Het perfekte glas voor elke wijn

  TAGS:

Welke glas zet u om de wijn te serveren? Zet u verschillende glazen voor elke wijn? Dit zijn enkele van de vragen die we gewoonlijk doen als we gasten ontvangen en wilt er goed uitzien met een wijnthema. En het is iets dat is belangrijk, want het is waar dat elke wijn best wordt gewaardeerd in een andere glas.

Het eerste ding om te overwegen zijn de verschillen tussen elkglas, die zijn vervat in elk van de vier delen: mond, bal, steel en voet. Hoewel in deze gevallen de overhand moet hebben functionaliteit op strengheid, als we onszelf fijnproevers worden moeten we de volgende gebruiken, afhankelijk van de wijnglazen:

Bordeaux glas:  Rode wijnen zullen frisse lucht happen door het contact met de lucht, dus een drankje met een grotere bal beter oxygenatie mogelijk zal maken. Die bal (het gebied waarin de wijn staat) enigszins dient te worden gesloten om de mond (het gebied waardoor u drinkt), zodat de smaken niet haar verlaten.

Bourgogne glas: Een glas met een meer afgeronde bal vangt de aroma’s van de witte wijnen en vertoont een flinke portie van wijn oxygenatie.
Sherry: zij zoete of droge sherry wordt het best genoten met een kleiner en rechte glas.

Champagne glas: De klassieke vorm is lang en dun, om de bubbels te houden. Een lange steel maakt het mogelijk het glas houden zonder het bal (het gebied waarin het schuim staat). Dit zal niet warm zijn en we kunnen langer ervan  genieten.

Porto glast: Een tulp-vormige glazen behoudt de dichte smaken van versterkte wijnen zoals Porto.
Brandy glas: De grote bal maakt beluchten en mengen van de brandewijn, cognac of armagnac, mond gesloten terwijl het vastleggen van de intensiteit van de drank en parfum. Wij raden een korte steel om het glas te houden met de palm van uw hand op de onderkant van de bal, zodat de vloeistof opwarmen tot het vrijgeven van hun aroma.

Klassieke witte wijnglas: De kleinere bal voorkomt veel dat we te veel wijn op de zelfe tijd serveren, terwijl zal hel glas warm worden. De lange steel heeft dezelfde functie: Om we het glas niet raken en de wijn niet warmen.

ISO-glas: Deze glas wordt vastgesteld door de International Standards Organization voor generieke proeven, dus u kunt witte en rode wijnen serveren. De afmetingen moeten 155mm zijn. in totaal, met een hoogte van 100 mm kogel. De diameter van de mond zou 46mm zijn. Hoewel het breedste punt van de bal te meten 65mm. Het glas is 50 ml. capaciteit, waardoor we het glas kunnen houden en de wijn roeren. Een grotere versie van deze glas is het beste om verschillende wijnen te serveren, dus het is aangeraden dat als u gaatverschillende soorten wijnen drinken en er zijn geen verschillende sets van glazen.

 TAGS:Perceel 2 Riedel wijnglazenPerceel 2 Riedel wijnglazen

Perceel 2 Riedel wijnglazen

 

 

 TAGS:Syrah Riedel GlasSyrah Riedel Glas

Syrah Riedel Glas

Geef een reactie Het perfekte glas voor elke wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *