Hoe combineer je wijn en vlees?

Door marigui

 TAGS:undefinedVlees eten, met mate, en wijn is helemaal een genot. En als we het met elkaar combineren is het altijd nog veel beter, vind je ook niet?

Rood vlees gaat goed samen met rode wijn, maar er zijn andere soorten vlees die perfect gecombineerd kunnen worden met andere soorten wijnen. Als we bijvoorbeeld steak tartar eten, gaat een rosé daarbij uitstekend, alsook rode wijn.Terwijl een goede entrecote van kalfsvlees perfect is met enigszins sterke en stevige rode wijnen, (Priorat, Penedès, met Malbec-druiven of Cabernet Sauvignon). Het vlees zal beter smaken en bovendien is het altijd afhankelijk van de saus waarmee we het rode vlees willen klaarmaken.

Gevogelte en kippevlees hebben de voorkeur met witte wijnen en lichte rode. Vlees van gevogelte is erg veelzijdig en vereist daarom verschillende wijnen. Eendenvlees gaat goed samen met Syrah-druiven en opnieuw is de Sauvignon de druif die het beste bij dit vlees past dat ook nogal sterk in de mond smaakt. Het wordt aanbevolen om wild (patrijs of fazant, struisvogel) te combineren met jonge rode wijnen.

Terwijl varkensvlees gecombineerd kan worden met elke soort wijn, of het nu witte of rosé-wijnen zijn. Het is vlees dat milder en malser is, dat geen wijnen nodig heeft die te sterk zijn.

En de worsten? Wanneer we vlees op de grill of op het vuur klaarmaken, samen met worstjes zoals bloedworst of chorizo, worden meestal rode wijnen gekozen. Op dezelfde manier als wanneer we lamsvlees maken, waarbij rode wijn met body meestal de voorkeur heeft omdat het vlees stevig en markant is.

Als we kiezen voor vlees uit de oven of gebraden vlees, dan is het, dankzij langzaam koken en goede voorbereiding, beter om sterkere wijnen te drinken, zoals Carbernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Opnieuw is Cabernet Sauvignon degene die het beste combineert met gerechten met vlees en been.

 

 TAGS:Kaiken Malbec 2016Kaiken Malbec 2016

Kaiken Malbec 2016

 

 

 TAGS:La Planta 2016La Planta 2016

La Planta 2016

Laat een bericht achter