Grenache wijnen

 De grenache wijnen zijn terug in de mode. Het gaat om een druif die meer namen krijgt, TAGS:die meer rassen (rode, harige, witte grenache, …) heeft ontvangen, en dat kan ertoe leiden dat hij als rasnaam verliest. Maar het gaat om een stijlvolle druif, een van de essentiële.

Voor vele jaren werd de Grenache druif gekleineerd, beschouwd als een druif met te veel alcohol en zeer weinig aroma. In Frankrijk, in tegenstelling is de Grenache een essentieel druif in veel denominaties, vooral in het midden en zuiden van het land. Wat weet u over de Grenache?

 • De Grenache druif is de tweede meest geteelde in Spanje (na Airen), en de eerste van de roden. Hij neemt 4% van de gecultiveerde wijn land ter wereld.
 • Hoewel het niet volledig bevestigd, gaat ervan uit dat het een druif van Spaanse afkomst, van waar hij verhuisde naar Frankrijk en van daar, naar de rest van de wereld.
 • De grootste productie streken van Grenache in Spanje zijn Aragón, Rioja en Catalogne. Hij heeft veel belang in Benamingen als Priorat en Calatayud.
 • Een Grenache wijn (Baltasar Gracián Viñas Viejas) is bekend als een die liet niet Robert Parker van de Spanje wijnen zich rekenen, ten slotte, door hun grote kwaliteit-prijs verhouding.
 • In Frankrijk is wijdverbreid, vooral in gebieden zoals de Provence, Côtes du Rhône en de Languedoc-Roussillon. Daarnaast is de grenache is het grote geheim van de Châteauneuf-du-Pape wijn.
 • De grenache wijnen zijn krachtige wijnen, met veel body en veel alcohol, zeer expressief en met ronde tannines.
 • De Grenache is een zeer productieve en krachtige variëteit. De teelt is relatief eenvoudig.
 • Het maakt dat voor veel tijd waren grenache wijngerden in veel wijngaarden, om de alcoholgehalte en de productie van vele wijnen te verzekeren, hoeweel niet altijd wordt het op het etiket niet zichtbaar.
 • De grenache wordt gebruikt ook voor de productie van zoete rode wijen als de Banyuls of de Maury of met coupage met Macabeo of Pedro Ximénez.
 • De grenache wijen laten gevoelens van bramen, bessen en kersen.

 Wilt u grenache wijnen proeven? Laat ons u enige van hen aanraden:

 TAGS:Camins del Priorat 2011Camins del Priorat 2011

Camins del Priorat 2011: Álvaro Palacios is een van de grote wijnnamen in Spanje. En Bodegas Álvaro palacios is de maker van deze wijn, een rode wijn die bewijst al wat de Priorat wijnen tijdens deze laatste jaren bewijst hebben, terwijl ze tot zijn enige en speciaal karakter een moderne en buitegewoon blend voegde, en tot een eerste niveau Benaming werelwijd zich veranderde .

 

 

 TAGS:Sierra Cantabria Crianza 2008Sierra Cantabria Crianza 2008

Sierra Cantabria Crianza 2008: In Rioja de grenache is ook een belangrijke druif, die vaak de Mazuelo en de klassieke coupage van de Rioja wijnen vergangt, als in dit geval. Een goede wijn aan een perfekt prijs.

 

Heeft u de zin om de grenache wijnen te proeven? Herinneert u van enige wijnen die u al geproefd heeft? Welke u aan ons raadt?

Geef een reactie Grenache wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *