De origineelste combinaties van wijn en pasta

Door marigui

Witte wijn is niet altijd de beste om te combineren met pasta. Het hangt af van de sauzen die worden toegevoegd en, als het gevulde pasta is, de ingrediënten die erin zitten. We laten je enkele trucs zien om combinaties van wijn en pasta te leren.

Wijnen voor lichtere sauzen

Er zijn veel sauzen om bij pasta te voegen. Van olie met oregano tot ragout of zachter gemaakt met tomaat.  Deze sauzen zullen we combineren met witte of rosé wijnen. Als de saus carbonara is, gaat het naast witte ook goed samen met een goede cava. Cabernet Sauvignon is een van de variaties die beter is dankzij een vleugje frisheid en zo de zuurheid die het gerecht misschien geeft, breekt.

Wijnen voor vleessauzen

In dit geval zijn de sauzen krachtiger en bieden ze sterke smaken aan het gerecht. Het is duidelijk dat het, voor bij het vlees, beter is om een ​​rode wijn te kiezen. Maar dit kan zowel jonge als rijpere zijn. Hierbij schenken ze van de meest krachtige Rioja tot Merlot en andere zachtere soorten die een sterk hoofdgerecht zoeter doen smaken.

wijn en pasta koppelen

Wijnen met pestosaus

Pesto is een bijzondere saus. Voor velen kan het iets sterks zijn en voor anderen is het eerder licht, het hangt af van ieders  persoonlijke smaak. In deze zin is de wijn die het beste past bij pasta met pestosauzen een witte Sauvignon Blanc, omdat deze de frisheid biedt die nodig is om de sterkste smaak van het gerecht tegen te gaan.

Wijnen met pasta gevuld met champignons

We hebben al aangegeven dat we meer aandacht moeten besteden aan het vullen van de verse pasta dan aan de sauzen. Met dit type pasta gaat rode wijn van het type Merlot goed samen, of witte die veel body heeft, zoals Chardonnay.

Pasta met zeevruchten en vis

Pasta is een zeer veelzijdig gerecht dat vergezeld kan worden door groenten, vlees en vis. In het geval dat we vis, wijn en pasta combineren, kiezen we voor een jonge witte.

Wijn en pasta koppelen

Pasta met groenten

Als het pastagerecht groenten bevat, wordt gecombineerd met Sauvignon Blanc-variëteiten en ook met rosé wijnen.

Wijnen naar de kaas van de pasta

Met de kaas wordt ook rekening gehouden, omdat het meestal met pasta samengaat en zeer herkenbare smaken heeft. Meestal worden niet te sterke kazen gebruikt of wel de klassieke parmigiano. Deze kaas past perfect bij rode Italiaanse wijnen, hoewel een witte Spaanse ook prima kan.

Laat een bericht achter