De beste wijnen uit Europa

Door olivierpinneau

 -

Ik ben in Italië. Er wordt mij gevraagd een wijn voor een cadeau te brengen. Welke wijn zal ik kiezen? En in Duitsland? De wijn die mij aanbevelen hierbij zullen ze hem thuis herkennen? Zullen we u enige sluitels om een goede wijn in Europa te kiezen.

Frankrijk

De grotste wijn onder de franse wijnen is de Champagne. Het is moeilijk te verlaten de borgougnewitte of rode, of de Bordeaux of ook die met veel historie hebben, deze uit de Rhone (Rhône). In feit, veel onder hen duurder zijn dan een vlees van deze geniale mousserende wijn.

Maar ongetwijfeld het universale geven van de franse wijn is de Champagne. Hoeweel Dom Perignon, zal zeggen dat hij heeft hem werkelijk geinventeerd, zijn tijd verbracht om de belletjes de elimineren van de tweede vergisting. Geluk dat hij erin niet slaagde, en kunnen we ervan genieten.

Maar om hem te refineren hebben we nodig de franse post-Perignon. Het Champagne wijnbouw (wijnstook) en het wijnproduceren, zoveel verlangt een kennis compexiteit en een kunstelijke aanmaak die we met geen andere franse wijn vergelijken kunnen.

In tegenstelling, Frankrijk gaf deze art tot het wereld, de champenoise méthode (methode uit Champagne), zonder deze de wijn zou nooit ons leren lachen.

Italië

Italië is veel meer verschillend dan Frankrijk, zo wel als de druiven als de wijnen. Een wijn uit Italië kiezen kan echt moeilijker zijn, maar zullen we tot el Barolo gaan.

De toscanen vechten met kracht hun Sangiovese druif (een werkelijk rivaal voor de nebbiole druif). Echter, de nebbiole druif tot een Barolo wijn getransformeerd smaakt rijker, met meer mogelijkheid om het onthouden en zal zich wonderlijk transformeren.

Ten slotte, biedt aan meer plezier en beloofd meer dan de Sangiovese.

Nochtans, in de Barolo, de Nebbiole maakt wat een druif moet maken, met veel meer zoetheid dan de Sangiovese: geeft het plaats waarbij hij is geproduceerd.

Spaanje

In dit geval zijn we van plan een wijn alse een cadeau uit onze land tot een buitenlandse vriend. Wat zouden we brengen?

De derde van de 3 grotste wijn produceren in Europa (en de derde produceren en de grootste ter wereld), Spaanje stelt een problem voor de ?kiezer?. Maar niemand zei dat het gemakkelijk was, nee?

Al door de middelen van de geleden eeuwen in de “graad” van de wijn ter wereld, geen land konde verder in zijn recuperatie als Spaanje decanteren. Niet alleen heeft het zijn Spaanse wijn verbeterd in de traditionele regio?s als Penedés of Rioja, en ieder keer worden de wijnen gefeliciteerd bij de onbekende regio?s als Priorat of Ribera del Duero, met een proportioneel toenemen in het vragen en het prijs.

Nu, of we in rekenschap de waarde ?zeker kopen? houden voor een buitenlanse klant, ons kopen zal blijven staan Rioja.

Rioja laat uw neus storen voor deze die de neus en mond zijn niet dezelfde plaats. Zo veel eerlijke geuren en de smaak blijft Waarom moet ik het glas afweren om ervan apart te genieten?

Echter, La Rioja blijft staan een waarde voor de comsument en rode wijn van reserva en combineert met een grote variëteit van voedsel.

Duitsland

De beste Duitse witte wijn is de riesling. En, aan de beste, de beste witte wijn ter wereld is de Duitse Riesling.

Wat verschilt in de duitse riesling is een fantastiche evenwicht en een brutale bitterheid gecombineert met de kracht van de aroma?s en fruitige smaken. Geen andere druif kan zo doen, nog zoet nog droog.

Weet u dat gedurende de eeuwen en eerste van de XX, de duitse riesling was meer gewaardeerd en duurder dan de rode wijnen uit Bordeaux (vooral omdat we hen gedurende tien jaar onthouden konden)?

Dus, ongetwijfeld, een duitse witte wijn uit riesling druif staat voor een meer dan succesvolle aankoop.

Oostenrijk

De witte wijn van Grüner Veltliner druif rechtvaardigt de roem va Oostenrijk. Ook hielp redden het land reputatie na een vervalsing schandaal van de wijn gedurende de decennium van de 80s.

Daarvoor, en Austria, misbruiktde hoge opbrengstenin de wijngaarden in dewijnmakerijlaag.
Om dit te verhelpen, Oostenrijk een reglementdie aanzienlijkde kwaliteit van zijnwijnentoegenomen en los wijnmakers decanteerden zich tot de productie van de wijnen die droger zijn. Deze van  Grüner Veltliner zijn de beste van hen.

Griekenland

Hier zijn wein de oude wereldvan het wijn maken. Ondanksons beeldvan de Griekse rode wijnen (Zoals”wijndonkere zee” van Homerusen alles wat), de beste wijnin de Griekenland Griekenlandis wit, en witAssyrtikodruiven.

Moderne methodenbelemmerende inheemseAssyrtikoneiging totroesten.Wanneergoed gedaan(en nergens is beter dan Santorini), Er zijn maar weinigmeerindringendwitte wijnenlekkereten en vriendelijkeelders.

Met uitzondering vanDuitsland.

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter