Cabernet Sauvignon, de koningin van rode druiven

Door olivierpinneau

 - Cabernet Sauvignon, geen twijfel dat de wijngaard is de meest belangrijk in de wereld van de wijn! De Cabernet Sauvignon druif is afkomstig uit de streek van Bordeaux – Frankrijk.

De roem die hem transcendeert is door zijn excellentie,en als de wijngaarden goed onderhouden zijn, de wijnen duren over het algemeen vele jaren, zelfs decennia. Vandaag genereert een van de grootste produceren van rode wijnen over de hele wereld. De Cabernet Sauvignon druif is ook bekend als Petit Caberneto Petit Vidure.

Wanneer de Cabernet Sauvignon jong is misschien is hij niet zo gewaardeerd om zijn grote hoeveelheid van alcohol en tannines,voor enige zeer “zwaar”. Maar zoals het spreekwoord zegt, de jaren verbeteren de wijn, en hoe meer rust in de fles, meer zal in waarde stijgen.

Een Cabernet Sauvignon kennen

Met het oog op de Cabernet Sauvignon wijnen intense kleuren hebben, variërend van robijnrood range – zou kunnen worden vergeleken met de fluwelen – in sommige jonge wijnen overheersen blauwe kleuren, het bereik van bruin, aardse en klei, met een lichte verminderd verlies van helderheid en kleur. In het kort, minder jong, minder intense kleuren.

De aroma’s zijn intens en vol persoonlijkheid bij jonge variëteiten worden vaak gevonden aanwijzingen van groene peper, frambozen, bramen, vijgen, kersen, rijpe aardbeien, peper en kruiden. Bij oudere wijnen (Reserveringen en Grote Reserveringen) benadrukt de geur van hout, kenmerk van het vat waar het is gerijpt. Bij deze wijnen vindt u meer kracht en macht, een meer complexe structuur waarbij aroma’s van gekookte fruit staan, leer en rook.

Een Cabernet Sauvignon in de mond: de smaken moet met de specerijen gaan,er moet een harmonieuze combinatie tussen geur en smaak zijn. De smaken kunnen complex zijn  en vol persoonlijkheid hebben. Smaken van rood en zwart fruit (frambozen, bramen, kersen, bosbessen en aardbeien), kunnen we ook smaken zoals groene en rode paprika, pure chocolade, vanille en menthol smaken met aardse tinten.

Het perfekt combineren

Een Cabernet Sauvignon gaat geweldig met rood vlees, sterke smaken en uitgesproken kruiden , waarin wordt gewezen op het lam. Het is ook perfect met pluimvee, zoals eenden. De pasta kan uw beste bondgenoot zijn in de tafel en sterke kazen ook goed combineren. Uit de zee kunnen we zeggen dat dat goed met vette vis zoals zalm en tonijn gaat.

Een Cabernet Sauvignon moet op 18 graden geserveerd worden, hoeweel gaat het over een jonge wijn kunnen we hem bij 16 graden drinken.

En als u niet weet wat er met Cabernet Savugnon kiezen (wordt geteeld in heel Spanje en er zijn velen van hen), waarom u niet naar de standpunten van Uviners kijkt? Er zijn 2 Cabernet Sauvignon met een gemiddelde rating van 5/5: Mirabel 2009, een wijn uit het  Extremadura door Peter Sisseck’s neven geproduceerd (Pingus). Ze verkopen voor 17 euro (niet duur), en hij is uitstekend. Nog goedkoper de Pago del Vicario Penta, een ander die uit de wijn van de grond komt, in dit geval uit Castilla, bekrachtigd door de Pago del Vicario. Beiden zijn wijnen die met Cabernet Sauvignon druif gemengd worden om excellentie te bereiken.

Maar als wat u wilt is een enkele variëteit (alleen Cabernet Sauvignon), geven we u nog 2 opties, die verschillend zijn: De Enate Cabernet Sauvignon Rosado 2011, een van de beste Somontanos van Spanje, en waar Cabernet Sauvignon toont zijn intensiteit. Hebt u zin in de Cabernet Sauvignon?

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter