Combineren met de Arabische keuken

Door marigui

Arabisch eten en combinaties

De Arabische keuken wordt gekenmerkt door zijn licht kruidige en overweldigende smaak. In tegenstelling tot andere gerechten is het geen lichte kost, maar bepaalde gerechten hebben dit zwaarte-effect minder. Natuurlijk, als we meer dan nodig eten, kunnen we spijsverteringsproblemen krijgen. Laten we eens zien wat de combinaties zijn in de Arabische keuken.

Hoe combineert men met de Arabische kost

Het is noodzakelijk om de ietwat zoetzure, zoute, zoete en pittige aroma’s van deze recepten met wijnen, die deze smaken verzachten, tegen te gaan, maar niet te verwijderen, omdat het echt een grote veelheid van smaak biedt in de mond. Ook moet worden opgemerkt dat, traditioneel, deze kost  oorspronkelijk niet gepaard gaat met wijn om religieuze redenen.

Witte wijnen

Als het gaat om het combineren met een aantal sauzen en crèmes, zoals het traditionele hummus, dan is het beter om te kiezen voor een witte wijn, omdat de frisheid van de wijn bij het gerecht, dat meestal gegeten wordt met een speciaal brood, deze lichter zal maken. In dit geval wordt een type witte Chardonnay-wijn aanbevolen.

Arabisch eten en combinaties

Een ander type witte wijn om met deze gerechten te combineren is de Sauvignon Blanc. Het is de keuze voor bij rijst, bulgur, tabulé of salades met kruiden. Maar het zijn niet de enige witte wijnen die goed samengaan met zowel de eerste als de tweede gang aan tafel. Een fruitige Verdejo en Rueda worden ook aanbevolen.

Rode wijn

In dit geval zou de wijn voor bij vleesgerechten zijn. En de beste wijnen die bij Arabisch eten passen, zijn Merlot, Malbec of Riojas.  Deze rode wijnen zijn duidelijke alternatieven in deze keuken zonder dat het de pittige tonen of specerijenaroma’s verwijdert die zo goed smaken. Bovendien hebben ze de voorkeur bij lamsvlees.

Arabisch eten en koppelen

Aandacht voor de Carménère, een Franse soort wijn, die een fijn aroma van kruiden, vleugjes fruit en tonen van groene en rode paprika vertoont. Daarom wordt deze door veel specialisten aanbevolen om duidelijk te maken dat specerijen hoofdrolspelers zijn in dergelijke gerechten. Op deze manier worden zowel jonge als andere rijpere rode wijnen aanbevolen, met smaken en geuren van gedroogd fruit zoals kersen en nuances van vanille.

Rosé’s

Bij sommige soorten rijstgerechten, met name die met groenten of fruit, is het niet slecht om rosé-wijnen te schenken.

Sherry

Deze wijn biedt een optimaal tegenwicht aan vele oosterse gerechten en vooral aan de Arabische. Het gaat goed samen met kip curry, zoals bij de traditionele tajín die meestal groenten, vis, kip, rijst en andere ingrediënten bevat.

Bier

Sommige gerechten zoals kebab worden meestal niet gecombineerd met wijn. Voor deze en andere gerechten, iets sneller om te koken en te eten, adviseert men meestal  bier. Omdat zijn frisheid verschillende nuances aan de gehemelte geeft.

 TAGS:Argiolas Costamolino Vermentino di Sardegna 2018

Argiolas Costamolino Vermentino di Sardegna 2018

Volgens de klanten van Uvinum is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

 TAGS:Argiolas Cannonau Di Sardegna Costera 2015

Argiolas Cannonau Di Sardegna Costera 2015

Het gaat om een wijn rode uit Cannonau di Sardegna op basis van een selectie carignan, cannonau en bovale druiven uit 2015 en die een alcoholgraad van 14º heeft

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter