van een geweldige ervaring bij het bezoeken van Freixenet omdat men ontdekt hoe de cava wordt gemaakt, naast het proeven. Een bezoek om te onthouden.

4. Pinord-wijnhuizen

Het is een geluk om nabij Barcelona zo’n grote uitbreiding van wijnbouw te hebben. U kunt de meest populaire smaken genieten met een bezoek aan deze wijnhuizen omdat het traditie en moderniteit biedt. In Vilafranca del Penedès presenteert Bodegas Pinord 150 jaar traditie van wijn maken. In hun fabrieken produceren ze meer dan vijf miljoen flessen per jaar. De wijnen zijn krachtig en het heeft alle kunst en traditie van het Penedès-gebied.

5. Parés Baltà Wijnhuis

In Parcs del Penedès bevindt zich de Masia Can Baltà die mogelijk maakt dat u de wijngaarden van dit belangrijke wijngebied kunt ontdekken, naast dat u de aarde kunt zien en aanraken en de ecologische en biodynamische wijnen kunt proeven.

6. Can Calopa-L’Olivera Cooperativa

In het Collserola Park van Barcelona staat een landelijk wijnhuis dat bijna tegen de grote stad ligt. U geniet van het uitzicht als u door de wijngaard wandelt, evenals van het kunnen ontdekken van het proces van biologische wijnbouw.

 

 TAGS:Freixenet Ice

Freixenet Ice

Freixenet Ice is de nieuwe cava, ontworpen om te worden genoten in een bolglas met grote ijsblokjes

 TAGS:Freixenet Malvasía Dulce

Freixenet Malvasía Dulce

Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een mousserende die een beoordeling van 4,3 punten uit 5 verdient

Dit is wat je moet weten wat restauranttrends betreft

We hebben geen toverstokje om te beslissen wat er gaat komen in de gastronomie, maar volgens de trends en wat we opmerken in restaurants, kunnen we een idee krijgen van wat er zal komen in termen van trends in restaurants. Ontdekken we het?

Restauranttrends

Zet in op de lokale

Het is een actuele trend en we zullen deze daarom de komende jaren vaak zien. De voorkeur voor het ecologische beweegt zich naar dat wat het dichtst in de buurt is. Dat wil zeggen, dat we door producten te consumeren van het land, de regio, het veld ernaast en, indien van de producent die we ons hele leven al kennen, het ons veel beter smaakt. We eten gezonder en daarbij stimuleren we ook de economie van het gebied.

Flexitarianisme

Het is een trend die is vastgesteld door diegenen die verantwoordelijk zijn voor de Internationale Beurs van Catering, Gastvrijheid en Voedsel, Sirha, die van 26 tot 30 januari in Lyon wordt gehouden, waarin andere invloeden zijn vastgesteld op basis van vier verschillende begrippen: Bewustzijn, Welzijn, Territorialiteiten en Verhoogde ervaring. Welnu, het flexitarianisme wordt opgelegd door deze trend voor het gezonde, maar niet tot in het  extreme. Dat wil zeggen, men vraagt om groenten, maar ook om verse vis van de dag. Het lijkt erop dat dit fenomeen groter zal gaan worden.

Gezond

Het is gelinkt aan het bovenstaande, en misschien ook aan het eerste punt. Welnu, nu komen veel gelegenheden op waar men de vegetarische en veganistische keuken aanbiedt, en in de rest van de restaurants zijn er gerechten voor veganisten, zodat iedereen, als ze als groep of als koppel gaan dineren, diversiteit kan vinden, vooral gelinkt aan gezondheid. Bij wijn groeit deze trend ook hand in hand met veganistische en ecologische wijnen.

Verantwoordelijkheid

Zoals we zien, is dit een andere trend die is vastgesteld door de eigenaren van Sirha. Wanneer we het over restaurants hebben, krijgt dit idee vorm omdat het gebaseerd is op hoe het wordt geproduceerd, geconserveerd, getransporteerd en geconsumeerd, altijd zonder de omgeving te beschadigen. Restaurantprofessionals pleiten in toenemende mate voor ecologische en duurzame oplossingen.

Ervaringen

Consumenten hebben al geruime tijd niet alleen gezocht naar lunchen of dineren, en daarmee uit. Ze willen dat wat wordt aangeboden (het product, het menu, de omgeving …) deel uitmaakt van een ritueel van emoties dat een ervaring genereert. En dit blijft in opmars. De eigenaren van de restaurants moeten bedenken hoe hun gebouwen plaatsen van emotie worden.

 

Uitvoerbaarheid

Deze trend verklaart het digitale tijdperk waarin we leven. De online boekingen en bestellingen van thuis uit zijn al elke dag normaal en het restaurant moet hoe dan ook in dit circuit binnengaan om de omzet te verhogen. Hiervoor is het noodzakelijk om een ​​praktische website te hebben zodat reserveringen direct kunnen worden gemaakt, in een enkele klik en vanaf de gsm.

Een reis langs de Afrikaanse wijnen

                                          

 

In de afgelopen jaren is Afrika het beloofde land van wijn geworden. De reputatie en kwaliteit van de wijngaarden van Zuid-Afrika zijn bekend, maar het continent als geheel ervaart een ware wijnrevolutie.

Als we het echter over Afrika en wijn hebben, is het goed om te onthouden dat in veel gebieden van het continent alcoholische dranken verboden zijn door religie, en om deze reden heeft de productie en handel van wijn zich nooit zo ontwikkeld als in andere delen van de wereld.

Stap aan boord en reis met ons mee naar het Afrikaanse continent … Net op tijd om dit artikel te lezen!

Zuid-Afrika

De staat Zuid-Afrika is ongetwijfeld het beroemdste – en meest gewaardeerde – gebied van het continent voor zijn wijnen. Wijnbouw wordt hier al sinds 1600 beoefend, toen het werd geïntroduceerd door de Nederlanders die zich bezig hielden met de handel tussen Europa en het Oosten. Het waren toen de Franse en Nederlandse Hugenoten – die Europa ontvluchtten na de herroeping van het Edict van Nantes door de Franse soeverein Louis XIV – die in 1680 wijngaarden en boomgaarden tot de belangrijkste hoofdrolspelers van de economie van het land maakte.

Er zijn in Zuid-Afrika drie zeer belangrijke wijngebieden, die tegenwoordig de wereldmarkten veroveren. De eerste, de oudste, is Constantia, gelegen aan de Kaap de Goede Hoop, waar de eerste Zuid-Afrikaanse wijnmakerij werd opgericht in 1685. deze wordt opgevolgd door Stellenbosch, ook beroemd om zijn versterkte wijnen, enPaarl, waar mousserende wijnen en brandewijnen worden geproduceerd.

Tegenwoordig is de wijnstok in de meeste gecultiveerde wijnen van Zuid Afrika de Chenin Blanco, hier Steen genoemd, die gewonnen wordt voor Chardonnay, Sauvignon, Riesling, Colombard en Cape Riesling, die het meest bekend is als Muscat of Alexandria. Onder de rode, daarentegen, vallen Cabernet Sauvignon, Cinsault, Merlot en Shiraz op. Pinotage is ook erg belangrijk, een lokale variëteit die wordt verkregen door Cinsault en Pinot Noir te kruisen.

Tanzania

Tanzania is recentelijk de wijnsector binnengetreden. In 2002 besloot een ingenieur uit Verona, Fiorenzo Chesini, aanzienlijke middelen te investeren in een project ter bevordering van lokale producenten. Dankzij de investeringen van Chesini zijn avant-garde magazijnen gebouwd in het hart van de regio Dodoma, gelegen op een plateau tussen 1.100 en 1.200 m hoog in het midden van het land.

Van de wijnhuizen van de stad Hombolo ontvangen we kwaliteitswijnen, intens en exotisch die niets te min zijn ten opzichte van die andere landen en continenten. De Tanzaniaanse wijngaarden bevatten voornamelijk Marzemino-, Teroldego-, Aglianico- en Syrah-druiven, rassen die eerder werden geïntroduceerd door Europese missionarissen.

Kenia

Kenia blijft koploper in de wijnproductie. Momenteel zijn die, gemaakt met Colombard- druiven geproduceerd in het gebied van Lake Naivasha, ten noordwesten van Nairobi, de beste.

Als je iets heel typisch wilt proberen, dan moet je mnazi proberen, een witachtige wijn gemaakt van kokospalm. Kokoswijn wordt gemaakt door het sap van de palm te fermenteren en heeft een vrij zure smaak. We moeten u echter waarschuwen: mnazi lijkt niet te voldoen aan de smaak van de meeste Europese reizigers!

Ethiopië

Helaas is de oorsprong van de wijnbouw in Ethiopië gekoppeld aan een zwarte pagina in de geschiedenis, die van het Italiaanse kolonialisme in Abessinië. De Italiaanse bezettingstroepen begonnen in feite de wijngaard bij de hoofdstad Addis Abeba te cultiveren om lokaal wijn te produceren. Na de onafhankelijkheid van Italië (1947) werd de wijnproductie genationaliseerd en stagneerde gedurende meerdere jaren.

Dit was tot 2012, toen de Franse reus Castel, op uitnodiging van voormalig president Meles Zenawi, besloot te investeren in de ontwikkeling van de wijnbouw in Ethiopië. Uit Frankrijk kwamen de druiven Syrah, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon, die hun ideale omgeving lijken te hebben gevonden in de Ethiopische hooglanden en groene valleien.

Noord-Afrika

De Marokkaanse wijnen zijn meestal rood. Het meest gecultiveerde gebied met wijngaarden is dat van de Meknes-vallei, ten westen van Fez en ligt ongeveer 600 m boven de zeespiegel. Andere wijngaarden zijn te vinden aan de kust, in de steden Rabat en Casablanca, en in de bergen van de Atlas-keten.

Tunesië is zelf ondertussen gespecialiseerd in witte wijnen van hoge kwaliteit. Tunesië is een van de weinige Afrikaanse landen waar de wijnbouw een diepe oorsprong heeft: muscat werd hier al verbouwd en er werd wijn geproduceerd door de Feniciërs.

Egypte was een must tijdens onze tour. De teelt en productie van Egyptische wijn heeft een lange traditie, zoals blijkt uit de hiërogliefen die de graven van de farao’s sieren en de schriftelijke documenten die zijn gevonden door archeologen. De Nijldelta werd door de oude Egyptenaren intensief met wijngaarden gecultiveerd en wijn was de nobele drank van de edelen. Volgens de legende was het God Osiris zelf die de mens leerde om wijn te produceren.

Mettertijd is de Egyptische wijnbouw echter gestopt (ongeveer 90% van de bevolking is moslim). Tegenwoordig lijkt er bij sommige lokale producenten de bereidheid te zijn om te investeren in de productie en export van wijnen – wit, rood en rosé – om Egypte op een internationale concurrentiepositie te brengen.

Goed, bent u niet nieuwsgierig? Breng het “Afrika” van Toto tot het uiterste en begin dit geweldige continent te ontdekken via het wijnglas!

 

 TAGS:Vergelegen Merlot Reserve 2013

Vergelegen Merlot Reserve 2013

Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

4 tips voor een gezond leven door wijn te drinken

4 tips voor een gezond leven door wijn te drinken

Van tijd tot tijd verschijnen er nieuwe studies over de voordelen van wijn voor de gezondheid, en kort daarna publiceert men een andere studie die de ziektes met betrekking tot frequente wijnconsumptie opsomt.

Vermindering van cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes aan de kant van de voordelen van het dagelijks drinken van een glas wijn; mogelijke ontwikkeling van kanker en leverproblemen aan de andere kant. Vanuit dit perspectief is het normaal om zich af te vragen: kun je een gezond leven leiden en wijn drinken? Het antwoord is ja. In wijn zijn elementen aanwezig waarvan men weet dat ze de gezondheid ten goede komen, dus is het aan te raden een glas wijn per dag te nemen.

4 tips voor een gezond leven door wijn te drinken

De consumptie van wijn op een gematigde manier heeft geen reden om schadelijk te zijn voor de gezondheid, het kan zelfs voordelig zijn, als het wordt opgenomen als deel van een levensstijl met gezonde gewoonten.

 1. Volg een gezond en uitgebalanceerd dieet. De belangrijkste gewoonte om een gezonde levensstijl te behouden, is een uitgebalanceerd dieet waarin groenten en fruit een hoofdrol hebben en waarin vezels niet ontbreken. Er zijn talloze wijnen die perfect samengaan met salades en stoofschotels. Vlees en vis zijn belangrijk in het dieet, maar u moet mager vlees kiezen en de inname van dierlijke vetten verminderen.
 2. Leid een actief leven. Regelmatig sporten, draagt ook bij aan de gezondheid. Het hoeft geen inspannende sport te zijn, maar wat wel bijdraagt aan de verbetering van de gezondheid is om het regelmatig in praktijk te brengen.
 3. Beperk de stress in het leven. Even belangrijk als eten en sporten is ontspannen zijn en stress vermijden. Een goede manier om dit te doen is om zo nu en dan te genieten van ontmoetingen met vrienden, en ze laten samengaan met een fles goede wijn.
 4. Drink op verantwoorde wijze wijn. Wijn kan deel uitmaken van een gezonde levensstijl en kan zelfs het perfecte excuus zijn om vrienden te ontmoeten of te genieten van een maaltijd in een aangenaam gezelschap. Hoewel u altijd bewust moet zijn van hoeveel u drinkt-  er wordt een glas van 125 ml. per dag aanbevolen – en niet te drinken op een lege maag.

Dus ja, het is mogelijk om een gezond leven te leiden door wijn te drinken. En trouwens, hoewel altijd gedacht wordt dat rode wijn het meeste voordeel oplevert, heeft witte wijn precies dezelfde positieve effecten op de gezondheid als rode wijn.

 

 

Blue Hawaiian, de blauwe cocktail

 TAGS:

Blue Hawaiian is een heerlijke cocktail die wordt beschouwd als de blauwe versie van de tropische piña colada. De opvallende felblauwe kleur maakt nieuwsgierig. Hoofdingrediënt is rum (wit of añejo) en de kleur maken deze cocktail spectaculair en origineel.

De Blue Hawaiian wordt op twee verschillende manieren bereidt, met een blender of geschudt:

Blue Hawaiian

Ingrediënten:

 • 2 delen ananassap
 • 1 deel rum
 • 1 deel Blue Curaçao
 • 1 deel kokoscrème
 • Marrasquinkers ter decoratie
 • Schijf ananas ter decoratie

Bereiding van een Blue Hawaiian uit de blender

 • Stap 1:
 • Doe alle ingrediënten in een blender met voldoende ijs en meng het geheel tot er een samenhangende en romige vloeistof ontstaat.
 • Stap 2:
 • Decoreer met de kers en de schijf ananas.

Bereiding van een Blue Hawaiian met een cocktailshaker

 • Stap 1:
 • Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schudt goed.
 • Stap 2:
 • Serveer in een hoog, vooraf met ijs gekoeld glas en versier met de ananasschijf en marrasquinkersen.

Soms wordt wodka toegevoegd in plaats van rum. Deze variant werd uitgevonden in 1975 door de Hawaiiaanse bartender Harry Yee, die een cocktail wilde maken met de karakteristieke kleur van Blue Curaçao.

Deze cocktail wordt vaak geassocieerd met de gelijknamige film met Elvis Presley uit 1961. Vanwege de eenvoudige en goedkope bereiding wordt deze cocktail soms als punch geserveerd als het een graadje warmer is, zoals zoveel tropische cocktails.

Vandaag bevelen we je een aantal rumvarianten aan waarmee je de beste Blue Hawaiian maakt:

 

De 9 meest gedronken drankjes ter wereld

De 9 meest gedronken drankjes ter wereld

De 9 meest gedronken drankjes ter wereld

Marketing4food heeft recent een telling uitgevoerd van de meest gedronken dranken ter wereld. Het resultaat: een aantal bekende namen en andere waar je misschien nog nooit van gehoord hebt.

 1. Absolut: Leider van de lijst en meest gedronken wodka ter wereld. Deze drank uit Zweden heeft nog altijd hetzelfde uiterlijk als toen het op de markt kwam. Er bestaan versies met andere smaken als alternatief voor de klassieke variant.
 2. Jack Daniel’s: De tweede in de lijst. Een populaire whiskey vanwege zijn unieke smaak en aroma. De jaarlijkse verkoop van dit merk heeft een waarde van meer dan 2,38 miljoen dollar.
 3. Baileys: Vooral populair bij vrouwen overal ter wereld. De eerste combinatie in deze lijst van likeur en crème die zowel puur als in een mix wordt gedronken.
 4. Jägermeister Mast: Een likeur gemaakt van kruiden met een alcoholpercentage van 35%. Als logo een hertenhoofd met een christelijk kruis tussen de hoorns.
 5. San Miguel: De meest verkochte jenever ter wereld, met jaarlijks 23,8 miljoen dozen. Het huis werd opgericht in 1902 door Carlos Palanca.
 6. Captain Morgan: De meest gedronken rum ter wereld. Geproduceerd door Diageo en vernoemd naar een piraat uit de XVII. De jaarlijkse verkoop bedraagt meer dan 10,5 miljoen dozen.
 7. Emperador: Deze brandy van Filipijnse origine staat bekend om de zachte smaak en is mede daarom zo geliefd. De verkoop is in minder dan een jaar verdubbeld tot 10,1 miljoen verkochte dozen.
 8. Red Star Er Guo: Een baijiu-soort gemaakt met sorgo, maar wordt vaak Chineze wodka genoemd. Het merk Red Star beschikt over verschillende merken met een verschillend alcoholgehalte tot maximaal 56%.
 9. Soju Chum Churum:
  Soju is een Koreaanse drank die al eeuwen bestaat en een Aziatische favoriet is. Jaarlijks verkoopt het bedrijf ongeveer 24 miljoen dozen.

 

 TAGS:Jack Daniel's Sinatra Select 1LJack Daniel’s Sinatra Select 1L

Jack Daniel’s Sinatra Select 1L

 

 

 TAGS:Baileys 1LBaileys 1L

Baileys 1L

 

 

Spanje, een aanrader voor wijntoerisme uit het buitenland

Dat Spanje een toeristisch land is, is duidelijk. Maar dat het daarbij ook het aantal wijntoeristen verhoogt, is niet zo duidelijk. Ja, dankzij de groeiende verspreiding van de wijnen uit dit land over de hele wereld en naar regio’s van groot belang, neemt het een plaats in als een favoriete plek voor wijntoeristen uit het buitenland.

De Spaanse Vereniging van Toerisme en Gastronomisch Toerisme geeft hierover enkele cijfers: de gemiddelde uitgaven door buitenlands wijntoerisme in Spanje bedragen gemiddeld 500 euro per dag. Een aanzienlijk bedrag waarmee wijnhuizen en vertegenwoordigers in de sector rekening moeten houden om uiteindelijk  het wijntoerisme veel meer te stimuleren.

 

 

De vereniging zelf legt uit dat dergelijke toeristen uit verschillende landen komen, waarvan een meerderheid uit de Verenigde Staten en Canada, gevolgd door Australië en het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en Nederland, en ook bezoekers uit Aziatische landen. Omdat een groot deel van de toeristen van ver komt, is het gemiddelde verblijf meestal een week. Behalve een bezoek aan de wijngaarden, kan men ook ervan profiteren om steden als Madrid of Barcelona te bezoeken.

Wat van Spanje gewaardeerd wordt door deze buitenlandse wijntoeristen is natuurlijk de wijn, toegevoegd aan de gastronomie, waarmee het land vele jaren pronkt. Ze waarderen ook de geschiedenis en cultuur. In tegenstelling tot andere landen, legt de Spaanse vereniging van Wijntoeristen en Gastronomisch Toerisme uit dat het wijntoerisme een enorm potentieel heeft, omdat het geen massatoerisme is of seizoensgebonden.

wijntoerisme

De vereniging beveelt aan dat het toeristische product aan de bezoeker wordt uitgelegd, aangezien het meestal mensen betreft die willen weten, onderzoeken en proberen.

Er zijn meer gegevens die deze positie van Spanje als wijnbestemming bevestigen. De Spaanse vereniging van Wijnsteden stelt dat het wijntoerisme in 2018 met 28% is toegenomen in ons land. Dit geeft een economisch effect van  67 miljoen euro in slechts één jaar.

Bronnen van deze vereniging verklaren dat meer dan 3 miljoen mensen jaarlijks wijnhuizen en wijnmusea bezoeken. De verantwoordelijken van de vereniging geloven dat de wijntraditie in Spanje zeer wijdverspreid is, en dat dit tegelijkertijd een positief effect genereert in vele sectoren, zowel op toeristisch als cultureel vlak. Onder de plaatsen die door het toeristische vennootschap genoemd worden als favorieten van de toeristen, zijn de Rutas de Vino en de Brandy del Marco de Jerez en de Wijnroute en het Cava del Penedès Enoturisme Penedès.

 TAGS:Corazón Loco Blanco 2017

Corazón Loco Blanco 2017

Vanuit de droom van de familie Iniesta Lujan, in het hart van Manchuela, wordt Bodega Iniesta geboren in de provincie Albacete

 TAGS:Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Een niet-traditionele wijn is de nieuwkomer op de Nederlandse wijnmarkt.

5 trends in de wijnconsumptie tegen het einde van het decennium

Er blijven nog maar twee jaar over om 2020 te bereiken en een nieuw decennium te beginnen. Daarom stellen de experts hun wijnentrends tegen het einde van het decennium vast. Het rapport “Wine Trade Monitor 2018″, uitgevoerd door Sopexa, volgens reacties van professionals, heeft betrekking op verschillende aspecten, zoals hoe en welke wijn het meest gewaardeerd wordt en welke soorten onder andere favorieten van consumenten zijn.

1. Franse wijnen worden nog steeds het meest gewaardeerd

Er zijn geen verrassingen in deze afdeling. Hoewel diverse wijnen uit verschillende plaatsen posities winnen, vinden negen van de tien geïnterviewde professionals Franse wijnen nog steeds onontbeerlijk. Degene uit Chili, Australië en de Verenigde Staten zijn  stijgend.

trends wijn

2. Verpakking en formaten

Aziatische landen blijven volgens het onderzoek een speciale voorkeur hebben voor gebottelde wijn en 66% van de marktdeelnemers in het gebied voorspelt de grootste groei van kleinere volumeflessen en andere kleine formaten. De “intelligente” en interactieve verpakkingen en labels worden goed ontvangen in Aziatische landen, maar minder in andere westerse landen.

3. Hoogconjunctuur in ecologische wijnen

Ecologische wijnen plaatsen zich op de eerste drie posities van de meest veelbelovende categorieën bij meer dan 35% van de handelaren (behalve China en Hong Kong). Terwijl de betrokkenheid bij de lokale bevolking steeds belangrijker wordt, zoals we enkele jaren geleden zagen, zowel in eten als drinken. Dat wil zeggen dat de “regionale benaming” goed verkoopt en tot het einde van het decennium zal doorgaan.

4. Oorsprongsbenamingen

Ze zijn altijd vooraanstaand geweest. En aan het einde van het decennium zullen ze niet minder zijn. De studie toont aan dat de meeste ondervraagde professionals in de eerste plaats Franse oorsprongsbenamingen in rode wijnen noemen. Met vier toonaangevende regio’s: Bordeaux, Languedoc, Côtes du Rhône en Bourgondië. Bij witte wijnen worden die van Marlborough (Nieuw-Zeeland) overal aanbevolen behalve in België, terwijl de Franse witte van de Loire-vallei leiders zijn onder de Europese.

wijn trends

Rioja en Rueda zijn de Spaanse oorsprongsbenamingen die respectievelijk de eerste posities van de ranglijst innemen in rood en wit.

5. Soorten druiven

De indeling van de vier klassieke stammen blijft stabiel (Cabernet Sauvignon,Chardonnay, Pinot Noir en Merlot), we moeten het succes van de Chenin Blanc in de Verenigde Staten benadrukken, een duidelijke tendens om rekening mee te houden.

In het onderzoek van Sopexa hebben 781 professionals (importeurs, groothandelaren, distributeurs en “pure players” van e-commerce)  gereageerd, dat zijn  77% van de  belangrijkste mensen in de besluitvorming.

Foto’s: Uvinum en Lukáš Jirovský

 TAGS:Quinta Apolonia 2017

Quinta Apolonia 2017

Belondrade y Lurton is de bereider van deze Quinta Apolonia

 TAGS:Luis Cañas Crianza 2015

Luis Cañas Crianza 2015

Er is niet zoveel meer dat we kunnen toevoegen dat nog niet gezegd is over Luis Cañas Crianza.

Uvinum is nu Drinks&Co

Wij hebben wat te vieren: Uvinum is nu Drinks&Co, ons nieuwe merk waarmee we jou het beste assortiment wijnen en sterke drank blijven bieden.

Bijna tien jaar geleden begonnen we met deze nieuwe uitdaging: het opzetten van een platform voor online kopen van wijnen, sterke drank, bier en gourmetproducten. De onlinemarkt van de sector was nog niet erg ontwikkeld en dit project was een schot in de roos en we hebben nog diverse doelen te bereiken.

Drinks&Co, een nieuwe etappe

Daarom heet Uvinum vanaf vandaag Drinks&Co, ons nieuwe merk waarmee we je het beste assortiment wijnen en sterke drank blijven aanbieden.

We beginnen deze nieuwe fase met evenveel enthousiasme, maar aangevuld met de opgebouwde ervaring en al het nodige om jouw een premium catalogus te kunnen bieden, gericht op jouw voorkeuren en met exclusieve aanbiedingen om alle speciale momenten te delen.

Wij veranderen van afbeelding, met dezelfde spirit

De verandering van afbeelding op Drinks&Co is eem symbool van innovatie en onze constante drang naar verbetering. Maar achter deze verandering blijft hetzelfde team, met hetzelfde enthousiasme om jou de beste service en koopervaring te bieden.

Ons assortiment en service zijn nu nog beter maar je kunt blijven kopen zoals je gewend was en de bestellingen worden op dezelfde manier verwerkt. Het enige wat jij hoeft te doen is te profiteren van ons ruime aanbod en onze service!

Uiteraard staan we telefonisch en per e-mail tot je beschikking. En we delen nieuwtjes, nieuwe producten, aanbiedingen, promoties en alles wat jou interreseert in onze newsletters en sociale netwerken. Vragen? Stuur een bericht naar support@uvinum.com en we staan je graag te woord.

Herontdek ons met een speciale openingsaanbieding

Deze verandering moet worden gevierd. Tot 27 juni geven we daarom €10 korting en GRATIS verzending. Ga naar www.drinksco.nl/promos/extra10 en gebruik de code 10NLJUN19 voor bestellingen vanaf €150*.

We hopen dat je blij word van ons nieuwe afbeelding en bedanken je voor het vertrouwen. Dank u wel!