Een biertje op z´n tijd kan geen kwaad

Door wibo

 TAGS:undefinedWe hebben het al eens eerder gehad over de voordelen van bier en uit steeds meer onderzoeken blijkt dat wij er niet naast zaten, mits het natuurlijk met mate gedronken wordt. In dit geval is het de Spaanse Vereniging van Artsen in Eerstelijnzorg (Semergen) die een nieuw onderzoek heeft gepubliceerd over de voordelen van een gematigde bierconsumptie op de gezondheid. Dit zijn de conclusies:

Voedingsstoffen: Een van de eigenschappen van bier is dat het allerlei voedingstoffen en bioactieve samenstellingen levert die de gezondheid ten goede komt. Het biedt het lichaam o.a. meer energie en is aan te raden bij mensen die een lage bloeddruk hebben.

Bescherming voor hart en bloedvaten: Uit het onderzoek blijkt ook dat bier een cardiovasculaire beschermingseffect heeft als het met mate gedronken wordt. Dit helpt mensen te beschermen die kwetsbaar zijn voor hart- en vaatziekten.

Antioxidanten: Bier is een prima drank en is rijk aan natuurlijke antioxidanten die de bescherming van het organisme bevordert.

Caloriearm: Volgens de artsen van dit onderzoek is bier laagwaardig gegist en bevat daarom een lage hoeveelheid caloriën.

Vitaminen: Dankzij het ontwikkelingsproces en de inhoudelijke voedingsstoffen, bevat bier bovendien vitamines, polyfenolen, vezels, mineralen en koolhydraten. De artsen hebben erkend dat bier hierdoor een plaats heeft verworven in het gezonde mediterrane dieet. Welliswaar werd wel benadrukt dat bier met mate genuttigd dient te worden en dat het alleen gezond is als men er zowel een goed voedingspatroon erop na houdt alswel een gezond levenspatroon.

 TAGS:OrvalOrval

Orval

 

 

 TAGS:Bush de Nuits 75clBush de Nuits 75cl

Bush de Nuits 75cl

 

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter