De beste combinaties met sherry’s

Sherry’s hebben zintuiglijke waarden waarvan variaties en nuances zelden overeenkomen met die in andere delen van de wereld van wijn. Ze variëren in kleur, van de lichtste, de helderste groenachtig gele kleur van biologisch verouderde wijnen tot de donkerste. Ze zijn echt speciaal en het is de moeite waard om veel meer over ze te weten als het gaat om het combineren ervan. Ontdek de beste combinaties voor de Sherry.

Enige tapas met Manzanilla

De Sherry’s omvatten verschillende types. In dit geval, als we de gebruikelijke tapas willen nemen, iets wat we zeker in de zomer zullen doen, zullen we de Manzanilla kiezen. Het gaat goed met elk voorgerecht. Zoals olijven, ansjovis, vis beignets … hoewel we het ook kunnen drinken met rijstgerechten met zeevruchten en vis. Een delicatesse!

Stomen van vlees en gerechten met Oloroso

El Oloroso is een sherry van enorme aromatische complexiteit. Zijn sterke persoonlijkheid betekent dat hij kan worden gecombineerd met sterke gerechten die karakter hebben. Hij combineert bijvoorbeeld goed met ossenhaas, stierstaart en met stoofschotels van vlees of braadschotels, en vooral met gelatine-achtig vlees zoals de ossenstaart of de carrillada, zoals aangegeven in het Sherry-portaal.

De beste combinaties voor Jerry-wijnen

Voorgerechten en eerste gangen: Amontillado

De waarheid is dat de smaak van Amontillado de voorkeur heeft bij voorgerechten, maar veel andere wijnen uit Jerez ook. Opvallend is, dat geitenkaas datgene is dat het meest wordt geïdentificeerd met deze drank, naast dat het wordt aangeraden als we noten nemen, omdat het de smaken van het eten kracht geeft.

Medium en Cream voor zoetigheid en meer

De variëteiten van sherry Medium en Cream zijn zoet en dit is een goede reden om ze te combineren met de zoetste recepten die deel uitmaken van het dessert. Bijvoorbeeld: compote van fruit, chocolaatjes en cakes … maar verder kunnen die wijnen ook worden gedronken met blauwe kaas of foie.

Jerez-wijnen

We beëindigen het diner met Muscat

De bovengenoemde variëteiten zijn niet de enige die met desserts samengaan. Er is Muscat, waarmee je een diner op de beste manier kunt afsluiten. Zijn zoetheid en fruitige smaak, elegant en met karakter, maakt het uitzonderlijk voor bepaalde desserts, zoals fruit, noten, ijs, cakes … kies het voor het einde en het zal je verrassen.

Geef een reactie De beste combinaties met sherry’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *