Drink je slank met rode wijn

Door wibo

 TAGS:undefined

We hebben het al vele malen gehad over de positieve eigenschappen van wijn op onze gezondheid, vooral wat betreft hart- en vaatziekten, als anti-aging element…Maar tot nu toe wisten wij nog niets over de mogelijke invloed van wijn als afvalversneller. Dit zou een reden te meer zijn en een extra argument om wijn, natuurlijk altijd met mate, te nuttigen.

Uit een onderzoek van de Oregan State University is gebleken dat een speciale soort rode wijn, de groei van de vetcellen in de lever afremmen. Onder voorbehoud van de desbetreffende onderzoeken, zou deze vondst aantonen dat de consumptie van verse rode druiven, vervaardigd als druivenmost ofwel gefermenteerd als wijn, een oplossing zou kunnen bieden voor gezondheidsproblemen die verband houden met overgewicht, in het bijzonder met betrekking tot hepatische steatosis, dat ook wel bekend staat als vette leverziekte of FLD.

Met name de ellaginezuur is een samenstelling die verantwoordelijk is voor de heilzame uitwerking in sommige soorten druiven. Deze natuurlijke substantie vindt men ook terug in galappeltjes en in diverse vruchten (bijvoorbeeld bramen en frambozen), zaden (walnoten, pecannoten…), groene theesoorten en oolongthee. Deze polyfenolen bevinden zich ook in druivensoorten zoals Red Muscadine, Cabernet Sauvignon, Malbec etc. Tijdens het rijpen in eikenhouten vaten vermenigvuldigt deze substantie zich als gevolg van de gisting, dus hoe ouder een crianza is hoe beter.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door biochemisten en moleculaire biologen van de School van Agrarische Wetenschappen van de OSU in samenwerking met de Universiteiten van Florida en Nebraska, kwam men tot de slotsom dat het ellaginezuur de concentratie van vet in de lever beter regelt en bovendien de aanwezigheid van suiker in het bloed vermindert (d.m.v. een experiment uitgevoerd op laboratoriummuizen, doorvoedt met een vetrijk dieet).

Als men bevestigt dat een soortgelijk proces ook plaatsvindt in het menselijk lichaam, dan zou men door deze ontdekking, de verschijning van dit soort levervet kunnen voorkomen. Dit vet, dat zeer dikwijls voorkomt bij mensen met problemen door overgewicht en suikerziekte, kan worden tegengehouden door een evenwichtig voedingspatroon in te stellen, gecombineerd met gematigde lichaamsbeweging. Men kan tevens een klein trosje druiven per dag nuttigen, een glas most of rode wijn of overeenkomstig in ander voedsel waar ellaginezuur in voorkomt. Dit is ook zeer bevorderlijk bij de behandeling van chronische ontstekingen, cholesterol, vrije radicalen en zelfs bepaalde soorten kanker.

 TAGS:Borsao Tres Picos 2013Borsao Tres Picos 2013

Borsao Tres Picos 2013

 

 

 TAGS:Juan Gil 12 Meses 2013Juan Gil 12 Meses 2013

Juan Gil 12 Meses 2013

 

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter