Absint, de Groene toverheeks

Door olivierpinneau

 TAGS:De Absint is een mythische, aangebeden, in het slijk gehaald drankje, en tenslotte verboden, verborgen in een sluier van mysterie alleen beschikbaar voor de kenners.

Velen associëren de absint aan de Pastis en aan de Ricard, maar in werkelijkheid gaat het om een andere drankje, waarvan vandaag de dag vertellen we u de herkomst en de motieven van de legende:

De Absint werd ontdekt in de late XVIII eeuw, en werd toegeschreven medicinale werking. De Absint is uit kruiden gedestilleerd, waaronder deze die een speciaal stof als de alsem hebben, anijs en venkel, maar worden gewoonlijk gecombineerd in het recept andere planten zoals koriander, jeneverbes en zoethout.

De Absint is benaamd als de groene toverheeks, omdat het wordt beschouwd als een hallucinogene drankje, met de mogelijkheid om kunstenaars te inspireren. Dus werd het bekend als ‘De groene Muse “of” De Groene toverheeks “. Eigenlijk kan de kleur worden kristallijn, zoals andere distillaten. Het wordt groen als tot het destillaat wordt toegevoegd chlorofyl van de plant zelf, en in het algemeen wordt verkocht met welke een kleur met de toevoeging van kleurstoffen (met inbegrip van zijn eigen groene).

Zoals de meeste van deze planten zijn mediterrane klimaat struiken, zijn de beste Absint distilleerderijen zijn gevestigd in de Valencia gemeente, Catalonië en de Balearen, en ook op het gebied van Marseille, Frankrijk.

Tijdens jaren wordt het gebruik van Absint was slechts geneesmiddelen, en werd aangeboden aan de Franse troepen als een koortswerend. Toen de troepen kwamen van het front terug, consumerden Absint, die begon in de bars af te geven. En hier begon de zwarte legende.

De alsem wordt gedistilleerd om de Absint te krijgen, is een giftige struik. Het heeft een stof genaamd thujon die een effect vergelijkbaar is met THC van marihuana, en als het verbruikt wordt in enorme hoeveelheden wordt gezegd dat het hallucinogene heeft.

Bovendien, het langdurig gebruik van absenta in de tijd, zoals marihuana, veroorzakt crisis, angst en depressie. Tot dit moet toegevoegd worden dat het hoge alcoholgehalte die de Absint bereiken kan (maximaal 82 º na destillatie, maar wordt meestal gesneden met water in het geval van meer traditionele Absintes, blijven maar 40 °), waardoor het resulteert tot een zeer gevaarlijke drankje, of ze niet met veel mate geconsumeerd wordt.

In de late XIX waren effecten van Absint al in heel Europa bekend, en was vooral populair in Parijs in het Boheemse omgevingen. Er wordt gezegd dat wanneer Van Gogh zijn oor sneed dat hij onder de invloed van deze drankje deed. De grote Franse impressionistische schilders (Monet, Manet, Degas en Toulouse-Lautrec) waren regelmatige gebruikers, en een aantal van zijn werken worden gezegd geïnspireerd te zijn onder de hallucinogene effecten van Absint.

Tijdens zijn verblijf in Parijs, ontmoette Picasso Absint, die ervan bewonderaar was. Het was de meest geconsumeerde en belangrijk drankje tijdens de vroege jaren van de XX eeuw, en waren trouw aan haar andere grote kunstenaars zoals Hemingway, Rimbaud en Baudelaire.

Maar tijdens deze jaren was er een enorme toename van zelfmoorden, vooral onder mensen van de bohemien leven, gedreven door een groeiende existentiële crisis in het interbellum. De bruggen van Montparnasse waren de favoriete plekken voor zelfmoord, en de mensen sprangden in de leegte en het einde makten.

De autoriteiten proberden een verklaring te vinden, snel wordt Absint beschuldigd. Deze drankje was bekend omdat ze uiteindelijk, depressie, hallucinaties veroorzakten, dus werd het de officiële oorzaak van de zelfmoorden. Het werd verboden in Frankrijk. Snel werd het verbod uitgebreid tot de meeste Europese landen, met uitzondering van Spanje en Portugal, waar het verbruik was niet groot.

Door niet in Spanje verbannen werden gecreëerd distilleerderijen die het traditionele recept verzamelden, en vandaag zijn de producenten van hogere kwaliteit Absinten op de markt. In Frankrijk echter, de traditionele merken als Pernod Ricard snel naar substituten zoals pastis producerden, destillaten van kruiden tot 60 °, maar zonder de opname van alsem.

Met het verstrijken van tijd was het verbod opgeheven in het grootste deel van Europa en een grote deel van de Verenigde Staten, en is nu bekend dat de bijwerkingen meer worden geassocieerd met de hoge mate van alcohol alsem, en met bepaalde vervalsingen die uitgevoerd werden op het moment om de vraag te houden.

Toch dus, en altijd met de nodige voorzichtigheden, raden we u de Absint te proeven, voor zijn smaak en in de eerste om de drankje te kennen die zo veel de kunsten inspireerde. Over de Absint zei Oscar Wilde: “Na het eerste glas, zie u de dingen zoals u zou willen dat ze zijn, na de tweede, zie u dingen die er niet zijn, ten slotten ziet u de dingen zoals ze werkelijk zijn, en dat is.. de meest verschrikkelijke ding dat kan gebeuren. “

Als u wilt Absint proeven, raden we u een aantal van de klassiekers, die meer getrouw beeld geven van het originele recept:

 TAGS:Absint Collector Mari MayansAbsint Collector Mari Mayans

Absint Collector Mari Mayans: Mari Mayans is een van de distilleerderijen die meer maakt om het beeld van de Absint te vernieuwen. Zijn nieuwe verpakking, driehoekig, en het heldergroen van zijn Absint, zal meegaan met, zijn smaak en ruiken aan geurige kruiden en anijs. Uitstekend.

 

 

 TAGS:Absint Hapsburg Gold Label 50clAbsint Hapsburg Gold Label 50cl

Absint Hapsburg Gold Label 50cl: De sterkste Absint op de markt. Met bijna 90º van Alcoholgehalte, heeft ze een cyaan kleur, veel helder, en een smaak die herinneert, hoeweel de anijsen, aan gerosteerd honing. Krachtig.

 

 

 TAGS:Absint la Fée NvAbsint la Fée Nv

Absint la Fée Nv: Een andere klassieke merk met een moderne vleugje. In deze Absint fruitige smaken, groene appel en peer kunnen worden opgemerkt. De meest verfrissende.

 

De Absint was het onderwerp van discussie en controverse bijna vanaf het begin. Wat denkt u van Absint? Hebt u het al geproefd? Denkt u dat zijn reputatie juist is om als een manier de kunstenaars te inspireren?

Laat een bericht achter