4 cocktails met weinig calorieën om je figuur te behouden

Wil je een paar kilo afvallen zonder het smakelijke drankje na het werk op te geven? Maak je geen zorgen, wij van Uvinum kennen dit probleem heel goed. Daarom presenteren we 4 cocktails met een laag caloriegehalte, zodat je de zaterdagavond kunt genieten met je vrienden en tegelijkertijd je figuur kunt behouden.

1. Spritzer – De Oostenrijkse nationale drank

De Spritzer, in Duitsland Weinschorle genaamd, is waarschijnlijk de meest populaire longdrink in Oostenrijk en wordt elk seizoen van het jaar genoten. Het is een drankje gemaakt van wijn vermengd met mineraalwater en versierd met een schijfje citroen. Voor deze populaire drank gebruikt men een nogal jonge witte wijn van de verschillende soorten Grüner Veltiner, Weissburgunder en Chardonnay en de verhouding van het mengsel van wijn en water moet 1:1 zijn. Deze verfrissende drank heeft slechts 58 calorieën/100 ml.

Deze SUV heeft ook een ander voordeel: u zult u uw kater van de volgende dag besparen vanwege het hoge watergehalte van de drank. Geniet van deze Oostenrijkse klassieker!

2. Vodka Soda – Eenvoudig en arm aan calorieën

Water + Vodka = Vodka Soda

Vanzelfsprekend is het niet zo eenvoudig! Deze cocktail moet ook goed worden gemengd. Vul eerst een glas met ijsblokjes en voeg de ingrediënten toe. Voor dit drankje met weinig calorieën heeft u 3 delen bruisend water en 1 deel wodka nodig . Versier het glas tenslotte met een zoete citroen. Deze cocktail heeft slechts 22 calorieën/100 ml.

Weet u niet welke wodka u moet gebruiken om deze cocktail te maken? In onze blog bieden we u een unieke selectie.

3. Martini – gemengd of geschud?

We kennen dit drankje allemaal van de beroemde James Bond-films, maar wist u dat deze cocktail tot de caloriearme alcoholische dranken behoort? Cocktail Martini is een klein drankje om te drinken als aperitief en wordt meestal bereid met Franse alsem en gin.
Een van de bekendste varianten van de Martini is de Dry Martini. Deze drank is gemaakt met London Dry Gin en de minste hoeveelheid vermouth mogelijk. In geen geval mogen we de olijf vergeten die het glas siert.

Een hoeveelheid die overeenkomt met 100 ml Martini Cocktail heeft slechts 140 calorieën! Nu weet u waarom James Bond zo’n perfect lichaam heeft.

4. Mojito – Groeten uit Cuba

In tegenstelling tot veel andere Cubaanse cocktails, is de mojito een caloriearm alternatief. Uitgevonden in Havana, deze cocktail bestaat uit vijf basisingrediënten : witte rum, suiker (traditioneel suikerriet sap), limoen sap, frisdrank en munt. Het belangrijkste productie-element is waarschijnlijk een mojito rum. De beste rums voor mojito zijn beschikbaar op Uvinum.

Het mineraalwater van deze Cubaanse drank maakt het een caloriearme cocktail. Het groene goud van Cuba heeft slechts 71 calorieën/100 ml.

Zoals u kunt zien, is er een unieke selectie cocktails met weinig calorieën. Dus niets meer staat het volgende feest in de weg. Veel plezier met het proberen en genieten van deze caloriearme cocktails. En onthoud, drink met mate!😉

Geef een reactie 4 cocktails met weinig calorieën om je figuur te behouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *