De ecologische wijnen

Ons dagelijk leven legt de gezondlijke mode op en de groene golf heeft tot gevolg dat de biologische of ecologische producten steeds meer belangstelling krijgen. En de wijnswereld, die is altijd een receptor van trends, zou niet ons teleurstellen.

 

De ecologische wijnen zijn niet meer een uitzondering, zijn ze helemaal erkend bij de winkels en bij de restaurant menu’s en de helft van de wereld. Bovendien zijn er ook wijnkelders die weten dat deze goede wijnen een groot succes hebben, voegen ze deze toe zijn meest respectabele wijnjaren.

Want ze zijn zonder pesticiden en chemische componenten aangemaakt en bewouwd, hebben ze meer eigenheden voor het organisme als andere soorten wijnen, waarmee enige wijnmakers niet met akkoord gaan en veroorzaakt een groot debat bij de sector.

Aanmaak en verzekering

De ecologische wijn wordt door het gebruik van aardmiddelen aangemaakt, zonder chemische componenten (chemische meststoffen, insecticiden, pesticiden), het resulteert tot dat enige resten aanwezig bij de wijn zijn. Nochtans krijgen we een voedingsmiddel met meer kwaliteit. Om een wijnbouwer de garantie te krijgen dat wat ecologisch is moet het geclassifierd worden door een officiale instelling die zal ervan de verzekering geven.

 

Het is zo belangrijk geworden dat we enige eerste stappen gemaakt hebben bij het onderzoek naar de voordelen van de ecologische wijnen, als een studie gemaakt door Biochemische en MolecuulBiologische onderzoekers van het kanker bij de Barcelona Universiteit. Volgens de verslagen, stelden ze op dat aan dieren ecologische rode wijn Volvoreta te geven, gemaakt bij de Viña Zangarrón wijnkelder van de  Toro (Zamora) Oorsprongsbenaming belet het aankomen van kankergezwellen veroorzaakt door chemische produkten.

Sommige ecologische wijnen

Piedra Luenga

Uit Córdoba, onderzoeken ze om hun wijnen biologische eigenheden te geven. Bodegas Robles stelt een reeks van fijnen ecologische wijnen voor: Piedra Luenga, de eerste gecertificeerde instellingen die tot een Oorsprongsbenaming bij het zuiden van Spaanje behoren.

Ecologisch Genium 2005

De Genium wijnkelders zijn de bewerkers van deze Genium Ecológico 2007 met veel body, aroma’s en bessen, en wat zuurheid in de smaak en een 100% ecologische garantie.

Montesierra Ecologische 2010

Daar gaat een van mijn aanbevelingen: de Montesierra Ecológico 2010, een rode wijn uit Somontano zeer goed geprijsd, ideaal voor lange avonden met vrienden.Het bestaat, ruw en vol smaken te ontdekken.

Geef een reactie De ecologische wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *