Drink wijn en… scheidt niet van je partner

Door marigui

 TAGS:undefinedAlcohol drinken is een bezigheid die, indien ze matig en zinvol is, grote voordelen kan opleveren, zowel voor de gezondheid als voor de kwaliteit van het leven in het algemeen, met inbegrip van het leven met een partner en veel meer andere aspecten.

Een nieuwe studie onder leiding van de Universiteit van Michigan, in de VS, heeft iets verrassends geconcludeerd in relatie tot de consumptiegewoonten en het leven in het huwelijk. Volgens dit onderzoek hebben echtparen die 50 plus zijn en die dezelfde gewoonten hebben wat  alcoholgebruik betreft – of ze deelnemers zijn of geheelonthouders –  de neiging om meer significante tekens van geluk te tonen in vergelijking met die koppels met verschillende of onaangepaste gewoonten.

Een gevonden gegeven, dat voor de studie zeer relevant en heel belangrijk was, is dat vrouwen zich ontevredener toonden over hun huwelijk indien alleen zij de gewoonte van consumptie hadden, terwijl de man geen alcohol dronk.

“Vrouwen die een gewoonte van alcoholconsumptie hadden, meldden dat de kwaliteit van hun huwelijk beter was als hun echtgenoten dezelfde gewoonten hadden terwijl tegengesteld een slechtere kwaliteit van hun huwelijk werd gemeld wanneer zij niet de gewoonte van het drinken hadden”, bevestigt de studie.

Dr. Kira Birditt was de auteur van deze studie die werd toegepast op 2.767 stellen tussen 2006 en 2016. Alle deelnemers hadden met de onderzoekers een interview onder vier ogen en onderwierpen zich aan vragenlijsten over hun consumptiegewoontes: of ze dronken of niet, hoeveel dagen per week, en hoeveel drank ze dronken op de dagen dat ze dronken.

Ook werden ze onderworpen aan vragen over hun huwelijk en de kwaliteit ervan terwijl ze ook moesten reageren op aspecten zoals wat ze van hun partner dachten, of ze erg veeleisend of kritisch waren, of ze betrouwbaar en trouw in moeilijke tijden waren, of dat ze dachten dat hun partner irritant was.

De gemiddelde tijd van de huwelijksduur was 33 jaar en ten minste 2/3 van deze proef waren paren die in hun eerste en enige huwelijk leefden.

Je kunt hier meer over dit onderzoek leren. En vergeet niet, dat overmatige consumptie van alcohol slecht kan zijn voor de gezondheid.

 TAGS:Miraval Rosé 2015Miraval Rosé 2015

Miraval Rosé 2015: Vandaag hebben wij een primeur met de Miraval Rosé 2015, de beste oogst van een fruitige wijn met een prachtige complexiteit.

 

 

 TAGS:Billecart-Salmon Brut Rosé

Billecart-Salmon Brut Rosé

Billecart-Salmon Brut Rosé, een wijn mousserende met de herkomstaanduiding Champagne bereidt uit druiven van de rassen pinot noir, chardonnay en pinot meunier 

Laat een bericht achter