De 8 slechtste combinaties ter wereld

Door marigui

  TAGS:undefined

Er bestaan combinaties van wijn met eten die je tot iedere prijs moet vermijden omdat ze zich zo slecht verdragen als (sommige) katten en honden. Soms heeft het de voorkeur te leren dat je niet meer moet doen dan te leren wat je moet doen op het moment van het samenstellen van jouw gerechten. In sommige gevallen kan een verkeerde combinatie een kater of maagzuur veroorzaken, en in andere gevallende de smaak van jouw gerechten totaal vernietigen.

  1. Met champagne zou je nooit… Een van de slechtste combinaties met droge champagne is die met zoete taart die geserveerd wordt bij bruiloften, daar het  in strijd is met het zoete van de taart en jouw smaakpapillen omzetten in een slagveld. Een andere combinatie die je moet vermijden is vintage champagne en curry.
  2. Cabernet Sauvignon is niet bevriend met… In het geval van een cabernet wijn die opvalt door zijn tannine karakter is het beter de combinatie met ijs te vermijden: de wijn zal bitter smaken en het ijs buitengewoon zoet. Een andere onaangename combinatie is die van Cabernet Sauvignon met oesters, want de textuur van de oesters zullen zandachtig aanvoelen en de smaak metaalachtig. Een laatste niet aan te raden combinatie is die van een filetlapje tong met cabernet, zijn fijne smaak zou verloren gaan in de wijn.
  3. Vermijd tot elke prijs Pinot Noir te nemen met… Als je van kip met dragon azijnsaus wilt genieten, vermijd dan het te combineren met Pinot Noir, je zult de fles verliezen. De kruidenazijn, net als ieder ander zuur gerecht, dempt de fruitigheid van deze wijn.
  4. Als je van Sauvignon Blanc houdt…. Kaviaar is een van de etenswaren die je ver  van jouw Sauvignon Blanc moet houden, want het zal alle kenmerken verliezen. Een ander voedingsmiddel is blauwe kaas, door zijn sterke smaak zal het op jouw smaakpapillen strijden met de wijn.
  5. Chardonnay haat…. Het is mogelijk dat je de combinatie van ijs en Chardonnay interessant lijkt, maar het is een onfeilbaar recept voor (het krijgen van) een kater. Het is ook aan te bevelen om afstand te nemen van makreel, door zijn olieachtige smaak zou het de smaak van de wijn op je papillen compleet veranderen, net als bij rauwe oesters aangezien ze hun fijne smaak zouden verliezen. Als laatste, Chardonnay zal beter op een lijn zitten met pittige voedingsmiddelen zoals chorizo.
  6. Zet de Chianti wijn ver weg van gerechten als…. Chianti is niet de beste wijn om met tonijnsalade of gelijksoortige gerechten samen te gaan, omdat deze laatste ervoor zal zorgen dat de wijn een metaalachtige smaak geeft op de smaakpapillen.
  7. Verpest een Merlot wijn niet met…. Als je van artisjokken houdt, spruitjes, groene boontjes en andijvie, vermijd ze te combineren met rode wijn gebaseerd op Merlot. In het algemeen, is deze soort gerechten meer in harmonie met witte wijnen.
  8. Gooi geen fles Borgoña overboord….. Borgoña en lasagne is een van die combinaties die je het zuur kunnen berokkenen. Kaas, de tomatensaus en dit soort wijn zijn een krachtige combinatie voor jouw maag.

En weet je, er zijn wijnen en gerechten die zich zo slecht verdragen als een kat en een hond.

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter