Bier zou kunnen helpen bij het voorkomen van borstkanker

Door marigui

 TAGS:undefined

Hop, een van de belangrijkste ingrediënten van bier, zou effectief kunnen bijdragen aan het voorkomen van borstkanker. Dit  blijkt uit een studie gerealiseerd door experts van de Universiteit van Illinois in Chicago (VS), waarover een britse publicatie onlangs opzien baarde in de Daily & Sunday Express.

Hop is een bloem die verantwoordelijk is voor de bittere, kruidige zure smaak van bier, dat al beoordeeld is in onderzoeken die het betrekt bij de hormoonniveaus van zowel mannen als vrouwen, maar blijkbaar toont de nieuwe studie aan, dat het chemische verbindingen zou kunnen activeren die de ontwikkeling verhinderen van tumoren.

Wetenschappers hebben hopextract op twee verschillende manieren toegepast bij cellen van de borst om het effect te zien op de stofwisseling van het oestrogeen van de cellen, omdat reeds bekend is dat een tragere stofwisseling het risico op borstkanker verhoogt.

De geleerden vonden een bestanddeel van hop, 6-prenylnarigenin (6-PN) genoemd, dat de vastgestelde waarde van de stofwisseling van het oestrogeen vergroot, dus verdere onderzoeken zouden de doeltreffendheid van deze samenstelling tegen kanker kunnen aantonen.

De verbinding 6-PN is een krachtige fyto-oestrogeen dat bij inname de activiteit van de hormonen voedt. In feite kunnen vrouwen die met deze plant werken uiteindelijk verstoringen in hun menstruele cycli krijgen, en het is getest als behandeling voor postmenopauzale vrouwen met opvliegers, nachtelijk zweten en slapeloosheid.

Het onderzoeksteam zou ook een gelijksoortige verbinding hebben gevonden, 8-prenylnarigenin  (8-PN), zichtbaar minder effectief, maar het zou ook onderwerp van volgende onderzoeken moeten zijn.

 

 

 

 TAGS:OrvalOrval

Orval

 

 

 TAGS:Alhambra Reserva 1925Alhambra Reserva 1925

Alhambra Reserva 1925

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter