Be happy! Word verliefd of drink wijn!

 TAGS:undefinedHet drinken van alcohol geeft een gevoel dat vergelijkbaar is met verliefdheid. En dat verzinnen wij niet, maar blijkt uit een studie van de Universiteit van Birmingham in neurowetenschap. Uit de studie blijkt dat het gedrag van een beschonken persoon gelijk is aan dat van een verliefde persoon. En dat dankzij een oxytocine die ook wel ‘liefdeshormoon’ wordt genoemd.

Oxytocine is een chemische stof in de hersenen die van belang is bij verschillende mentale en fysieke handelingen. Deze stof is bepalend voor sociale interactie en de reacties van geliefden.

De onderzoekers van deze internationale studie kwamen tot de conclusie dat een chemische toename die zich voordoet bij het gedrag dat wordt geassocieerd met altruïsme, vrijgevigheid en empathie ons meer vertrouwen in anderen geeft doordat sociale remmingen als angst, ongemakkelijkheid en stress verdwijnen.

Op deze manier kan een dosis alcohol of oxytocine van invloed zijn op hoe we omgaan met anderen door het verbeteren van de waarneming van vertrouwen. Maar de onderzoekers waarschuwen voor automedicatie, hetzij met hormonen, hetzij door het snel drinken van alcohol, om het zelfvertrouwen te laten toenemen.

Hoewel de gelijkenissen zijn vastgesteld, geloven de onderzoekers niet dat oxytocine kan worden gebruikt als alternatief voor alcohol bij sociale interactie. Maar het is zeker een fascinerend stofje dat, los van mogelijke sentimentele voordelen, mogelijk kan worden ingezet bij de behandeling van psychologische of psychiatrische stoornissen.

Het onderzoek laat zien hoe het gedrag van mensen verandert, en dat kan voordelen opleveren voor mensen met psychologische problemen. De onderzoekers hopen dat deze universitaire studie nieuw licht zal werpen op menselijk gedrag en tot nieuwe inzichten zal leiden bij de behandeling van bepaalde problemen.

Hoe het ook zij, een glas wijn doet niemand kwaad, en daarom bevelen wij een aantal wijnen aan waar je zeker vrolijk van wordt.

 TAGS:Blau 2011Blau 2011

Blau 2011

 

 

 TAGS:Hécula Magnum 2012Hécula Magnum 2012

Hécula Magnum 2012

 

 

Geef een reactie Be happy! Word verliefd of drink wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *