Hamburger en wijn?

Door marigui

Traditioneel gaat de hamburger samen met frisdranken. Maar er is niets vastgelegd en ze combineert perfect met vele andere drankjes. Ja, en ook met wijn, want rundvlees is een van de beste producten die met rode wijn samengaat . We ontdekten met welke drankjes we een hamburger kunnen genieten.

De wijn en hamburger gaan al heel lang samen. Als we zoals in dit geval kiezen voor deze traditionele broodjes gevuld met kip of kalkoen, dan gaan de rosé en witte wijnen goed daarmee samen, iets gekoeld. Zo wordt een fijne en zachte smaak geboden, die ook wordt geaccentueerd door alles wat de hamburger nog kan hebben, of het nu tomaat of ui is.

Terwijl nieuwe vegetarische hamburgerspecialiteiten ook de voorkeur hebben voor iets zachtere wijnen, zoals witte wijnen. Vergeet ook de natuurlijke en biologische wijnen niet om een ​​veel completere natuurlijke ervaring te bieden.

Voor hamburgers van rundvlees en voor meer speciale hamburgers , die kunnen variëren met kaas tot spek tot ei, hebben rode wijnen met een beetje body de voorkeur. Een voorbeeld is om ze te combineren met Spaanse grenache of Cannonau di Sardegna: een wijn met een “gerookte” stijl.

Bovendien is dit een perfecte match zoals te zien was in de Ruta Vino & Burguer van de DO van Navarra, in Pamplona in november 2018. De gastronomische hamburgers staan open voor betere kwaliteitswijnen die goed passen bij die speciale smaken die men vindt in deze gerechten, met iets meer bewerking..

Wanneer we hamburgers met kaas willen combineren, geven we de voorkeur aan oude wijnen, zoals  Reseva de la Rioja , Chianti Classico of Montalcino Rosso.

Met cava

Het wordt steeds minder vreemd om hamburgers samen te zien met champagne. Dus als u een durfal bent, en krachtige smaken en kiest, zal het met cava heel goed samen gaan omdat het mogelijk maakt de mond schoon  voor te bereiden bij het proeven van de iets andere exotische smaken.

Het traditionele bier

Bij de  wijn,  is een  andere drank  steeds meer geaccepteerd  bij het publiek als het gaat om het proeven van een goede hamburger: bier. Als we kiezen voor  lekker eten in de specialiteitencategorie dan kunnen we ook vragen om een ambachtelijk bier, het zal meer smaak geven en we zullen ook veel  meer genieten van de ervaring.

hamburger bier

Indien u meer van het klassieke bent, 85% van het geconsumeerde bier in de wereld is Lager, zodat u elke keus kunt maken van de verschillende merken die wij wij op de markt hebben.

Laat een bericht achter