Chocolade en wijn vertragen het ouder worden

Door marigui

Twee van de meest waardevolle genoegens in het leven, chocolade en wijn, kunnen ons beschermen tegen veroudering. Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift BMC Cell Biology laat zien dat menselijke cellen verjongd kunnen worden, als we beide eten en drinken (altijd met mate). We ontdekken waarom.

Resveratrol, antioxidant tegen veroudering

Hoewel er al studies zijn verricht die zich richten op deze bevestiging, toont dit nieuwe onderzoek aan dat chemicaliën vergelijkbaar met resveratrol, dat een antioxidant is dat gevonden wordt in verschillende planten en voedingsmiddelen, zoals cacao of druiven, bijdragen aan het verjongen van  de huid.

Uit de studie, uitgevoerd door onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton in het Verenigd Koninkrijk, en geleid door professoren van de moleculaire genetica, bleek dat het toevoegen van substanties vergelijkbaar met resveratrol aan de verouderende menselijke cellen, niet alleen maakte dat de oude cellen jonger leken, maar ze begonnen opnieuw weer te delen. Dit zou in feite het gebruikelijke gedrag van jonge cellen zijn.

De verantwoordelijken voor de studie legden uit dat ze de experimenten verschillende keren hadden herhaald. In alle gevallen werden de cellen verjongd. Dus het onderzoek bevestigt opnieuw dat zowel cacao als wijn krachtige antioxidanten zijn die onze cellen regenereren en de veroudering van de huid vertragen.

Voordelen van chocolade

Zoals we kunnen zien, transformeert chocolade dankzij antioxidanten de huid en maakt deze jonger en gladder. Het is daarom bekend dat esthetische behandelingen van chocotherapie voor het lichaam een grote verbetering van de opperhuid mogelijk maken.

Maar daarnaast is chocolade goed voor het hart. De Spaanse Society of Dietetics and Food Sciences, Sedca, vertelt ons dat pure chocolade ons de meeste voedingsstoffen geeft en de bloeddruk verlaagt.

Op hun beurt, op psychologisch niveau, stellen artsen vast dat een normale portie chocolade een hoge psycho-farmacologische activiteit heeft. Daarom is chocolade aanbevolen om depressie of ontmoediging te bestrijden omdat het het gelukshormoon activeert en ons energie en welzijn geeft. Zoals we zeggen, zwarte cacao is het beste voor de gezondheid, hoewel we het ook niet mogen misbruiken.

Eigenschappen van wijn

Vooral rode wijn bezit een grote hoeveelheid eigenschappen. Aan de ene kant, omdat druiven antioxidante pollenolen bevatten, brengen ze jeugd naar onze huid. Maar het helpt ook om te strijden tegen vrije radicalen,  en verhoogt het goede cholesterol, beschermt het hart en ontspant ons. En, net als chocolade, geeft het energie door endorfines vrij te maken.

wijn envjecimiento

De wijn moet met mate worden gedronken, oké, het mediterrane dieet  bevat één glas wijn en het is raadzaam om een ​​glas wijn per dag te nemen.

 TAGS:Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Een niet-traditionele wijn is de nieuwkomer op de Nederlandse wijnmarkt

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2009

Viña Ardanza Reserva 2009

Viña Ardanza Reserva, een van de meest emblematische wijnen uit de Alta Rioja, presenteert de nieuwe wijn van druiven uit oogstjaar 2009. /small>

Laat een bericht achter