6 wijnmakerijen die een bezoek waard zijn in de buurt van Barcelona

Door marigui

De wijnsector van Catalonië groeit. Barcelona is de spil in het wijntoerisme, omdat veel toeristen die de stad bezoeken en er verblijven, meestal wijnroutes doen naar de wijngaarden in de buurt van Barcelona. We bekijken er enkele.

1. Agustí Torelló

Agustí Torelló ligt in Sant Sadurní d’Anoia, een van de belangrijkste enclaves van cava en wijn uit de hele wereld, en heeft wijnen uit de regio Penedès. De cava’s zijn het resultaat van de bereiding en productie door het persen van de inheemse druiven van het gebied, zoals de Xarel·lo of de Macabeo. U kunt de wijnkelders bezoeken, hun producten proeven en proeverijen doen.

2. Alella Vinícola Can Jonc

De DO Alella is sterk geworteld in de zone. Ze produceert, bewerkt en bottelt wijnen en cava’s van deze DO, die wijngaarden heeft op slechts 15 km van Barcelona. In dit gebied zijn vele moderne wijnkelders met superieure architectuur die niet alleen kwaliteit aan hun wijnen biedt, maar ook grote schoonheid aan hun bedrijf. Hier kunt u rondleidingen krijgen, activiteiten in de wijngaarden en de omgeving volgen, de wijnmakerij leren kennen, proeverijen doen en eten in de nabijgelegen restaurants.

3. Freixenet-wijnhuizen

Het is een van de meest traditionele wijngaarden ter wereld. Zijn geschiedenis is geworteld in de Penedès en markeert een voor en na in de geschiedenis van de wijnstok. Bezoekers genieten van een geweldige ervaring bij het bezoeken van Freixenet omdat men ontdekt hoe de cava wordt gemaakt, naast het proeven. Een bezoek om te onthouden.

4. Pinord-wijnhuizen

Het is een geluk om nabij Barcelona zo’n grote uitbreiding van wijnbouw te hebben. U kunt de meest populaire smaken genieten met een bezoek aan deze wijnhuizen omdat het traditie en moderniteit biedt. In Vilafranca del Penedès presenteert Bodegas Pinord 150 jaar traditie van wijn maken. In hun fabrieken produceren ze meer dan vijf miljoen flessen per jaar. De wijnen zijn krachtig en het heeft alle kunst en traditie van het Penedès-gebied.

5. Parés Baltà Wijnhuis

In Parcs del Penedès bevindt zich de Masia Can Baltà die mogelijk maakt dat u de wijngaarden van dit belangrijke wijngebied kunt ontdekken, naast dat u de aarde kunt zien en aanraken en de ecologische en biodynamische wijnen kunt proeven.

6. Can Calopa-L’Olivera Cooperativa

In het Collserola Park van Barcelona staat een landelijk wijnhuis dat bijna tegen de grote stad ligt. U geniet van het uitzicht als u door de wijngaard wandelt, evenals van het kunnen ontdekken van het proces van biologische wijnbouw.

 

 TAGS:Freixenet Ice

Freixenet Ice

Freixenet Ice is de nieuwe cava, ontworpen om te worden genoten in een bolglas met grote ijsblokjes

 TAGS:Freixenet Malvasía Dulce

Freixenet Malvasía Dulce

Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een mousserende die een beoordeling van 4,3 punten uit 5 verdient

Laat een bericht achter