5 Science-fiction drankjes die werkelijk zouden moeten bestaan

 TAGS:undefined

 

Waarschijnlijk is iedereen wel eens nieuwsgierig geweest om het voedsel en de favoriete drankjes van de hoofdrolspelers uit onze favoriete science-fiction boeken, films of series te proeven. Een interesse die toeneemt als we gefascineerd maar met een lege maag mee worden gesleept in hun avonturen en we ons afvragen wat de smaak van het gerecht of de drank is die magen van onze helden verzadigt. Daarom hebben wij bij Uvinum een selectie gemaakt van vijf science-fiction drankjes die zouden moeten bestaan, al zou het alleen maar zijn om deze nieuwsgierigheid te bevredigen:

Bier van Boter:

De beste plek om van een heerlijke butterbeer te genieten is de alom bekende Drie Bezemstelen, een beroemde taverne in de magische dorp Hogsmeade waar Harry Potter en andere studenten van de Hogwarts toverschool meestal langs kwamen op hun vrije dag.

Milk of the Poppy:

Het gebruik van dit geneeskrachtige drankje strekt zich uit over de Zeven Koninkrijken. Dit pijnstillende verdovingsmiddel dat ook bekent staat als “poppy melk” helpt het lijden van de gewonden te verminderen in de veldslagen van Game of Thrones.

Slurm:

Het is de frisdrank van de 31e eeuw bij uitstek. Maar dit verslavende groene en slijmerige drankje gemaakt op de planeet Gusanulón herbergt een duister geheim: het wordt op natuurlijke wijze geproduceerd door de kolossale Wormkoningin. De smaak moet heerlijk zijn want in Futurama drinkt men zich een versuffing aan het drankje, ondanks dat ze de onaangename oorsprong ervan weten.

• Pangalactic Gargle Blaster:

De Hitchhiker’s Guide to the Galaxy beschouwt Pangalactic Gargle Blaster als “de beste alcoholische drank die er bestaat“; Maar er wordt waarschuwd voor de gevaren voor de gezondheid als je er te veel van drinkt: “Bij het drinken van deze zeer bijtende cocktail, is het alsof je hersenen verbrijzeld worden door een schijfje citroen gewikkeld in een grote goudstaaf”.

• Moloko Plus:

Als je de beste Moloko Plus in het gewelddadige Londen wilt proberen moet je langs gaan bij de Korova Milk Bar. Dit is de plek waar Alex zich verzamelde met zijn 3 Pete, Georgi en Dim voor het plegen van de gruwelijke misdaden. Zoals de hoofdpersoon van de Clockwork Orange uitlegt, “verscherpte deze combinatie van melk met psychotrope substanties de zintuigen en maakte ons klaar voor een nieuwe sessie van ultra-geweld”.

Heb jij nu ook vreselijk de neiging om een drankje uit je favoriete boek, film of serie te proberen?

 TAGS:Rushkinoff Vodka Caramel 1LRushkinoff Vodka Caramel 1L

Rushkinoff Vodka Caramel 1L

 

 

 TAGS:Ron Miel Guajiro 1LRon Miel Guajiro 1L

Ron Miel Guajiro 1L

Geef een reactie 5 Science-fiction drankjes die werkelijk zouden moeten bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *