8 voordelen van rode wijn voor de gezondheid

Door Alberto Martínez

 TAGS:Wijn is een van de oudste alcoholische dranken op de planeet. De geschiedenis omspant duizenden jaren, en terwijl zwaar drinken van alcoholische drank veroorzaakt veel gezondheid gerelateerde problemen in plaats van het verstrekken van uitkeringen, de huidige onderzoek suggereert dat een glas rode wijn per dag kan zorgen voor meer dan wat ontspanning.

  • Het verminderen van het risico van overlijden voor vrijwel alle oorzaken: Europese onderzoekers suggereren dat matige dagelijkse consumptie van rode wijn (22 tot 32 g alcohol) een beschermend effect op mortaliteit door alle oorzaken heeft. Volgens studies uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk,Finland en Denemarken, matige consumptie van wijn is voordeliger dan bier of andere sterke drank.
  • Roken: Roken schaadt veel natuurlijke vermogen om bloedvaten of vasodilatatie ontspannen. Rode wijn, met of zonder alcohol, vermindert de schadelijke effecten van de consumptie van tabak in het endotheel – laag van cellen die een wrijving verminderen coating lymfevaten, bloedvaten en het hart te geven.
  • Hart-en vaatziekten: Een van de meest bekende en bestudeerde voordelen van rode wijn is zijn hart beschermend effect. Regelmatige, matige consumptie van rode wijn kan een preventief tegen hart-en vaatziekten. Wetenschappers geloven dat rode wijn de kans op hart-en vaatziekten door het verminderen van de productie van low density lipoproteïne (LDL) en afvoer van high density lipoproteïne (HDL) vermindert.
  • Bloedstolsels: Rode wijn produceert een anticoagulans, of antitrombotische. Sporadische of matige verbruikers van wijn met lagere niveaus van fibrinogeen eiwit dat bevordert de bloedstolling.
  • Atherosclerose: Rode wijn kan de initiatie en progressie van atherosclerose (aderverkalking) te voorkomen. Atherosclerose begint wanneer bloedvaten beginnen hun vermogen om te ontspannen verliezen. Alcohol en polyfenolen in rode wijn lijken gunstig gezonde bloedvaten handhaven door bevorderen van de vorming van stikstofoxide (NO), chemische en relaxing factor die een belangrijke rol speelt in het reguleren van vasculaire tonus .
  • Hypertensie: Overmatig gebruik van alcohol wordt over het algemeen beschouwd als een risicofactor voor hypertensie. Er is enig bewijs van de gunstige effecten van rode wijn op de bloeddruk. Twee glazen rode wijn (250 ml), samen met voedsel, lage bloeddruk na de maaltijd bij mensen met hypertensie.
  • Nierstenen: Rode wijn inname vermindert het risico van niersteenvorming.
  • De ziekte van Alzheimer: een matige wijnconsumptie correleert met een verminderd risico op de ziekte van Alzheimer. De onderzoekers vonden dat resveratrol, een rode wijn polyfenolen, neuroprotectieve effecten produceert.

Dus terwijl mijn conclusie bevat geen algemene verklaring vertelt ons alles wat om wijn te drinken elke dag, kan de moeite waard een keer te proberen als uw situatie past als risico voor een van de bovenstaande. Alles om wijn te kopen! 😉

Door: DumbLittleMan

Tambien te puede interesar

1 Berichten

Forelsk deg eller drikk vin og, vær glad! - Uvinums blog juli 25, 2018 - 2:12 pm

[…] ved vi at et glass vin ikke skader noegn, så da har vi igjen en anbefaling som er sikker på at hjelpe deg at have en god […]

Antwoord

Laat een bericht achter