De beste ideeën voor cocktails met rum

Door marigui

 TAGS:undefined

Met goed weer heeft men steeds meer zin in verfrissende cocktails die vooral lekker zijn wanneer de koelte van de avond invalt. En in rum vinden we onze perfecte bondgenoot. In het volgende overzicht zal je zowel enkele ideeën over cocktails als andere verassingen over rum ontdekken die je zeker zullen helpen met het bereiden van de beste cocktails met rum, verder dan de bekende mojito.

Ideeën voor cocktails met rum

De beste rum voor een mojito

De mojito is één van de populairste cocktails, en zonder twijfel de bekendste gemaakt met rum.  Echter, zelfs cocktail-experts zijn het niet eens over de ingrediënten: limoen of citroen, witte of bruine suiker, munt of groene munt, koolzuurhoudend water of tonic,…….

Cocktails met rum

Er is verder meer te beleven dan de mojito. In dit artikel kun je verschillende coctails met rum ontdekken die je lekker zullen smaken en die ideaal zijn voor wanneer het goede weer arriveert.

Mai Tai, de favoriet van cocktails met rum

Opnieuw met goedvinden van de mojito, wordt Mai Tai beschouwd als de meest populaire mix bereid met rum. Het is een cocktail met een hoog alcoholgehalte dat ook curaçao en limoensap bevat. Het is uitgevonden in de Verenigde Staten; maar het is echter nauw verbonden met de Tiki of Polynesische cultuur door zijn exotische smaak en verfrissende verschijning.

3 cocktails met rum om lekker op te warmen

Cocktails met rum kunnen ook een goede keuze zijn voor in de winter. Bang voor de kou? Helemaal niet! Met de rum-cocktails die wij vandaag aanbieden, zal je het snel warm krijgen.  En daarbij: ze zijn heerlijk.

5 cocktails met rum om thuis te bereiden

Rum is een veelzijdige drank waarmee je thuis verschillende soorten cocktails kunt maken die ideaal zijn om tijdens een weekend samen te delen terwijl je een aangenaam gesprek hebt. Nu laten wij je een aantal mogelijkheden zien met witte en donkere rum.

Hoe en met wat rum te drinken

Er bestaan vele mythen over hoe en met wat een goede rum te drinken, sommigen volharden er in dat je rum puur moet drinken, anderen on the rocks (met ijs) en weer anderen vinden het onbegrijpelijk als het niet in een cocktail zit.

De fascinerende wereld van soorten rum 

Rum is tegenwoordig een geweldige drank met een uitgebreide traditie en aanzien, er zijn ontelbare merken, labels en soorten rum op de wereldmarkt. Met al deze verscheidenheid kan men verschillende soorten kwaliteit en aangepaste varianten verwachten naar de smaak van iedere locatie. 

Witte of goudkleurige rum?

Er bestaan 2 grote soorten rum: de goudkleurige en de witte. In dit artikel zal je de grote verschillen tussen beide vinden en de karakteristieken die ze bezitten.

Hoe kies je rum om cadeau te geven?

Als je twijfelt over welke rum cadeau te geven, dan kan dit artikel je uitkomst bieden.

 

 

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter