5 Valse mythen omtrent wodka

 TAGS:undefinedElk soort drank heeft zijn eigen mythen, en de wodka is hier geen uitzondering op. Wil je weten welke?

1. Wodka heeft altijd dezelfde smaak: in de ziel van iedere wodka vind je z´n herkomst terug en waar hij gedistilleerd is. Zo kennen wij bijvoorbeeld de wodka´s die afkomstig zijn uit Oost-Europa die veel sterker van smaak zijn in tegenstelling tot de veel mildere wodka´s vervaardigd in het Westen.

2. De mythe ¨hoe meer gedistilleerd hoe beter¨ is en blijft een fabeltje: als een wodka te sterk gedistilleerd is, loopt het volgens de experten de kans om al zijn smaak, aroma en de karakteristieke eigenschappen van zijn ingrediënten te verliezen.

3. De stelling ¨Wodka is gemaakt van aardappelen¨ is slechts een generalisatie: wodka kan gedistilleerd worden uit aardappelen, zoals bijvoorbeeld de Zweedse wodka, maar kan ook worden vervaardigd uit andere ingrediënten. In Frankrijk maakt men wodka op basis van druiven. Er bestaat zelfs een merk dat melk als basis gebruikt voor de produktie van wodka. In Rusland wordt de meeste wodka vervaardigd op basis van maïs, tarwe en andere granen.

4. Trek je niets aan van de theorie ¨Een coctail heeft geen goede wodka nodig¨: als je teveel drinkt, voel je de volgende dag een houten kop. Als je daarbij ook nog eens een goedkope en slecht gedistilleerde wodka genuttigd hebt, bederf je niet alleen een lekkere wodkacoctail maar hou je er ook een flinke kater aan over.

5. Een duurdere wodka betekent niet altijd betere kwaliteit: net als bij andere dranken, is de prijs niet noodzakelijk inherent aan kwaliteitsgarantie. Over smaak valt niet te twisten: iets wat de een lekker smaakt, wordt door de ander juist weer afgekeurd.

 

 TAGS:Nordés VodkaNordés Vodka

Nordés Vodka: is een wodka Nordés van Spaanse afkomst, die in Galicië Galicische Atlantische Spirits.

 

 

 TAGS:Smirnoff Gold 1LSmirnoff Gold 1L

Smirnoff Gold 1L: triple gedistilleerd met 10-maal houtskool gefilterd wodka en geïnspireerd door de Russische tsaren en hun passie voor goud. 

 

 

Geef een reactie 5 Valse mythen omtrent wodka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *