8 ideeën om thuis de wijnflessen als kerstversiering te gebruiken

Door wibo

 TAGS:undefined

 

Wist je dat het hergebruiken van kurken en wijnflessen als kerstversiering best origineel kan zijn en het ook nog eens goed voor je portemonnee is? Daarom geven we je hier vast was inspirerende ideeën die erg decoratief zijn. Dus, denk eraan, gooi na het drinken van rode, witte of mousserende wijn niet de fles weg maar bewaar ze als originele kerstversiering!

1. Versiering voor de kerstboom in de vorm van een rendier gemaakt van wijnkurken: dit bijzondere idee kan je van pas komen als je een kerstboom naar je eigen stijl wilt versieren. Je hoeft alleen met een lijmpistool de vier kurken aan elkaar te bevestigen voor de poten en een extra kurk voor de kop waarbij je op je eigen wijze de neus en ogen kunt weergeven

2. Versiering van de kerstboom met een rinkelbelletje en een lus gemaakt van kurken: In een kerstboom is een rinkelbelletje erg op zijn plaats. Verenig het rinkelbelletje met de wijnkurk om je decoratie nog vreugdevoller te maken.

 TAGS:undefined

3. Versier je kerstboom met zelfgemaakte engelen van wijnkurken: om kerstengelen te maken heb je maar 1 kurk nodig en een kerststrik om op de achterkant van de kurk te bevestigen die als vleugels dienen.

4. Een klein kerstboompje van lege wijnflessen en kerstlichten: Als je eens wat anders in je huiskamer wilt dan een ouderwetse kerstboom dan kan je ook eens proberen om de lege wijnflessen in de vorm een boom op te stapelen en de kerstlichten niet buitenom maar in de flessen te laten branden.

5. Mini-Kerstboom versierd met wijnkurken: Je kan als basis een stuk hout neerleggen en van daaruit de platliggende bijeengebonden kurken een piramideachtige vorm geven. Je kan met een kerststrik wat haar tussen de kurken door laten steken zodat het net lijkt of het dennenaalden zijn.

6. De fles versieren: Een gemakkelijke en decoratieve oplossing is om een kerstmuts met een belletje aan de punt over de wijnfles te plaatsen. Je kan aan de onderkant een stukje stof bevestigen om ee n kostuum met knopen na te bootsen.

7. Versierde wijnflessen die dienst doen als kandelaar voor kaarsen: Een kandelaar verspreidt warm licht wat je decoratie ten goede komt. Als deze ook nog eens versierd is met sfeervolle kerststrikken geeft dit een extra dimentie aan je oudejaarsdiner.

 TAGS:undefined

8. Hergebruikte wijnflessen met glitter: Niet alle versieringen van flessen voor de kerst hoeven voor de avond te dienen. Als je een fles met glitter versiert kan je hem gebruiken als vaas wanneer je maar wilt.

En jij? Heb je misschien nog een ander idee?

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Aviva GoldAviva Gold

Aviva Gold

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter