Geef me water en ik geef je er wijn voor terug

 TAGS:Philip James is de uitvinder van een gadget dat water in wijn verandert, en dat in slechts drie dagen. Dit is het verhaal.

Het idee ontstond toen James herstellende was van een motorongeluk…

Tijdens een diner met Kevin Boyer, goede vriend en ex-vicepresident van Lot 18, kwam het gesprek op het veranderen van water in wijn zoals Jezus dat deed en hoe moeilijk dat wel niet moet zijn. De volgende ochtend besloten de twee dat ze niet over de vereiste technologie beschikten voor een nieuw wonder. De daaropvolgende jaren werkte James aan het maken en perfectioneren van een nieuw ontwerp.

Na advies te hebben gekregen van een aantal vrienden in Silicon Valley onderzocht Boyer de mogelijkheid om het proces van wijn maken te versnellen door het gebruik van een kleine hoeveelheid warmte en een computergecontroleerde omgeving.

Hij onderzocht de chemische samenstelling van een aantal populaire wijnen en ontdekte dat het mogelijk is de aroma’s van bepaalde wijnen na te maken op dezelfde manier zoals dat gebeurt in de parfumindustrie. 

Het apparaat zet een druivenconcentraat met gist om in wijn via een app voor de mobiele telefoon. Het apparaat beschikt over een fermentatiekamer uitgerust met een serie elektrische sensoren, warmte-elementen en pompen die een voor de gisting ideale omgeving creëren.

Het suikergehalte in de wijn tijdens het fermentatieproces wordt gemeten met een digitale refractometer. Na aanschaf van de machine produceer je voor 2 dollar een fles wijn. De productie duurt twee weken. 

Kun je je een rode Rioja voorstellen die op deze manier is geproduceerd? Of liever een witte Rías Baixas? Terwijl deze uitvinding aan populariteit wint, raden wij je twee wijnen aan die op de traditionele manier zijn gemaakt:

 TAGS:Miraval Rosé 2013Miraval Rosé 2013

Miraval Rosé 2013

 

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2013Enate Chardonnay 234 2013

Enate Chardonnay 234 2013

Geef een reactie Geef me water en ik geef je er wijn voor terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *