Atletiek en wijn, gaat dat samen?

Door gerben

 TAGS:undefinedSport en wijn met mate zijn geen vijanden en gaan prima samen. Sterker nog, talloze studies hebben aangetoond dat wijn voordelen biedt voor het organisme in het algemeen.

Logisch dat atleten vraagtekens zetten bij het drinken van wijn. Ze verbruiken veel energie en letten op hun eten en drinken om hun prestaties niet te benadelen. Zeker is dat matig wijn drinken niet alleen mogelijk is, maar ook voordelen biedt voor atleten en andere sporters.

Let wel, artsen en diëtisten raden het drinken van wijn vlak voor een wedstrijd af. En dat wordt gesteund door een onderzoek van de krant Sport Medicine dat stelt dat het drinken van wijn voor het beoefenen van atletiek niet alleen leidt tot meer blessureleed maar ook tot snellere uitdroging.

Voordelen van wijn

Anderzijds zijn er de voordelen van wijn waaronder die voor het cardiovasculaire systeem. En die voordelen zijn vooral interessant voor regelmatige sporters. Bovendien helpt wijn het slechte cholesterol te verlagen en het goede te verhogen. Andere voordelen van matige wijnconsumptie in combinatie met sport zijn de ontspanning van de spieren in bloedvaten, het verlagen van de bloeddruk en de preventie van osteopororis…

Het is bekend dat rode wijn flavonoïdes bevat, anti-oxidanten die het risico op hartfalen verkleinen. Amerikaanse artsen hebben bevestigd dat ‘een glas wijn bij het avondeten voor een wedstrijd helemaal geen probleem is’.

Diëtisten wijzen erop dat elke persoon alcohol op een verschillende manier verwerkt, en dat de hoeveelheid daarbij niet doorslaggevend is. Sommige sporters beperken de alcoholconsumptie tot één of twee glazen per dag en drinken daarnaast veel water om het vochtverlies te compenseren, en dan altijd de dag voor een wedstrijd.

 

 TAGS:Johann Heinrich Blaufränkisch 2013Johann Heinrich Blaufränkisch 2013

Johann Heinrich Blaufränkisch 2013

 

 

 TAGS:Pruno 2012Pruno 2012

Pruno 2012

 

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter