De 10 mythen van de Wijn

 TAGS:Mythen en urban legends voortdurend bedriegen ons. Tot de Parijse proeverij in 1976, de mythe dat Frankrijk het enige land dat kon produceren wijnen van hoge kwaliteit leefde in de hoofden van wijnliefhebbers. Hoewel u misschien lachen om de mythen die volgen,sommige mensen nog steeds voor de gek gehouden door hen. We zullen proberen om dingen te verduidelijken.

10. De vrucht wordt gebruikt om te beschrijven de wijn werd gebruikt om ze te doen.

Tenzij je koopt van een wijn gemaakt van andere vruchten dan druiven, is gemaakt van de druivensoort op het etiket, en niet op basis van de vruchten die worden gebruikt om ze te beschrijven (bijv., zwarte kersen, aardbei, kiwi). Het is vergelijkbaar met de kunstmatige smaakstoffen, dwz een smaak vergelijkbaar met wat wordt gekopieerd, maar niet met de werkelijke ingrediënt. Dus als je ziet ‘hints van frambozen, kersen en vanille “op het etiket, de producent beter bekend wordt beschreven hoe de wijn in gelijkenis met deze componenten, die niet daadwerkelijk zijn gebruikt bij de productie van wijn.

9. Je hebt een glas wijn voor elk type van de wijn

Nogmaals,Dit is een mythe dat lang geleden ontkracht. Noodzaak van een tulp-vormig glas of glas met uitlaat naar boven om het aroma te concentreren in je neus, maar de verschillende manieren om de wijn te plaatsen in verschillende gebieden van de tong of aan de wijn beluchten sneller zijn niet nodig . Hier krijg je een goede set van glazen (Riedel Ouverture rode wijn, Zinfandel of een stemless Riedel O) en bespaart ruimte in je kast!

8. Je kunt niet ouder wijnen maken die zijn afgesloten met een alternatieve sluiting

In feite is de gegevens blijkt dat de schroefdop of twist-off zoals ze soms worden genoemd, zijn meer consistent in het afdichten van wijn kurk. Een studie aangehaald in de Wine Spectator van 31 maart 2005 op de pagina’s 59-60, vond dat schroefdoppen 0.001 kubieke centimeter zuurstof per dag mogelijk maken, in vergelijking met 0,1 pluggen die het mogelijk maken om 0.001 kubieke centimeters lucht het invoeren van een fles wijn. In feite, zeven van de 35 flessen afgesloten met kurk 0.1cc toegestaan! Dat betekent dat de twist-off zijn meer consistent en laten minder zuurstof in de tijd, wat resulteert in meer fles veroudering. Een kurk industrie zou graag willen dat je anders geloofd, maar je ze koopt niet, schroefdoppen zijn hier om te blijven en je zult geen enkel probleem hebben in de verhuur van deze wijnen ouder te maken.

7. Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Jerez en Porto zijn de druivensoorten

Dankzij een verwarrende etikettering van Europa is een veel voorkomende fout gemaakt door de consument van de wijn. Steden in Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal, onder andere, de productie van de druivensoorten in jouw omgeving. Voor een wijnmakerij krijgt goedkeuring en het etiket van hun wijn, moet het in de vorm die de organisatie die toezicht houdt op de productie daar stuurt. Dat betekent dat “champagne” is een variëteit van wijn, maar de plaats is een beetje mousserende wijn. Wilt je een niet-mousserende wijn maken in de Champagne-streek en Cabernet Sauvignon noem te schrijven op het etiket? Dat kan niet. Zelfde met Bordeaux, dat is een mengsel van verschillende soorten van rode druiven, Bourgogne, die hoofdzakelijk uit Pinot Noir, en Porto, die is gemaakt van verschillende soorten rode en witte druiven.

6. koppelen witte wijn met vis of kip en rode wijn bij rood vlees

Hoewel dit is de meest voorkomende antwoord op “wat wijn gepaard moet gaan met eten,” is onjuist. De beste manier om het koppelen voedsel en wijn is door het analyseren van de smaken van het voedsel en smaken van de wijn. Bijvoorbeeld, als je grill de vis van het seizoen met een beetje zout, citroen en boter, beslissen over een mooie Sauvignon Blanc met tonen van citrus, of een boterachtige Chardonnay smaken zou werken groot. Echter, als de zalm is bedekt met zwarte bessensaus, zou meer geschikte keuze van fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir, Merlot, of zelfs een Syrah. Het beste ding om te doen is lezen van de beschrijving van het wijnetiket vervolgens en bijpassende appels met peren. Het is ook nuttig om te begrijpen dat wijnen met stevige tannines goed werken met hartige gerechten, of zure wijn hebt een schotel met een beetje zuur, gekruid voedsel of de beste manier om wijn met wat restsuiker en een hoog alcohol. Vergeet niet dat er geen harde en snelle regels voor zijn.

5. Wijnliefhebbers zijn snobs

Alleen mensen die wonen in Napa of Bordeaux zijn … Nee, ik maak een grapje.In feite is het meer serieuze wijnliefhebbers zijn studenten van de wijn en hebben hun voeten op de grond.Ze zijn de mensen die maskers onwetendheid met arrogantie die heeft om naar te kijken. Echte wijnliefhebbers hartstochtelijk blijven hun wijn onderwijs, en bereid zijn om hun kennis te delen en genieten van een drankje met iedereen die geïnteresseerd is.

4. Je kunt onderscheiden van de kwaliteit van de wijn als je naar de tranen nog in de beker kijkt.

Je zwaait je glas, laat het zitten en kijken naar een dunne transparante laag die vastzit in het glas, en begint te druppelen naar beneden. Soms aangeduid als tranen, is gewoon een kleine hoeveelheid alcohol en water die voldoet aan het glasoppervlak wordt de alcohol verdampt en het water druppelt terug in de beker Waarom? Water is een belangrijk onderdeel van de 

3. Het drinken van rode wijn op kamertemperatuur en gekoelde witte wijn.

Wijn en de alcohol verdampt veel sneller, dus als je de drank, de alcohol verdampt en de oppervlaktespanning van het water toeneemt resulteert in de vorming van waterdruppels dat de zwaartekracht overneemt verlaten . Dit is niet een maat voor de viscositeit of de kwaliteit van de wijn, dus maak je geen zorgen.

Hoewel dit idee is niet per se slecht, interpretatie bijna altijd is. Velen zien dit als dat rode wijn moet worden overgelaten op de teller, zodat de wijn kan naar de actuele kamertemperatuur gaan, en dat witte wijn moet worden geopend rechtstreeks uit de koelkast. De echte idee achter omgevingstemperatuur voor rode wijn was ongeveer 60 graden Fahrenheit, de temperatuur typisch voorbeeld van een “kamer” wanneer gepopulariseerd dit gezegde. Veel professionals het erover eens zijn, is de beste manier om wijn te genieten, als je niet beschikt over de luxe van een opslagapparaat met gecontroleerde temperatuur, zet je rode wijnen in de koelkast voor ongeveer 5 tot 15 minuten voor het serveren, witte wijnen rond 20 tot 30 minuten. Als je slaat jouw wijn in de koelkast op, verwijder de doelstellingen voor ten minste 15 minuten voor het serveren, rood, ten minste 30. Nogmaals, geen exacte wetenschap, maar in het algemeen op zoek zijn naar ongeveer 60 graden Fahrenheit in een rode, een beetje minder voor een witte, en nog steeds een beetje koud voor alles sprankelend. Sommigen beweren dat de nuances niet worden waargenomen in witte wijnen die te koud zijn, dat is waar.

2. Alle wijnen verbeteren met de leeftijd

In werkelijkheid, een zeer klein aantal van de wijnen de juiste structuur hebben om de veroudering  te ondersteunen. De meeste wijnen worden gemaakt met de bedoeling van het openen in een paar jaar. De kleine hoeveelheid wijn die voldoen aan de meeste van de pers zijn trofeeën die zijn gebouwd voor een langere veroudering, en de meeste mensen weten niet eens kopen deze wijn. Dus als je houdt van witte Zinfandel voor 10 jaar, omdat je denkt dat het beter wordt, wilt je misschien nu knippen jouw verliezen. (Kunt je zeggen Re-cadeau?)

1. Ruiken de kurk in een restaurant zal vertellen als de wijn is slecht

De kurk ruikt … goed, kurk, doen en niet een indicatie geven van de kwaliteit van de wijn. Het is de wijn die je wilt ruiken,kurk wordt alleen aangeboden voor een quick scan. Wat moet je op zoek naar toen de ober toont jou de kurk? Als je koopt een dure fles, het belangrijkste wat je wilt vermijden is fraude, en als je in een gerenommeerd restaurant, ze zullen kopen uit betrouwbare bronnen, maar nogmaals, dit is slechts een voorzorgsmaatregel. Ziet je de wijnmakerij naam, logo of informatie van andere merken in de kurk? Is de kurk beschadigd, aangetast, waardoor het lek een of andere manier? Als het een duurder fles is, het jaar gestempeld op de kurk oogst valt samen met wijn?

Door: TopTenz

Geef een reactie De 10 mythen van de Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *