De 5 tortillas de patatas die je zeker moet proeven als je naar Spanje reist

Door marigui

 TAGS:undefinedEr bestaat geen twijfel over dat tortilla de patatas een symbool is van de Spaanse keuken. Het gaat om een gerecht dat in iedere versie passies wekt: met ui of zonder ui, doorbakken of bijna rauw, eindeloze mogelijkheden voor elk wat wils. Het maakt niet uit welke stijl je voorkeur heeft, dit lekkere hapje is zeker altijd welkom als snack. Dat is de reden waarom wij een selectie van 5 tortillas de patata hebben gemaakt die je zeker moet proeven als je naar Spanje reist.

Sagartoki (Vitoria-Gasteiz):

Meer dan 5 nationale prijzen garanderen de kwaliteit van Senén Gonzalez, waaronder die van “Beste tortilla de patata van Spanje”. Gelukkig voor degenen die ver van Vitoria zijn, verkoopt men een diepvriesversie van deze tortilla via internet, een geweldige manier om van de unieke smaak te genieten met het gemak van thuis.

Bodega la Ardosa (Madrid):

Een klassieker. Voor veel Madrilenen is dit de beste tortilla de patatas van de hoofdstad. Evenwichtig, sappig en aanmerkelijk dik, de perfecte combinatie met het drinken van een koud biertje van de tap. Alsof dat nog niet genoeg is, is het mogelijk te kiezen tussen “met uien” of “zonder uien”.

Asador La Encina (Palencia):

Ciri Gonzáles, de eigenares van dit restaurant, werd uitgeroepen tot “beste kokkin van tortilla de patata van Spanjegedurende 3 opeenvolgende jaren. Een uitspraak gedaan door belangrijke chefs van grootte als Ferrá, Adriá, Arzak of Berasategui, die dit restaurant uit Palencia een must hebben gemaakt voor alle liefhebbers van tortillas. Een grootse traditionele smaak mogelijk gemaakt met lokale ingrediënten.

Asador el Tahiti (Logroño):

Deze tortilla wordt gekenmerkt door een grotere hoeveelheid aardappelen in vergelijking met de meer traditionele recepten. Een onorthodox recept maar met een uitstekend resultaat. Perfect om te combineren met een heerlijke wijn met D.O. La Rioja.

La Penela (A Coruña):

Zijn stijl voldoet aan de traditie van de Galicische keuken: knapperige aardappelen, bruin aan de buitenkant en smeuïg van binnen. Kortom: een genot. Het succes van deze tortilla de patata is zodanig, dat dit restaurant al meerdere filialen heeft geopend in Madrid.

En wat is er beter dan een stuk tortilla de patata met een goed glas wijn? We doen twee aanbevelingen die je zeker goed zullen bevallen:

 

 TAGS:Laya 2015Laya 2015

Laya 2015

 

 

 TAGS:Valcanto Syrah 2012Valcanto Syrah 2012

Valcanto Syrah 2012

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter