9 Tequils en agavebranewijnen die je niet mag missen

Door Cèlia Rodríguez

Of je nou behoort tot de fans van de neutrale smaak van tequila of die van de aromatische eigenschappen van mezcal, dit zijn de beste van beide groepen, perfect voor een moment van ontspanning.

 

 TAGS:Tequila Patrón SilverTequila Patrón Silver

De favoriet van Hollywoodacteurs, beschikbaar in de versies Xo Café, Silver, Reposado en El Gran Patrón. Zeer geschikt voor een speciale dag of als cadeau. Tequila Patrón Silver is een tequila ultra premium blanco. Elke fles is handgemaakt en genummerd. Fris en zoet.

 

 

 TAGS:Tequila Herradura SilverTequila Herradura Silver

Deze gerijpte tequila is fris met een intense smaak, ideaal om van te genieten na een uitgebreide lunch. Niet zo makkelijk te bemachtigen, maar neem hem vooral mee naar huis als je hem tegenkomt. Deze tequila wordt soms gedronken met wat mineraalwater.

 

 

 TAGS:Tequila Reserva 1800 AñejoTequila Reserva 1800 Añejo

Ideaal voor liefhebbers van een robuuste malt whisky of een gerijpte rum. Pioniers in het maken van een dranklijn van 100% agave voor de export. De 1800 in de naam is het jaar waarin voor het eerst eikenhouten vaten werden gebruikt voor het rijpen van drank. Stokerij 1800 Tequila maakt de Tequila Reserva 1800 Añejo. Een rijpe tequila uit Mexico met 38% alcohol.

 

 

 TAGS:Jose Cuervo Especial ReposadoJose Cuervo Especial Reposado

Deze tequila uit Jalizco wordt gemaakt met 100% blauwe agave en daardoor als puur beschouwd. Eén van de meest verkochte tequila’s ter wereld, kleurloos, met een intens aroma en een aanhoudende plantachtige smaak. De maker raadt je aan deze tequila koud te drinken met of zonder ijs. Jose Cuervo International is de maker van deze Jose Cuervo Especial Reposado, een Reposado tequila uit Mexico met een alcoholpercentage van 38%.

 

 

 TAGS:Mezcal Gusano RojoMezcal Gusano Rojo

Eén van de populairste mezcales, gemaakt in Oaxaca met 100% espadín agave. Amberkleurig met de bijbehorende worm, een intens aroma en rookachtige en aardse smaken. Gusano Rojo maakt de Mezcal Gusano Rojo, een originele Mexicaanse mezcal met 38% alcohol.

 

 

 TAGS:Mezcal Beneva Con GusanoMezcal Beneva Con Gusano

Deze gerijpte mezcal wordt gemaakt in Oaxaca en heeft een herkomstaanduiding. Amberkleurig, met rookachtige smaken en de bijbehorende mezcalworm. Benevá is het bedrijf dat deze drank sinds 15 jaar maakt en 90% wordt geëxporteerd naar Europa en Azië. Mezcal Benevá maakt deze mezcal met worm, een Mexicaanse mezcal met 38% alcohol.

 

 

 TAGS:Tequila El Jimador BlancoTequila El Jimador Blanco

Deze tequila is fris in de mond, kleurloos en wordt vaak gedronken voor een koud biertje. El Jimador maakt deze El Jimador Tequila Blanca, een tequila gemaakt in Mexico.

 

 

 TAGS:Sauza Tres Generaciones PlataSauza Tres Generaciones Plata

Deze kleurloze of witte tequila wordt gemaakt zonder hout, glinstert en is ongerijpt. Ideaal voor een cocktail. Sauza Tequila is de producent van Sauza Tres Generaciones Plata, een Mexicaanse tequila met 40% alcohol.

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter