10 redenen waarom bier goed is voor je gezondheid

Door gerben

 TAGS:undefinedHet is al langer bekend dat  vooral rode wijn veel voedingsstoffen bevat en goed is voor de gezondheid. Maar nu is er een concurrent, bier, dat zich uitroept tot de drank met verschillende voordelen voor het organisme in het algemeen. Wij geven je er 10.

  1. Goed voor het hart. Een groot aantal studies bevestigt dat het drinken van bier, zij het met mate, de kans op hart- en vaatziekten met 30% terugdringt.
  2. Tegen artritis. Studies met bier hebben bewezen dat vrouwen die met mate bier drinken 22% minder kans hebben op het ontwikkelen van reumatische artritis.
  3. Stimuleert de hersenen. Bier is goed voor de hersenen. Eén biertje per dag is goed voor het terugdringen van een aantal ziektes die te maken hebben met de hersenen en het geheugen.
  4. Rijk aan kalium. Bier is rijk aan kalium, wat een gunstig effect heeft op de urineproductie.
  5. Verlaagt de bloeddruk. Het drinken van een beetje bier met mate leidt op langere termijn tot een lagere bloeddruk.
  6. Vitamine B. Bier zit vol vitamine B. Goed voor meerdere zaken, zoals de aanmaak van nieuwe cellen.
  7. Goed voor de botten. Andere mineralen in bier, zoals magnesium of fosfor helpen ziektes te voorkomen die de botten aantasten.
  8. Antioxidanten. Bier bevat natuurlijke oxidanten en is daarom ook goed voor het vertragen van de veroudering van de huid.
  9. Geen dikmaker. Hoewel vaak anders wordt gedacht, is er geen relatie tussen de consumptie van bier en gewichtstoename. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van Londen onder bijna 2000 bierdrinkers.
  10. Hydraterend. Bier levert veel meer vocht aan het lichaam dan andere frisdranken. En het bevat bovendien veel minder suiker.

Dus nu weet je het, aan het bier (altijd met mate)! Vandaag raden wij je aan:

 TAGS:Anchor California Lager 355mlAnchor California Lager 355ml

Anchor California Lager 355ml

 

 

 TAGS:Sierra Nevada Pale Ale 350mlSierra Nevada Pale Ale 350ml

Sierra Nevada Pale Ale 350ml

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter