In de afgelopen jaren is Afrika het beloofde land van wijn geworden. De reputatie en kwaliteit van de wijngaarden van Zuid-Afrika zijn bekend, maar het continent als geheel ervaart een…
-
De Arabische keuken wordt gekenmerkt door zijn licht kruidige en overtuigende smaak. In vergelijking met andere gerechten is het geen lichte kost, maar bepaalde gerechten kunnen dit effect van zwaarheid verminderen. Natuurlijk, als we…
-
Maar nu zal iedereen wijn kunnen drinken omdat er een wijn is ontwikkeld die zonder dit molecuul, histamine gemaakt is. Deze wijn is geproduceerd met het onderzoek door de Polytechnic University of…
-
Het zou misschien een nogal veelbesproken thema kunnen lijken, maar onlangs hebben enkele klanten me nog de vraag gesteld en het is waar dat ik deze vaak hoor. Wat is het verschil tussen…
-
Sinds enkele jaren introduceert de Europese Unie de voetafdruk in het milieu van producten, een methode die de berekening, evaluatie, validatie door derden en de communicatie over de voetafdruk in…
-
Sherry’s hebben zintuiglijke waarden waarvan variaties en nuances zelden overeenkomen met die in andere delen van de wereld van wijn. Ze variëren in kleur, van de lichtste, de helderste groenachtig gele kleur…
-
De wijnsector van Catalonië groeit. Barcelona is de spil in het wijntoerisme, omdat veel toeristen die de stad bezoeken en er verblijven, meestal wijnroutes doen naar de wijngaarden in de buurt van Barcelona. We bekijken…
De voordelen van wijn zijn talrijk: het vermindert het cholesterolgehalte en voorkomt het risico op hartaandoeningen. En nu, bovendien, dankzij een studie, wordt geconcludeerd dat het de kans op sterfte kan verkleinen. Het onderzoek…
Als we praten over wijn en huidverzorging, worden we ongetwijfeld herinnerd aan de druif polyfenolen, die in werkelijkheid anti-oxidanten zijn en zorgen voor onze huid in het algemeen om te verjongen. Nu goed, drankjes kunnen enigszins…
We hebben geen toverstokje om te beslissen wat er gaat komen in de gastronomie, maar volgens de trends en wat we opmerken in restaurants, kunnen we een idee krijgen van wat…